• 9.373.168 stemmen

Blood Done Sign My Name (2010)

Geregisseerd door: Jeb Stuart

Met onder meer: Ricky Schroder, Nate Parker en Nick Searcy

Plot Blood Done Sign My Name

"No one changes the world alone."

Waargebeurd verhaal over de moord op de zwarte Vietnam-veteraan Henry Marrow door lokale zakenman Robert Teel en zijn zonen in een klein plaatsje in North-Carolina in 1970. Ondanks dat er voldoende getuigen waren werd het een slepende rechtszaak, niet in de laatste plaats door alle ophef die ontstond.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Defense attorney Billy Watkins

avatar van svenvandijk

svenvandijk

Echt vette trailer

avatar van stinissen

Goed waargebeurd drama en Rick Schroder laat weer eens zien dat hij geen kindersterretje meer is.

avatar van Raffael77

Raffael77

Vrij zoete tv film die nergens echt spannend is. Het verhaal is leuk maar dat is het dan ook wel. Acteer werk is redelijk.

Als je de cover ziet denk je misschien van ow dat zal wat worden maar dat blijft helaas uit.

De film is niet slecht maar ook niet goed en eerlijk gezegd (ondanks dat ik wel van dit soort films houd) is dit geen aanrader.

avatar van Pjotr4726

Pjotr4726

Een film die weer laat zien hoe de Amerikaanse samenleving in de jaren zestig eruit zag. Veel haat, onbegrip en racisme. Het is altijd weer schrikken dat mensen onderling zo met elkaar om kunnen gaan.

De film zal geen klassieker worden, daar wordt er te matig voor geacteerd, maar het onderwerp blijft aanspreken.

Toch heb ik de film zonder enige moeite kunnen uitkijken (duurt toch ruim 2 uur).

avatar van Waku

Waku

In de jaren 80 had je "Missippi Burning".

Deze " Blood Done Sign My Name" is daar een klein beetje mee te vergelijken.

Rassistische moord met lange nasleep wat betreft de rechtzaak.

Meest indrukwekkende van de film is de lange mars richting de gouverneur, de roep om aandacht en gerechtigheid.

Prima film, sterk acteerwerk en goed onderhoudend verhaal.

avatar van mer1973

mer1973

Film die niet echt blijft hangen. Heb in dit genre vele betere gezien.

Is niet slecht, maar laat de boodschap niet echt overkomen. Kreeg niet echt sympathie voor de slachtoffers, op een of andere manier vond ik het een koele en niet indringende film

avatar van Beco

Beco

De "film" krijgt van mij een 1,0. Dit is echt niet een film die met Mississippi Burning vergeleken mág worden. De opbouw van de film is simpel en oppervlakkig, de acteerprestaties echt gruwelijk slecht en dit duurt dan 2 uur lang! Geen tijd aan verspillen.

avatar van helleke

helleke

Redelijke film, maar in dat genre bestaan er wel betere.

Het proces in de rechtbank was ook niet echt om van onder de indruk te zijn.

Acteerprestaties waren oké zonder meer.

3 sterren.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Waarschijnlijk een film die bedoeld was voor de bioscoop maar nooit het emo-TV-film niveau ontstijgt. Hoewel visueel deftig, pakt het verhaal over een racistische moord niet. Het ontbreekt aan kracht en drama om het publiek mee te krijgen. Integendeel, de film gaat de vermoeiende kant op met heel wat speeches, religieuze preken en moraliserende stellingen. De film gaat ook veel te laat uit de startblokken na een intro van 50 minuten, waarin totaal niks werd gedaan. Dit moet één van de slechtste films over racisme zijn die ik heb gezien. Mensen, kijk naar Rosewood, The Color Purple of Mississipi Burning, en vergeet dit slaperig zwak dramaatje. 2*

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Had hier echt meer van verwacht, soms een beetje zoetsappig....3.0