Genre: Drama / Romantiek
Geregisseerd door: David Mackenzie
Met onder meer: Ewan McGregor, Eva Green en Connie Nielsen
Releasedatum: 19 januari 2012
Plot Perfect Sense
"Without love there is nothing"
Susan is een geleerde en Michael een kok. Ze werken bij elkaar in de buurt, ontmoeten elkaar per toeval en er slaat een vonk over. Maar de wereld staat op het punt dramatisch te veranderen: terwijl het leven van Susan en Michael door nieuwe liefde wordt beheerst, ondervinden veel mensen vreemde symptomen die de zintuigen beïnvloeden...
- Trailer (YouTube)
- Perfect Sense (MusicMeter)
Michael
Jenny
Girl in Bed
Nurse
Moemsie
Helemaal met eyes11 eens...je wordt in het verhaal meegesleept of je vind het hlemaal niks; ik ga voor het eerste.
wwelover
Hele aparte film, ook helemaal niet wat ik had verwacht na de trailer. Eens een andere wending aan zo´n wereldramp gegeven. En ja Ewan McGregor speelt gewoon fantastisch. Eva Green was niet altijd even sterk, maar wel natuurlijk beeldschoon. Absoluut niet de film waar ik voor was gaan zitten, maar ben zeker niet teleurgesteld. Het is wel allemaal vrij zwaar, en af en toe iets te artistiek voor mij, met name de voice-over. Ook mooi gefilmd en goede muziek!
Rednas 2
Zondermeer een bijzondere film. Halverwege was echter wel aardig te voorspellen hoe het zou eindigen. Toen ik dat wist, was voor mij de film eigenlijk wel klaar. Gelukkig zaten er toch nog een paar verrassende en zelfs grappige wendingen in zodat ik toch geboeid bleef. Prima cast en acteerwerk. Een film die je een keer gezien moet hebben, maar meer ook niet. 3 sterren.
hartfield
Het is een bijzonder verhaal wat slechts een kant heeft de ervaring van twee mensen die in een wereld leven waarbij iedereen zijn zintuigen verliest, de volgorde is gemaakt. Als iedereen eerst blind was geworden was er geen verhaal. Op de een of ander manier boeit het toch en dat is knap van de makers.
top030
mooie film met met name verhalende beelden . ik miste het geheel van de film en je moet veel aannemen om het verhaal geloofwaardig te krijgen. Muziek past bij de sfeer van de film die daarmee wel de sfeer van de film gedurende het gehele verhaal weet vast te houden.
SnakeDoc
Aparte film waarvan het moraal wel iets beter bij de kijker over gebracht had kunnen worden.
Mcgregor en Green zijn aan elkaar gewaagd en spelen overtuigend. De gebeurtenissen zijn super interessant en zetten je aan het denken.
Meneer Bungel
Is sciencefiction hier als genre niet toepasselijker, naast drama (of romantiek)?
Mythos
Heb hem afgekeken, maar was niet mijn ding.
Ben er onbewust een paar keer bij weggelopen.
Jolie-G
Voor mij had de film duidelijk iets te vertellen. Het verlies van de zintuigen is iets wat dagelijks gebeurd; we luisteren niet naar elkaar, zien de dingen niet of willen het niet zien, verpesten onze smaak en willen liever geen natuurlijke geuren ruiken..
De emotionele gebeurtenissen die aan het verlies van een zintuig vooraf gaan lijken mij duidelijk oorzaak en gevolg. Door het niet goed luisteren naar elkaar kan haat een gevolg zijn en als je geen oog meer kunt hebben voor de schoonheid van de dingen ben je a.h.w blind. De boodschap die ik zag was dat we over al onze waarnemingen verhaaltjes gaan plakken om die waarnemingen van de zintuigen te kunnen verklaren.
We vinden het lastig om iets er gewoon te laten zijn, dat moet wel als alle zintuigen wegvallen.
Alleen de liefde valt niet te verklaren. Die is er en heeft geen zintuig nodig om er te zijn. Liefde overwint alles.
Ik heb er dus zelf een mooie boodschap van gemaakt, vond de film zelf niet echt boeiend, soms te lange saaie scènes afgewisseld met extreme uitspattingen. Past op zich wel in het kader van de boodschap maar is niet echt mijn ding.
DjFrankie
Zeer apart, maar hij blijft boeien. Later in de film oogt het wel allemaal wat goedkoper logisch gezien het script. Film om over na te denken.
black mamba
uitstekend acteerwerk en een apart verhaal zorgen ervoor dat deze film blijft 'hangen'. Een film die misschien niet voor iedereen geschikt is maar ik heb er alvast heel erg van kunnen genieten. prima film
Megamar
Uitstekende film, hij houdt je tot het einde echt bezig maar ik had toch liever een ander einde gezien.
Hando
Een pseudo-diepzinnig verhaal en geen chemie tussen de hoofdrolspelers, alleen de beelden tijdens de voice over waren zeer mooi.
New Flame
Dit is wel het soort film waarvan ik hou!
Prachtige film met een mooi verhaal. Het is tegelijkertijd zeer tragisch/apocalyptisch en verlichtend, waardoor je verschillende kijkervaringen kan hebben bij het meermaals herbekijken van deze film. Vooral Eva Green speelt fantastisch met voor mij persoonlijk als uitschieter de scene waarin ze in een woedebui vervalt vlak voordat ze haar hoorzintuig verliest, zeer aangrijpend en het is een zeer interessante invalshoek hoe ze de epidemie als een persoon aanspreekt die zich verborgen houdt en die niemand kan vinden. Het einde was misschien een beetje voorspelbaar, maar toch briljant: Ze zien elkaar voor de laatste keer en weten dat ze niets liever dan de ander zouden willen zien met hun ogen, het enige wat ze kunnen doen is elkaar aanraken en weten dat ze bij elkaar zijn, wat voldoende is. De film werpt boeiende vragen op over wat het is om mens te zijn met onze zintuigen en speelt met het idee van 'ik denk, dus ik ben', maar de relatie tussen Susan en Michael blijft centraal staan, waardoor je als kijker in een intieme sfeer de gebeurtenissen ervaart en waardoor je je betrokken voelt. Zeker en vast een 5/5 waard.
tevelenco
Erg vreemde film.
De film was net zo vreemd als dat Eva Green mooi is.
Wat een mooie vrouw is dat!
Maar dat was dan ook gelijk het laatste pluspunt van deze film.
Verder wist de film me op geen enkel punt te boeien en koste het me nog de nodige moeite om hem uit te kijken!
Askikker
Aanvankelijk leek me dit een goeie film te gaan worden, maar voor de helft kakte ie aardig in tot wezenloos geneuzel, en dat kleffe stel begon me steeds meer te irriteren, gedverdegedver, blurp.
Ook weinig overtuigend geacteerd, en een boodschap? Een grote boodschap misschien.
Nee, een boutfilm. Veel te veel bedscenes en nergens echte liefde, ik voelde hier werkelijk helemaal niets bij.
Had echt wel meer in dit verhaal gezeten, maar nu was het niet interessant, niet spannend, niet romantisch, niet niet niet.........
Rudie
Een hele bijzondere film, een film die lang in je geheugen rondzwalkt en waar je nog vaak aan zult terugdenken. Ik geef het 4****
P.S Het was wel interessant, wel spannend en wel romantisch, wel wel wel.......
Ben de Hoog
De boodschap die de film wil brengen is duidelijk. Het is dan ook de titel van de film. Welk zintuig blijft over als alle andere uitvallen. Een mooie boodschap, maar persoonlijk voel ik me niet zo aangesproken.....Facebook wordt overspoeld met kreten van muurtegeltjes, en dit lijkt ook wel zo’n boodschapje op een tegeltje. Op dit tegeltje zou kunnen staan “Voel weer eens”. Toch kon de film me niet bijzonder boeien, beetje te slick gemaakt. Het was het allemaal “net niet”. De intieme scenes waren nog het best uitgevoerd en in beeld gebracht. Storend vond ik dat de meid boos werd op haar vriendje omdat hij de symptomen kreeg voordat hij doof werd. Terwijl zij juist diegene is die dat weten moet. Deze film krijgt van mij een onvoldoende, ik heb betere films gezien in net zo’n sfeertje. “Mr Nobody” bijvoorbeeld. Die is werkelijk geniaal.
Lanoisa78
Een enorm saaie film, die op geen enkele wijze boeiend is. De verhaallijn is nogal vreemd te noemen.
Voor mij onbegrijpelijk dat er desondanks toch zo veel positieve berichten over deze film gepost zijn.
kammie888
Slechte, slechte film ........ Nietszeggend en er gebeurt nog minder. De film trekt je totaal niet mee. Slaapverwekkend!
Zeriel
Bij vlagen wel aardig. Het virus, was mij iets te conceptueel, doch leuk bedacht, maar absoluut niet geloofwaardig.
De relatie tussen de protagonisten heeft geen chemie, terwijl dat juist het enige zou moeten zijn wat overbleef.
Het kon me allemaal net genoeg boeien, om alles te kijken. Muziek echt waardeloos, want storend aanwezig. Een als geheel een nogal rommelige film.
Tarkus
Tijdsverspilling deze film.
Ik verwachtte er eerlijk gezegd niet veel van maar het is nog minder geworden dan dat.
Saai en slaapverwekkend, snel vergeten...
Mars4i
Apart,dat is het woord dat bij mij naar boven komt na het kijken van deze film. Het concept dat je 1 voor 1 je zintuigen verliest laat je zelf al nadenken tijdens de film voor als het je zelf zou overkomen ( hoewel gelukkig wel onrealistisch). De film laat al zien dat mensen zeer flexibel zijn. Ze passen zich na elke tegenslag snel weer aan. Maar je ziet het einde halverwege de film al aankomen. hoewel het wel een gewaagd einde is. Wat zou je zelf doen als je dit einde aan ziet komen? 3.5 sterren, bijna 4.
nightbreed
Pseudo interessante film die mee probeert te liften op films met een soortgelijke regie en een soortgelijk surrealistisch script. Het probleem is dat deze film op alle fronten faalt en niets meer dan kitch is.
Redelijke film over een beginnende relatie terwijl wereldwijd de bevolking hun zintuigen één voor één verliest. Een boeiend science fiction gegeven (zonder dat het een SF-film wordt) dat soms wel iets te pretentieus en zweverig overkomt. Wel mooi en rustig in beeld gebracht en Ewan McGregor en Eva Green vormen een mooi koppel.
Decec
Een goede romantiek/drama/SF film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Ewan McGregor...
Mooi HD kwaliteit....
Prima achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...

McLaren

Interstate 60: Episodes of the Road
Roadmovie / Komedie, 2002

I Origins
Drama / Sciencefiction, 2014
glasgow, scotlandstreet riotsco-workers relationshipchefboyfriend girlfriend relationshippandemichuman nature boyfriend girlfriend relationshipepidemiologistfive sensesglobal pandemic