• 9.371.366 stemmen

Petites Vacances à Knokke-le-Zoute (2009)

Komedie | 86 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Frankrijk / Zwitserland

Geregisseerd door: Yves Matthey

Met onder meer: Miou-Miou, Jean-Luc Bideau en Damien Jouillerot

Gesproken taal: Frans

Plot Petites Vacances à Knokke-le-Zoute

Micheline en haar kleine familie wonen in een Klein Zwitsers dorpje, een van die dorpjes waar iedereen elkaar kent. Ze heeft haar leven gewijd aan haar man en kinderen, drie jongens die inmiddels volwassen zijn. Wanneer ze besluit haar rijbewijs te halen, lijken alle kleine gewoonten te veranderen. Ze wil namelijk de zee zien en besluit zonder haar familie te vertrekken naar Knokke-le-Zoute. Haar autistische buurjongen, die alle verkeersborden uit z’n hoofd kent, gaat met haar mee…

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Waardeloze rolprent, op een druilerige achternamiddag gefilmd. Geen drama te bespeuren, mislukte humor en een misleidende titel op de koop toe.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Vanwaar is de titel op de poster anders?

avatar van AGE-411

AGE-411

Het is natuurlijk "Knokke het zoute"

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Mochizuki Rokuro schreef:

Vanwaar is de titel op de poster anders?

Die "e" van "Zoute" kon er niet meer bij, want dat gebouw staat in de weg?

avatar van Brix

Brix

• 19677 berichten

Een meer dan meevallende film, met een aandoenlijke Miou-Miou.

Nog steeds een zeer productieve actrice, met een leuke uitstraling

Ik heb aardig wat films met haar gezien, en herinnerde mij dat een daarvan zelfs een western was, met Terence Hill, en Klaus Kinski, en geproduceerd door Sergio Leone: Un genio, due compari, un pollo (1975) .

De cast van Petites Vacances...bestaat voor het grootste gedeelte uit karikaturale figuren (je moet acteurs en actrices met zo'n uiterlijk maar weten te vinden) die mij aardig wat keren aan het lachen wisten te krijgen in vermakelijke situaties

De film zit vol fijne, aanstekelijke muziekjes.

E.e.a. evolueert zelfs naar een road-movie, met leuke sfeerbeelden.

Tot mijn verbazing dook de populaire Belgische zanger Arno ook nog op, en speelde hij zijn rolletje zelfs zeer behoorlijk.

De aftitelings-song is ook van hem.

Drama is het zeker niet, komedie zou ik eerder hierop plakken.

avatar van Barfly

Barfly

Bij deze het genre gewijzigd.