• 9.376.964 stemmen

Geregisseerd door: Michael Greenspan

Met onder meer: Adrien Brody, Caroline Dhavernas en Ryan Robbins

• meJane Bekijk via meJane

Plot Wrecked

"When your mind is a mystery. You can survive the wilderness. But can you escape your past?"

Een man komt bij bewustzijn in een autowrak in een ravijn. Hij is gewond, zijn benen zitten vast en hij weet niet wie hij is en hij hoe hij daar gekomen is. Op de radio klinkt alleen een ruisend nieuwsbericht over een gewelddadige bankroof die fout is gegaan en op de achterbank ligt een dode man die wel eens een van de daders zou kunnen zijn. Wanneer de man zich buiten de auto begeeft moet hij vertrouwen op zijn oer- instincten en alles gebruiken wat er maar in zijn omgeving te vinden is om te overleven. Geconfronteerd met overweldigende obstakels, zowel echt als illusies, moet hij achter zijn ware identiteit zien te komen en de consequenties accepteren die dat met zich meebrengt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van mixmaster

mixmaster

Adrien Brody zet hier een prachtig staaltje acteerwerk neer.

de uitzichtloze situatie waarin hij zich bevind weet hij op een schitterende manier te spelen.

de film is wel langzaam maar dat stoorde mij totaal niet , mede door het sublieme acteerwerk van Brody.

ook weet de film je aandacht vast te houden , mede door de flashbacks word je steeds nieuwsgieriger naar wat er nou eigenlijk met hem gebeurd is.

avatar van Thampon

Thampon

what a bunch o crap

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Aardige wegkijker die in het straatje past van Buried en 127 Hours. Blijft leuk om te volgen tot het einde, vond alleen dat meneer Brody opeens wel erg snel herstelde vanaf het moment dat hij uit de auto ontsnapte. Ook weer goed acteerwerk van Brody.

avatar van Crook

Crook

Aardig, maar door alle vergelijkingen die hierboven getrokken met 127 hours en buried had ik er wel wat meer van verwacht. Hij was vrij langdradig, alleen het eind was goed. Verder hadden ze er net zo goed een film van een kwartier van kunnen maken.. Of misschien had een flinke lading gore deze film ook wel goed gedaan. Gemiste kans.

avatar van henkula

henkula

nogal saaie film, weinig logica en een waardeloos einde.

avatar van Eny

Eny

Matig en nogal saai. De film is nergens origineel. Er zijn al zo veel films met een vergelijkbaar thema, bijvoorbeeld The Edge of Cast Away en die zijn veel mooier. Deze voegt helemaal niets toe.

avatar van Noodless

Noodless

Saaie film waarbij het onderwerp maar matig is uitgewerkt en vooral al beter gezien hebben in andere films. 3/10

avatar van handelaar

handelaar

Lekkere langzame film waar ik de volle 90 minuten geboeid naar heb zitten kijken..

avatar van Freddy K

Freddy K

Geen onaardige film. Is niet echt origineel heb dit thema al eerder gezien in films als

Cast Away en Buried. Werd nergens echt spannend, in vergelijking met een film als Buried.

Wel goed acteerwerk van Adrien Brody.

Ik vond het een waardeloze film!!!!

zonde van mijn tijd

avatar van andijvie

andijvie

Tja ... mijn gedachte na 91 min film kijken: "had dit niet in 30 min gekund?"

Een 6je voor de moeite.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Whoah... ik heb zelden tot nooit zo'n OERSAAIE , trage, vermoeiende film gezien!!

Dit raad ik serieus iedereen af.

De hele film had gemakkelijk in 5 minuten gekunt... dat geeft aan hoe langdradig hij is!

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Inderdaad een redelijk saaie film, vooral dan vanaf het midden gedeelte wanneer hij uit de auto raakt en 3 kwartier zinloos rondtrekt om weer bij het beginpunt uit te komen...

Ik had bij deze film ook niet echt het meevoel-effect dat ik bij films zoals 127 hours en Frozen wel had.

De make up vond ik wel goed gedaan, de man leek net een echt gewond slachtoffer.

De opheldering aan het einde maakte wel e.e.a goed en was best verrassend.

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Rommelig

avatar van roppet

roppet

MovieHolic schreef:

Dit raad ik serieus iedereen af.

EENS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van Tweetie

Tweetie

Nogal matige film, die in het straatje van 127 hours past, maar diens niveau bij lange na niet haalt. Na een half uur ging ik op mijn horloge zitten kijken, dat is nooit een goed teken.

avatar van gijsvogel

gijsvogel

Mwa,

Hier ga ik niet heel veel tekst aan wijden.

Te langdradig, langzaam en redelijk saai.

Onvoldoende

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Ontzettend langdradig deze film. Ik moest moeite doen om niet door te spoelen. De laatste 10 minuten zijn nog enigzins interessant en voegen nog iets van verhaal toe aan deze film.

+1 voor de hond, al mag Joost weten wat die daar uitvoerde.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Ze hadden even een verhaal (met beelden) voor het auto ongeluk moeten maken

dan was het misschien interessanter geweest....

Wrecked bied nu te weinig! een Into the wild is bv veel beter...

2 1/2 ster

avatar van basnl

basnl

Saai, slaapverwekkend, tip: doorspoelen, je mist niets!

avatar van Tarkus

Tarkus

Dat deze film slechte kritieken krijgt kan ik goed begrijpen en alleen maar beamen.

Dit is een saaie, slaapverwekkende film en ondanks dat Adrien Brody ongetwijfeld het beste van zichzelf geeft, voor mij een van zijn slechtste films die ik tot nu toe heb gezien.

Het verwonderd me zelfs dat ik hem heb uitgekeken, want dat alleen al is een hele opgave.

Kortom: als U de film ergens tegenkomt, laat hem gerust liggen, je hebt niets gemist dan.

avatar van sander288

sander288

wat een slaapverwekkende film, ik ben er letterlijk gewoon van in slaap gevallen, zeer langdradig en totaal geen verhaallijn, het verhaal is simpel : hij word wakker in de auto , zit vast , komt uiteindelijk los , gaat rondtijgeren en als hij bij de weg is doet zijn mobiel het en belt hij hulp.

TIP: kijk deze film maar niet

avatar van Elineloves

Elineloves

1,5 uur kijken naar een vent met een kapot been die zichzelf over de grond door de bladeren trekt.. niet echt een geschikte film voor als je al moe bent. Nergens werd het spannend of interessant, het maakte me geen malle moer uit wat het precieze verhaal van die vent was en ik had ook al helemaal geen zin om te raden hoe de vork in de steel zat. Er had meer mee gedaan kunnen worden, meer bedreigingen, meer angst, meer onmacht.. maar geen van dat heb ik echt terug kunnen zien. Het enige aandoenlijke waren de momenten met de hond, die waren nog enigszins leuk te noemen, maar verder...

Gemiste kans.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

In tegenstelling tot wat de meeste hier voor een recentie geven was ik aangenaam verrast door deze topfilm. In het begin is alles wazig en dacht ik ook van waar zit ik nu naar te kijken. Echter als de puzzelstukjes in elkaar vallen word de film goed (tenminste dat vond ik dan), en het einde zag ik gewoon niet aankomen, nooit verwacht. Het was echt lang geleden dat een film zo'n verrassend einde had. De traagheid in de film vond ik juist erg goed, het is gewoon een helse trip waar geen einde aan komt. Ze laten de kijker bijna voelen wat de hoofdpersoon doormaakt. Daar moet je alleen wel van houden, laten we eerlijk zijn Cast Away was van het zelfde laken een pak, alleen dit speelt in een bos af.

Vol genoten van deze film en daarom 4.5 * van mij.

avatar van Eldarion

Eldarion

Hij zit vast, komt los, kruipt rond, kruipt nog meer rond, komt er achter dat ie een rondje heeft gekropen en ondertussen hallucineert ie allemaal dingen. Zeer saai.

avatar van El ralpho

El ralpho

Nieuws uit de natuur

Soms valt een gematigd eindproduct niet te wijten aan de acteur maar aan de schrijvers van het script. Bij Wrecked is dit laatste dan ook zeker het geval omdat het geloofwaardige spel van Brody zo ongeveer het enige hele positieve punt aan de film is.

Er was een idee voor een film geboren, maar vervolgens wist men niet goed wat er moest gebeuren met de uitwerking. Het vervolg is dat de makers zijn gaan rekken. Wat weer als vervolg heeft dat je een half uur (letterlijk!) aan het kijken bent naar hoe een man zich uit een autowrak heist, rondwaart door de bossen, in de avond kampvuurtjes maakt en roofdieren wegjaagt met een steen. That's about it, er gebeurd gewoon helemaal niks in de film. Er is amper sprake van dreiging en als die er al een keer is loopt het met een flauwe sisser af. Het wordt echt nergens in de film een keer spannend gemaakt. De ontknoping is leuk gevonden, maar had gemakkelijk in een minifilm van 5 minuten gekund. Nu voelt het geheel aan als een overbodig eindproduct en zonde van je tijd. Een wandeling door de bossen maken is leuker, kun je tenminste zelf de frisse lucht nog inademen.

avatar van Norma

Norma

Spannend gegeven, maar het effect daarvan tijdens het kijken blijft wat matig.

Raar eigenlijk want de situatie waar Brody zich in bevindt is er toch echt wel eentje die de meeste mensen als knap beroerd zouden omschrijven. Aan Brody zelf ligt het niet, al heeft hij trouwens niet heel veel meer tekst dan een frequent “Oh f**k” maar dat zal wel een realistische voorstelling van zaken zijn als je er in je eentje zo uitzichtloos bij ligt.

Eerste half uur was even doorbijten, moet zeggen dat ik daarna toch wel benieuwd ging worden naar het verloop, als ramptoerist op de voorste rij, zeg maar. Weet niet zo goed wat ik van de ontknoping moet vinden, ik was zo gefocust op het overlevingsgebeuren dat de onthulling me eigenlijk niet veel deed.

avatar van patmaniac

patmaniac

heb em na 3 kwartier uitgezet....wil niet eens weten hoe het afloopt.....

bleef maar tergend langzaam voortgaan

kijken die makers nooit zelf naar hun product????

avatar van J0rea

J0rea

Zeer tegenvallende film.

Het is allemaal best leuk bedacht maar, het is gewoon niet goed uitgevoerd het is allemaal veel te traag en saai..........

Het acteerwerk vond ik ook ondermaats.

Hij kan zich niets meer herinneren niet eens zijn eigen naam maar, hij wist nog wel dat hij vroeger een hond had.....

avatar van marmovie

marmovie

Mooie beelden, Brody acteerd prima maar een beetje saai. Heb soms gespoeld omdat het een beetje traag ging. Was wel benieuwd naar het eind.