• 9.370.282 stemmen

Geregisseerd door: Georg Jacoby

Met onder meer: Marika Rökk, Viktor Staal en Karl Schönböck

Gesproken taal: Duits

Plot Eine Nacht im Mai

De jonge Inge Flemming is haar rijbewijs kwijt. Niettemin rijdt ze weg met haar wagen, veroorzaakt prompt een ongeval en vlucht. Zo leert zij Willy Prinz kennen en ze wordt overhaald om een busrit te maken omdat zij wil vermijden om opgepakt te worden. Op de bestemming aangekomen ontmoet ze de man met wie ze een ongeluk gehad heeft en opnieuw loopt ze weg. Deze man is Waldemar, de vriend van haar metgezel. Hij heeft ook een jonge dame bij zich, alhoewel hij al getrouwd is. Er ontstaat enige verwarring over hoe Inge en Willy nu terug moeten naar Berlijn...

avatar van Dk2008

Dk2008

Deze zit in de filmbox Die schönste Revuefilme (Samen met Gasparone (1937)/Es leuchten die Sterne (1937) allebei niet op de site en Wir machen Musik (1942).

Van deze is de beeldkwaliteit het minst maar niet echt slecht wel overbelicht, ach misschien was het origineel al bruin/donker geworden. Geluid van alle 4 films is goed en beeldkwalteit is zeker voor zulke oude films goed. Mocht u dit lezen en hem aan willen schaffen kunt u dus rustig doen. Zeer voordelig bij Amazon, 4 films voor de prijs van 1 à 2. Vraag me alleen af als dit de schönste zijn hoe zijn dan die minder schöne uit die tijd.

Ben niet zo weg van Marika Rökk maar goed ze was toch een heel bekende actrice destijds en eerlijk is eerlijk het zingen van haar ging in deze film. Dat ze goed kon dansen zelfs tot op hoge leeftijd was me bekend en dat komt in deze film ook duidelijk naar voren.

Niet zo heel lang geleden al eens gezien maar omdat hij deel uit maakt van de box nog maar eens bekeken. Merkwaardige film begint musicalachtig, daarna operette-achtig, daarna lange tijd komedie om weer terug te gaan naar musical.

Veel flauwiteit, o.a met die lachspiegels. En vaak wat vermoeiend. Gekke scène met vogeltje dat liefdesenveloppen uitpikt. Het titelnummer wordt rommelig uitgevoerd. Het "welke dame past deze schoen"-gedeelte is hilarisch. Hierna volgt een tijd lang helemaal geen muziek. Net als die andere 3 films lijkt het of ze het beste voor het laatst hebben bewaard. Eerst zingt Rökk en nog goed ook "Eine Insel aus Träume geboren. Vervolgens doet ze een tapdansnummer ook al beter dan aan het begin en ze lijkt een vrouwelijke Fred Astaire. Alleen is ze in Gasparone nog beter, waar ze erop los danst. De film eindigt nogal abrupt.

De film is zowel in de studio als op locatie opgenomen. Peter Igelhoff ook te zien aan de piano en zing Im Café am Zoo“

Niet slecht. Zelfs de beste van de dvd box en beslist binnen niet al te lange tijd nog eens kijken.

avatar van Dk2008

Dk2008

Blijft best leuk deze film over vrouw (Rökk) wiens rijbewijs ingevorderd wordt maar vervolgens toch gaat rijden. Wordt aangereden door een man. Om niet betrapt te worden omdat ze zonder rijbewijs heeft gereden probeert ze naar het buitenland te vluchten. Onderweg ontmoet ze een man Willy Prinz die zich voordoet als prins maar blijkt kelner, Op bestemming aangekomen komt ze ook Waldemar tegen, die waarmee ze een aanrijding had. Willy en Waldemar blijken vrienden van elkaar.
Deels een muziekfilm deels een ouderwetse romcom die opvallend vlot is gemaakt, zeker voor die tijd. Onder regie van Georg Jacoby (de man van Rökk). Ik ben verre een liefhebber van Rökk (nog maar te zwijgen van Zarah Leander die andere grote actrice uit die tijd). Maar ze doet het best leuk hier en combinatie met Viktor Staal (een Oostenrijker) werkt wel. Er zitten wat leuke grapjes in en verder leuk gefilmd op locatie (Wannsee).
Ik zag het door de drie andere films uit deze dvd box toch wel wat somber in maar door deze film toch nog wel een meevaller. 4.0