• 9.371.658 stemmen

Death Stop Holocaust (2009)

Horror | 80 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Justin Russell

Met onder meer: Lisa Krenisky en Jenna Fournier

Plot Death Stop Holocaust

"For two young women, an island paradise is about to become... a nightmare of terror!"

Twee jonge vrouwen, Elizabeth en Taylor, reizen samen naar hun vaders vakantie huis op een eiland. Op het moment dat ze dieper het eiland ingaan begint er een nachtmerrie te ontwikkelen. Een witte bestelbus laat hun maar niet met rust. Het wordt duidelijk dat de vrouwen niet welkom zijn als een groep gemaskerde mannen hun beginnen te kwellen en martelen. Welke geheimen heeft dit eiland en hoever gaan de bewoners om dit geheim te beschermen?

YouTube - Death Stop Holocaust Vintage Trailer

Ziet er heel aardig uit. Lijkt een ode aan de jaren 80 en 70 horror films, en dat is altijd leuk om te zien.

avatar van perceived

perceived

Erg matig.

Tijdens het zien van de intro dacht ik even dat er een nieuwe 'Ti West' was opgestaan, maar al snel bleek dat helaas niet te kloppen... De 70's/80's sfeer is vooral zichtbaar in wat simpele beeld-trucjes die allang zijn achterhaald. De regisseur denkt daar misschien creatief mee te zijn, maar gooit daar enkel oude en kapotte ruiten mee in. Hetzelfde geldt voor het slecht uitgewerkte verhaal. Als ik de poster bekijk verwacht ik toch iets heel anders, op z'n minst een stuk authentieker... 3/10*

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ik zou vooral niet te zwaar hangen aan het retro gevoel, aan de jaren 70 en 80 en vooral niet aan standaard camp-values. Neeee, dit is vrij modern. En dat verbaasde mij. Vooral audiovisueel bekeken is dit vrij opvallend. Zelden worden werkjes van dit budget en binnen deze hoek nog geleverd met dit soort fraaie sounds en shots. Erg leuk om te zien, aangezien ''The Gremlin'' dit nou niet bepaald heeft.

Z'n volgende werk is nog interessanter. Die gaat wél heel traditioneel worden. Maar goed, het gaat hier om Death Stop Holocaust. Simpel verhaaltje, maar wel leuk en bondig verteld. De killers brengen een dreigende vibe met zich mee en de gehele feeling van de film is wel erg vervreemdend. Dat bevalt me sowieso wel, het is geen standaard slasher. Het heeft de elementen natuurlijk wel, maar de uitwerking ligt net wat anders.

Niet wereldschokkend en ook zéker geen nieuwe Ti West nee, maar dat is iemand die je slechts één keer in de 5 jaar op zult zien staan. Zeldzaam dus. Russell is niet zeldzaam, Russell is tof. Aanrader? Mwha, ik zou het echt niet weten..

Tony's Cinema Trash: Death Stop Holocaust (2009) - tonypulp.blogspot.com

jordandejong

Voor z'n budget zeker aardige horrorfilm.

Eerste film die ik van Russell zie maar dit smaakt zeker naar meer. Russell is een liefhebber, en dat laat hij hier prima zien.
Leuk begin met het Our Feature Presentation introtje. Ondanks dat de film niet zo ver gaat dat het gedurende de hele film zo'n grindhouse filter (dat we kennen van ondermeer Planet Terror) erover heen heeft, is het ook niet zo dat het geen kenmerken heeft.
Sterker nog, door de hele film heen hangt echt wel een grindhouse tintje. Onderandere het felle kleuren gebruik (duidelijk te zien in de scene op de veerpond) zijn kenmerken.

Verhaaltje is prima. Twee chicks worden gestalkt door een wit busje, waar later maniac killers in blijken te zitten.
Over de killers gesproken. Die zien er echt heel erg creepy uit.
Gore ziet er ook allemaal goed uit.

Behalve een prima sfeer hangt er gedurende de hele film ook aardig wat spanning wat wordt versterkt door synistere geluidseffecten.

Camerawerk was ook niet over te klagen. Zitten een paar erg leuke shots tussen.

Justin Russell weet ondanks een klein budget een erg goede horrorfilm neer te zetten die nauwelijks tot niet onderdoet voor hollywood producties.

Ben benieuwd naar Russells andere werkjes (zeker in The Sleeper heb ik erg veel zin).

avatar van 606

Net iets beter dan The Sleeper maar niet veel beter.

Die hoofdrol speelster is zeer irritant met haar geschreeuw en gejank en dan de uitspraak van pleasa brrr.

Ik was blij dat ze haar op een gegeven moment een plakband op haar mond deden.

avatar van barcam

barcam

Jammerlijk mislukte poging tot het maken van een cult film. Gebruikte ingrediënten: retro synthesizer soundtrack, goedkope beeldeffecten inclusief opbranden van film molecule en strepen in beeld, lelijke kleurfilters, erbarmelijke acteurs, gemaskerde slechteriken, onbestaand script en paar liters ketchup. Te mijden!

jordandejong

Onlangs aangeschaft op Bluray en dus maar eens in de herziening gegooid.

Een film die ondanks zn (budgetaire) beperkingen wel met enorm veel liefde en talent gemaakt is. 1e introductie van het moord trio is geweldig rauw geschoten. Making off op de Bluray van dit soort low budget films is altijd interessant.

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Zeer slecht met uitermate irritante actrice die maar blijft gillen ''Please NO, STOP Please'', etc. en dat eindeloos.

Dom ongeloofwaardig gedrag van allen, slechte beeldkwaliteit, no budget. Triest.

Tinnef.