• 9.370.274 stemmen

Long Day's Journey into Night (1962)

Geregisseerd door: Sidney Lumet

Met onder meer: Katharine Hepburn, Ralph Richardson en Jason Robards

Plot Long Day's Journey into Night

"PRIDE... POWER... PASSION... PAIN!"

James Tyrone is een acteur op leeftijd, die aspiraties om echt verder te komen in zijn beroep al een tijdje heeft opgegeven. Zijn vrouw is een morfine-verslaafde die de realiteit uit het oog heeft verloren. Zijn jongste zoon is een goede schrijver wat bij de oudste zoon, een alcoholist, jaloezie opwekt. Wanneer op een nacht de drie Tyrone-heren dronken achterover leunen, besluit moeders haar hart eens te luchten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Goeie film. Vooral interessant door het acteerwek.

avatar van Querelle

Querelle

En dan vooral het acteerwerk van Katherine Hepburn.

Ik vond het een beetje botsen tussen de 4 totaal verschillende acteerstijlen.

Iets te lang en te toneelmatig ook.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Querelle schreef:

Ik vond het een beetje botsen tussen de 4 totaal verschillende acteerstijlen.

Dat lijkt me een juiste analyse. Het is heel erg een acteerfilm, natuurlijk, teveel. Het lijkt alsof iedereen voor zich bezig is, er is geen harmonie en geen enkel gesprek heeft een natuurlijk flow. De vurige declamaties vliegen je om de oren.

Iets te lang en te toneelmatig ook.
Ik zou willen zeggen véél te lang en véél te toneelmatig, maar door de acteurs de moeite: een piepjonge Stockwell als schrijver (van het toneelstuk) Eugene O'Neill (het is autobiografisch) bijvoorbeeld. En Katharine Hepburn (Oscar nominatie - ze had er toen pas 1 gewonnnen...) is altijd wel de moeite. Ik vond Jason Robards eigenlijk het meest storend.

avatar van Biosguru

Biosguru

Probleem in een notedop is eigenlijk dat het geen film is. Het visuele voegt niets toe, net als bij Woody Allen films. Dit komt waarschijnlijk beter tot zijn recht in een boek of op het toneel. Zeer vermoeiend.