• 9.370.299 stemmen

Geregisseerd door: Nami Iguchi

Met onder meer: Kanako Enomoto, Yôko Fujita en Hidetoshi Nishijima

Gesproken taal: Japans

Plot Inuneko

Suzu woont samen met Furuta die haar alleen maar als bediende lijkt te zien. Op een dag besluit ze zonder een woord te zeggen bij hem weg te gaan. Ze hoopt onderdak te vinden bij haar vriendin Abe. Die staat net op het punt om voor een jaar naar China te vertrekken en had Yoko gevraagd op haar huisje te passen. Suzu en Yoko kennen elkaar al sinds hun jeugd, maar echt goed konden ze het niet met elkaar vinden.

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Een aardig filmpje in de stijl van Yamashita's oudere werk zoals Ramblers. Low-budget, veelal statische, observerende shots, en wat afstandelijk klein drama met droge humor. Plot en grappen zijn soms wat al te voor de hand liggend (man wordt alleen gelaten, man met lang gezicht eet onsmakelijke maaltijd) of werken net niet echt. Ik kreeg ook teveel een déjà-vu gevoel. Neemt niet weg dat ik een zwak heb dit soort kleine producties.

avatar van danuz

danuz

Japans klein drama, ik heb je gemist! Heerlijk filmpje, ongedwongen, minimalistisch met hier en daar een poetische toets. Blijf dit soort camerawerk ook fantastisch vinden, mede het kleurgebruik (bruinig/pastel), Verhaaltje lijkt niet veel voor te stellen, maar thema's als verwerking en wederopstanding worden in het piepklein toch mooi weergegeven.

Het deja-vu gevoel waar -fal het over heeft had ik ook wel, alhoewel toch vooral Iguchi's andere film bij me naar boven kwam. Toch redelijk uniek dit hoor. Op het moment van schrijven wil ik er zowat de volle mep voor geven, maar zoals altijd bij dit soort films is het afwachten hoe en of het blijft hangen.