• 9.371.070 stemmen

Geregisseerd door: Eran Merav

Met onder meer: Reuven Badalov en Ronit Elkabetz

Gesproken taal: Hebreeuws

Plot Zion Ve Ahav

Zion, 14 jaar, en zijn broer Meir, 17 jaar, hebben ruzie sinds het noodlottige treinongeluk waarin hun buurman, een Ethiopische immigrant, om het leven kwam. De twee broers dragen verantwoordelijkheid bij de dood maar beslissen het geheim voor zich te houden...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van stinissen

Uitstekend drama over te kort aan liefde en aandacht de moeder in kwestie verraad haar kinderen om een betere toekomst op te bouwen.

Robi

Volgens mij heeft de schrijver van de tekst bij deze film de film niet gezien. Een geval van de klok en de klepel. De film gaat over twee broers die net iets te veel in leeftijd schelen, wat daardoor nogal eens spanningen oplevert. Ook speelt het verhaal zich af in een sociaal arm milieu, waarbij de alleenstaande moeder het ook niet al te gemakkelijk heeft. En dan nog even over het verhaal. De jongste broer raakt op een dag z'n schoenen kwijt op het strand. Hij verdenkt het zoontje van de Ethiopische buurman ervan dat die zijn schoenen heeft afgepakt. Samen besluiten de broers om de schoenen weer terug te nemen. (Later blijken het overigens toch niet zijn schoenen te zijn) En daarbij loopt het buurjongetje onbedoeld onder de trein. Dat geheim willen ze inderdaad voor zich houden, waarbij de jongste grote schuldgevoelens krijgt, wat nog wat meer spanning geeft tussen de twee broertjes. Het is een prima filmhuis film waarin niet eens zo heel veel gebeurt. Maar het gaat vooral om het sfeerbeeld van een sociaal-arm gezin in Israël. Zoveel van dit soort films komen er niet uit Israël. En ik ben al lang blij dat er in deze film eindelijk eens geen Palestijn aan te pas komt. Ook hiervan kan je zeggen dat er niet zo heel veel van dit soort films uit Israël komen.

stinissen schreef:

Dit verhaal vind ik toch ook wat te kort door de bocht. De moeder geeft wel degelijk om haar kinderen. Zeker de jongste. Maar die kinderen zijn ook zeker niet de gemakkelijksten. Daarnaast wil ze ook verder met haar leven en denken aan een toekomst met haar nieuwe vriend. Die toch ook wel om de kinderen geeft. De oudste mag in zijn bedrijf werken. En de jongste mag t.z.t. in hun nieuwe huis wonen. Al zou hij dan inderdaad wel eerst ergens anders moeten wonen. Dat zou je inderdaad verraad kunnen noemen. Maar het is ook overleven, voor alle partijen.

Robi schreef:

Een moeder zou 99.999 % altijd voor haar kinderen kiezen

stinissen schreef:

Een moeder zou 99.999 % altijd voor haar kinderen kiezen

Zo zou het inderdaad moeten zijn. Maar de praktijk is helaas toch vaak anders. Bovendien is het ook niet zo zwart/wit als jij stelt. Er is ook grijs. Ofwel : Iedere moeder bepaalt zelf wat ze verstaat onder "voor haar kinderen kiezen".

Robi schreef:

klopt

avatar van Phantasm

Phantasm

Redelijk drama waarvan je moet houden.