• 9.375.420 stemmen

Un Par de Asesinos (1971)

Western | 95 minuten

Genre: Western

Alternatieve titel: Sartana Kills Them All

Oorsprong: Spanje / Italië

Geregisseerd door: Rafael Romero Marchent

Met onder meer: Gianni Garko, Guglielmo Spoletini en María Silva

Gesproken taal: Duits en Spaans

Plot Un Par de Asesinos

Twee vrienden wordt geld afhandig gemaakt door een bende outlaws. Ze besluiten wraak te nemen op de bende, maar worden onderweg tegengewerkt door een gestoorde sheriff en een outlaw met zijn vier moordlustige zonen.

avatar van thunderball

thunderball

Deze vrijdagmiddag eindelijk zitten kijken, nadat ik bij een eerdere poging is slaap was gevallen.

Redelijk flauwe niet serieus te nemen Spaghetti western met Garko en Spoletini als behoorlijk goed duo, wat samen maar ook tegen elkaar de nodige snoodaards moet verslaan om aan een zak met geld te komen en halverwege weet ook de bekoorlijke Maria Silva zich bij hen te voegen.

Film kent behoorlijke vaart, maar verhaaltje (of wat daarvoor door moet gaan) wordt uiterst rommelig van de hak op tak verteld en weet zonder nauwelijks enige spanningsboog niet erg te boeien.

Echt zo'n film waarbij ik mij afvraag of ik dit überhaupt eigenlijk allemaal wel moet aanschaffen, want de kans dat ik dit ooit nog eens wil kijken is vrijwel nihil.

Typische score met telkens terugkerend aanstekelijk hoofdthema.

Een vijfje, ofwel 2,5 ster.