• 9.372.961 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Filipijnen

Geregisseerd door: Thierry Notz

Met onder meer: Wolfgang Bodison, Rae Dawn Chong en Corin Nemec

Plot Goodbye America

"For love, For honour, For country, There is Love"

Tijdens de nadagen, in 1992, van een Amerikaanse marinebasis op de Filipijnen, lopen de spanningen op tussen lokale bewoners en de Amerikanen die het land op korte termijn zullen verlaten. Drie mariniers en drie Filipijnse jonge vrouwen worstelen met een onzekere toekomst op politiek, sociaal en natuurlijk romantisch vlak.

Commander Hamilton

Ed Johnson

Senator Bladon

avatar van Illuvatar

Illuvatar

volgens mij dacht de regisseur van deze film: laten we eens een film maken met zoveel mogelijk clichés. En ik moet het hem na geven het is hem gelukt. Wat een kut film zeg

avatar van wila42

wila42

als je er vele malen geweest bent is het gewoon top ,geheel authentiek

avatar van Lebarron

Lebarron

Goodbye America gaat over de sluiting van de Amerikaanse Navybase Subic Bay op de Filipijnen in 1992.

We volgen wat drie gestationeerde mariniers en drie lokale meisjes. Allen denken ze anders over wat komen gaat. Een van de mariniers heeft een relatie met een van de lokale meisjes maar thuis ook een verloofde die op hem wacht. De tweede marinier kijkt al verder en vraagt zich af wat zijn nieuwe post wordt. Het tweede meisje kan het niet zo schelen. Het derde meisje is hoopvol omdat ze vindt dat lokale bevolking te afhankelijk is van de Amerikanen. Haar moeder is getrouwd met een gepensioneerde marinier en ze denkt dat hij haar moeder in de steek zal laten zodra de Amerikanen weggaan. De derde marinier is woedend over de ondankbare houding van de lokale bevolking omtrent de sluiting. Dit leidt tot een dramatische ontknoping.

Goodbye America heeft een interessant gegeven want Subic Bay is jarenlang van groot strategisch belang geweest voor Amerika en economisch gezien voor de Filipijnen. De sluiting op aandringen van het Filipijnse volk voelde destijds als een dolksteek in de rug. Helaas is de film te melodramatisch en de climax te over de top om deze geschiedenis recht aan te doen. De casting is ook vrij matig. Tv acteurs in de hoofdrollen en bekendere acteurs als Rae Dawn Chong, James Brolin en Michael Yorke in bijrollen. Had beter gekund.

avatar van Phantasm

Phantasm

Niet echt goed en niet echt slecht, maar soms wel langdraderig.