• 9.378.044 stemmen

House of the Wolf Man (2009)

Horror | 81 minuten

Genre: Horror

Geregisseerd door: Eben McGarr

Met onder meer: Michael R. Thomas, Billy Bussey en John McGarr

Plot House of the Wolf Man

Vijf mensen die elkaar niet kennen worden uitgenodigd om een oud kasteel te bezoeken. Hen wordt de valse belofte gedaan dat er voor één van hen de kans bestaat om het te mogen overnemen wanneer de eigenaar sterft. Het blijkt dat er een schimmig spel moet worden gespeeld waarbij men één voor één zal afhaken tot de gelukkige overblijft. Dan blijken er ook nog meerdere monsters aanwezig te zijn.

avatar van megaman

megaman

De laatste tijd ben ik een beetje in de classic-monster-mood en heb ik diverse films bekeken zoals Dracula ('31), Dr. Jekyll and Mr. Hyde ('31), Frankenstein ('31), The Mummy ('32), Mystery of the Wax Museum ('33) en The Wolf Man ('41). Vanavond is The Bride of Frankenstein uit 1935 aan de beurt en morgenavond zet ik waarschijnlijk wat films op uit het stille tijdperk: Nosferatu ('22) en Phantom of the Opera ('25). De House reeks heb ik nooit bekeken maar die krijg ik binnekort bij de Universal Monster Legacy Collection via Marktplaats (slechts 45 euro). Deze derde House film lijkt me erg tof en ik ben benieuwd wanneer hij op DVD verschijnt. Toch wel leuk dat men een film maakt in de stijl van de golden-oldies. Toevallig ben ik met een paar vrienden bezig om een soortgelijke film te maken genaamd: Frankula. Any way, ik ben blij dat dit soort films weer een beetje in zijn. Eerst de remake van de Wolf Man, toen House of the Wolf Man en op IMD zie ik dat er remakes komen van Dracula, Frankenstein, Bride of Frankenstein en Creature from the Black Lagoon.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Misschien is Call of Cthulhu, The (2005) dan ook wat voor je?

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Een ode aan de classic monster flicks?

avatar van Vascago

Vascago

Het 1ste uur is geweldig. Heerlijk sfeervol zwart-wit met een perfecte sound. Acteerwerk en verhaal zijn ook heel aardig. Helaas vliegt de film het laatste kwartier behoorlijk uit de bocht. Erg jammer want de score had nog een stuk hoger uit kunnen vallen.