• 9.375.064 stemmen

Met onder meer: Dan Morgan, Rob Freeman en Glenn Salvage

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot The Dead

"The Feeding Begins"

Nadat hij de Afrikaanse kust voorbij is vecht Lt. Brian Murphy voor zijn leven, terwijl hij op weg naar zijn geliefde gezin is. Hij wordt hierin bijgestaan door de militair Daniel Dembele, die op zoek is naar zijn zoon. Samen banen de twee zich een weg door de levende doden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Leuk idee om te verfilmen natuurlijk, zombies in Afrika.

Trailer

avatar van TinkerTex

TinkerTex

Zombies in Afrika. Doet bij vlagen denken aan Fulci's Zombie 2]. Sommige zombiefilms hebben het, anderen niet. Deze heeft het: prima rollen, solide verhaal, spanning, schrikmomenten en vette effecten en make-up. Wat ik bijzonder knap vind is hoe ze een griezelige sfeer weten neer te zetten, zonder dat de locatie - open vlaktes in vol zonlicht - daar direct aan bijdraagt. Pluim voor deze Britse productie!

avatar van j0zman

j0zman

Soms wel goeie spanning in, maar breed genomen voelt het langdradig en sloom aan.

Zoals hierboven genoemd, niks mis met de make up / visual effects. Ook het acteerwerk is aardig in orde. Dat het afspeelde in Afrika was mooi meegenomen, maar er had wel wat meer mogen gebeuren in deze film.

avatar van brave71

brave71

ondanks dat ik van dit soort films houd, kon hij me niet boeien.
genoeg gore en af en toe wat schrikmomenten, maar dat is alles.

hoofdrolspeler maakt zich ook erg druk om de as van de auto, terwijl hij ff later iemand omver rijd, blijkbaar niet bang voor de radiateur...
en een vliegveld waar helemaal geen eten of drinken is, kom op...
is zijn vriend gebeten, neemt hij hem op zijn schouders mee, terwijl die al uitgeput is, om hem vervolgens dood te schieten....

nah, te veel gebreken in deze film, wat erg jammer was want had veel meer in kunnen zitten.

avatar van stinissen

Dead, The (2010) is een beklemende roadmovie Horror/Thriller met een creepy sfeertje met vele mooie shots, Het verhaal is rustig maar zeker en sleept je als ware het verhaal in , gewoon alweer een prima Britse productie.

avatar van zombie

zombie

Prima survival horrorfilm. De zombies zijn als van ouds traag en met oneindig veel, dat in combinatie met het armoedige Afrika als decor werkt goed (net als in de Resident Evil 5 game). Op de vlucht voor de hordes zombies (die eigenlijk continu aanwezig zijn) op zoek naar benzine, water en munitie.

Helaas zal dit wel weer uitmonden in de discussie of zombies snel of langzaam moeten bewegen.

avatar van mixmaster

mixmaster

prima zombiefilm met mooie special make-up voor de gore.

alles ziet er goed uit wat betreft de wonden en afgehakte hoofden enz. enz.

ook de mooie shots van Afrika passen er goed bij.

wat mij betreft vind ik dat de zombies langzaam moeten bewegen , gelukkig was dat ook zo in deze film.

wel vind ik dat met name de eerste 35 - 40 minuten het beste zijn , daarna word het een beetje langdradig en slapper.

avatar van filmofiel

filmofiel

Een niet onderhoudende film, voor scherpe gevatte dialogen zit je op het verkeerde adres. Camerawerk best in orde maar voor de rest weinig vooruit te branden. Tja, zombies zijn traag, i know maar dan nog had er best wel wat meer aktie kunnen bijgevoegd, een film die je na een kwartiertje al volledig gezien hebt.

avatar van voomzap

voomzap

Sober en doodserieus... Geen greintje humor te bespeuren en dat vind ik een pluspunt in dit genre! Op de een of andere manier toch niet among the best voor mij... maar liefhebbers: zeker gaan zien!

avatar van daslekker

daslekker

een zombiefilm zoals ie hoort te zijn, dus niet grappig maar spannend en een lekker creepy sfeertje met mooie shots en fijne achtergrondmuziek...

avatar van weerwolf79

weerwolf79

Beetje tegen vallende film, zombies zien er goed uit net zoals de gore en Afrika maar de film op zich is te traag, de zombies horen traag te zijn maar het verhaal is te traag en iets te voorspelbaar, jammer van het open einde vervolg misschien?

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Redelijke horror die ondanks de goeie effecten en het redelijk camerawerk toch te lang(zaam) is om tot het eind te boeien.

Het concept van zombies in Afrika is een keer wat anders en ik moet zeggen dat de setting een ander soort spanning geeft. Tot halverwege zorgde dat voor een interessante film waarbij vooral de make-up opvallend goed gedaan is. Aan bloed, gore en afgehakte ledematen geen gebrek. Helaas gebeurd er volgens te weinig en zijn de dialogen tussen Brian en Daniel verre van interessant om boeiend te blijven. Het verhaal van Brian's zoontje voegt niets toe en zorgt mede voor het nogal slechte einde.

Op zich had de film mogelijkheden maar wordt daar te weinig mee gedaan.

avatar van tal1b

tal1b

mijn god, wat een domme film is dit. Erg saai en niet spannend. beetje jaren 80 zombies met slechte effecten.

avatar van Reinbo

Idee is leuk en in het begin is het ook best sfeervol en bruut. Goede soundtrack ook. Maar dan bloed de film helaas behoorlijk dood. Er gebeurt op dramatisch vlak helemaal niets boeiends en het verzandt daardoor in meer van hetzelfde. Jammer, met wat meer plot en interessantere karakters had het best wat kunnen worden. Effecten waren overigens prima. Snap niet waar tal1b het over heeft.

Kleine 3

avatar van RickZ

RickZ

Bfilm met slome neger-zombies die bij bosjes geslcht worden. Veel gore en dus veel zombiekills, maar een dun en soms traag verhaal dat alleen bestaat uit vluchten voor en afmaken van de zombies. Onzinnig dus.

avatar van tal1b

tal1b

Reinbo schreef:

Effecten waren overigens prima. Snap niet waar tal1b het over heeft.

bedoel die zombies nemen happen van je ledematen, alsof je van van boter bent. om maar 'n voorbeeld te noemen. Maar mss kijk ik er te serieus naar.

Niet dat ik iets tegen zombie films heb, integendeel.

avatar van joey1973

joey1973

De gore maakt een hoop goed, de film zelf is wat traag en weet maar net te boeien.
Er zitten wat foutjes in, maar het ergste is toch wel dat hij de bouten van het wiel losjes met de hand aandraait en daar dan mee weg rijd over het ruige landschap

avatar van Keane1983

Keane1983

De film heeft wat weg van resident evil 5 (the game). De film kent toch wel wat foutjes een heel klein voorbeeldje, dat de zombies gewoon zonder enige moeite daar de huid heen kunnen bijten en navanhand we in afrika zijn..vind ik dat we vrij weinig wilde dieren hebben gezien, die daar toch wel veel voorkomen denk ik zo!!!! en is erg langzaam.
Gelukkig zijn de gore scenes en de shots/beelden van afrika zeer zeker de moeite waard. Echte schrikmomenten kent de film overigens niet.
Het verhaal is niet zo heel erg bijzonder, just a survival/shooter.
Maar ik vond het eens verfrissend om een zombiefilm in een andere setting te zien dan alleen maar in Amerika.
Het acteerwerk is niet zo heel erg denderend en doordat de film niet zo heel erg veel vaart kent kun je je er wel eens aan gaan iriteren, met name bij de "zinloze" dialogen die 's avonds worden gehouden.
De score in de film is wel weer erg mooi te noemen en voegt zeker iets toe aan de sfeer van de film.
Al met al een van de betere films die ik deze avond heb gezien en krijgt een 3,0*

Alleen een vraagje waarom schiet Brien, daniel niet dood als hij daarom vraagt?? Hij zegt sorry en loopt weg!!!

avatar van james_cameron

Saaie zombiefilm, niet echt slecht maar behoorlijk middelmatig. De unieke selling point van de film, 'zombies in afrika!', is natuurlijk interessant, maar de regisseurs laten heel wat kansen liggen. Visueel leveren de indrukwekkende locaties her en der wel wat mooie plaatjes op, maar qua plot en personages stelt het allemaal bar weinig voor. De speciale effecten kunnen er mee door, net als de aktiescenes, maar het akteerwerk laat nogal te wensen over en de film valt veel te vaak in herhaling.

avatar van Boeikens

Boeikens

Op zich is het verhaal weinig boeiend en is de actie vrij pover maar de zombiesfeer valt best mee.

Er zitten wel wat foutjes in de film maar die vond ik niet verder storend.

FX is best goed al zijn de zombies zelf redelijk doorsnee.

Spannend is het nooit, de gore is bij vlagen echt goed en er waren zelfs enkele betere schrikmomenten.

avatar van Noodless

Noodless

Leuk idee om Afrika als locatie te nemen voor een zombie-film. De film verloopt traag en kent zijn gebreken. Toch is dit een degelijke horrorfilm want aan bloederige scènes is er geen gebrek en ook de achtergrondmuziek en het creepy sfeertje zorgen voor positieve waarderingen.
De zombies lopen traag en dat is zeker geen mankement. Het draagt iets bij tot de sfeer van de film. De locatie is op sommige momenten verbluffend en zorgt voor een eng sfeertje( gevoel van geen hoop meer te hebben ) .
Helaas ontbreekt de film enige spanning en interessante personages. 6,5/10

avatar van dmoore

dmoore

wat een slechte film, heb hem na een half uurtje uitgezet!!! Dit is helemaal mijn soort film met zombies maar deze was echt niet om aan te zien zo slecht!!!!

avatar van Zinema

Sullige zombies.

Deze zoveelste zombieflick is er eentje die onderhoudend, maar weinig verrassend aan de kijker voorbij gaat. Wat vooral opvalt zijn de zwarte zombies in plaats van de witte, maar daar is dan ook als enige het cliché, dat ‘levende doden’ meestal Europees aandoen, mee om zeep geholpen. Logisch ook voor een horrorfilm die zich afspeelt in Afrika.

Wat verder vooral opvalt zijn de gebrekkige acteerprestaties, het puike camerawerk en het voorspelbare roadmovie-script. De gorigheid is aardig maar echt smerig wordt de film niet en wat vooral ontbreekt is een goede dosis spanning. Van deze, enigszins makke, zombies gaat namelijk allesbehalve dreiging uit. Ze komen zelfs sullig over.

Redelijk.

avatar van xangadix

xangadix

Stijlvol, maar ik had moeite met het vasthouden van de aandacht.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Heel weinig dialoog en bijna geen muziek op de soundtrack.

Arty zombiefilm/roadmovie beetje afstandelijk, geen echte spanning, maar wijkt in ieder geval voldoende af van de gemiddelde zombiefilm om toch in positieve zin op te vallen.

Mooi camerawerk in Afrikaanse locaties.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Teleurstellend. De setting is zowel bijzonder als sfeerbreker. Blijf het toch maar raar vinden; zombies in een met zon overgoten Afrika. Maar ook de score en vooral de protagonist konden me amper overtuigen. Leuk dat de zombies weer lekker traag zijn en dat de film op 35mm is geschoten, maar uiteindelijk vond ik het maar saai.

Langere recensie:

Cult Movies Reviewed: The Dead - blu-ray recensie - cultmoviesreviewed.com

avatar van John Milton

John Milton

erg van genoten! leuk om eens een zombiefilm in een compleet andere setting te zien, make-up en camerawerk beide goed; mooie beelden, mooie zombies. Acteerwerk vond ik (voor een relatief onbekende) zombiefilm fantastisch goed, maar dan moeten we wel bedenken waar we het het mee vergelijken

avatar van huiguh

huiguh

zombie-bagger

ben fan van dit genre, maar deze film boeide me totaal niet.

De zombies zijn te traag, er gaat geen enkele dreiging van uit. Daardoor is de film bijna nergens spannend.

Acteer werk is zo slecht nog niet, en ook de shots van Afrika zijn wel aardig. Maar daarvoor ging ik niet deze film kijken.... 1 ster

avatar van Insignificance

Insignificance

Veel trage zombies in Afrika. Heel veel. En ze blijven maar komen. Tegelijkertijd zou je het een stemmig drama kunnen noemen. Om op dat vlak echt te scoren mist het acteervermogen en het script werkt ook niet altijd mee. Zodra het aankomt op vlees en botten zijn de effecten in orde en ondanks z'n afwijkende setting heeft het een vibe van wat ouder werk. Helaas mist het uiteindelijk uithoudingsvermogen.

Al vrij snel rijst de vraag hoe ze deze 100 minuten gaan vullen. Helemaal als je de openingsscène in je achterhoofd houdt. Dat lukt dan ook niet afdoende. Qua verwikkelingen is het niet rijk genoeg waardoor het na verloop van tijd meer en meer in herhaling valt. Positief daaraan is wel dat het een uitzichtloos karakter krijgt. Een sympathieke poging die al met al wat te gammel is om overeind te blijven.

avatar van jordandejong

jordandejong

The Dead mag dan wel niet de meest indrukwekkende of originele titel zijn (het duurt een uur eerdat je 'em gevonden hebt op MM) maar de film is dat des te meer.

Als kijker worden we gelijk in het heetst van de strijd gegooit. De epidemie is al uitgebroken en daardoor zit het ook met het tempo wel goed. We volgen Brian wiens vliegtuig tijdens de ontsnapping uit Afrika neerstort. Hij spoelt aan op strand en in z'n eentje gaat hij opzoek naar hulp in het zonovergoten Afrika. Vanaf dat moment is het puur genieten geblazen.....

Het zombie genre is de laatste jaren bezig aan een opmars maar na al die ''moderne'' zombiefilms (vaak ook gevuld met snelle zombies) is het heerlijk om eens een moderne film te zien die de klassieke techniek probeert.. Namelijk slome zombies, veel spanning, uitmuntend camerawerk en een belachelijk goed sfeertje. Genieten dus!

Tijdens het kijken van ''The Dead'' waan je je ff terug in de 70's en 80's zombiefilms en dan vooral de Italiaanse. De lange, uitgerekte sfeershots met dwarrelende zombies over stoffige wegen in de prikkende zon deden me vooral denken aan Fulci's meesterwerk ''Zombi 2''. The Dead IS Zombi 2 in een modern sausje maar blijft tegelijketijd ook heerlijk traditioneel. Alle lof voor de ''Ford Brothers''.

De zombies worden geweldig dreigend neergezet. Sowieso verdient een regisseur die slome zombies angstaanjagend maakt alle lof. En dat gebeurt hier. Ook de gore is om van te smullen. Geen lelijke CGI, als er überhaupt al gebruik werd gemaakt van CGI, maar ouderwets heerlijke make-up effecten die zo gemaakt lijken te zijn door één of andere Italiaanse special effects maestro uit hun gouden periode. Veel bloed en gore wordt on gelukkig dus niet bespaard.

Over +- 30 jaar zullen er ook gorehounds zijn die het internet afstruinen naar gory zombie classics, en waar wij dan nu vaak uitkomen bij de Italiaanse zombie klassiekers zullen zij uitkomen bij pareltjes als deze. Pareltjes als The Dead.

Het is overigens wel opvallend dat nooit iemand anders eraan gedacht heeft en zombie film in Afrika te maken. Wat een setting en wat gaan de makers er goed mee om! Daarbij komt dat zwarte zombies serieus enger zijn dan blanken