• 9.371.070 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Asham Kamboj

Met onder meer: Danny Dyer, Kierston Wareing en Emily Beecham

Plot Basement

Vijf personen met een verschillende achtergrond komen allen onbedoeld terecht in een ondergrondse, afgesloten ruimte. Zonder dat ze het weten blijken ze allemaal een verband met elkaar en met de kelder te hebben en komen ze erachter dat zich een nachtmerrie-scenario voltrekt. De benarde situatie kan meer gevolgen hebben dan alleen voor deze vijf personen.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van mrspcs

mrspcs

heb net 20 min. van deze film gekeken.

Maar het is toch weer teveel van hetzelfde.

Hij gaat al te snel over op het "opgesloten zijn in" verhaal.

Zonder dat de personages zich duidelijk hebben gemaakt.

Daarom maar niet afgekeken en daarom ook geen rating.

Misschien een leuke film voor de liefhebber

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Klinkt nochtans erg leuk. Danny Dyer is een toffe acteur en het idee spreekt me aan. Hoewel het wel opvallend veel weg heeft van het zeer goede: Hole, The (2001)

avatar van Elineloves

Elineloves

Verdomme, was jeroen me alwéér voor met die vergelijking.

Klinkt wel interessant, inderdaad. Het feit dat het een vrij uitgemolken concept is, ach...

avatar van barcam

barcam

Totaal niet vergelijkbaar met "The Hole".

Deze film is veeeeeeeeeeeeel slechter.

Langdradig, totaal ongeloofwaardig verhaaltje, duistere beelden, slechte acteurs,...

Geef hem nog een halfje voor de moeite.

avatar van Observator

Observator

Een tamelijk wazig, warrig verhaal. Basement lijkt ergens een politiek statement te willen maken verpakt in een horrorverhaal. Maar dit komt totaal niet over. Althans, niet bij mij.

In de basement is er enige spanning voelbaar, maar de ninja's met groene brillen en de totaal vage conversaties maken het geheel nogal ridicuul.

Hoewel ik een liefhebber ben van films met een korte speelduur had een kwartiertje extra geen kwaad gekund voor een zorgvuldigere uitwerking. Maar dan nog schort er te veel aan het camera- en acteerwerk dat behoorlijk fantasieloos is om doorsnee te overstijgen of daar überhaupt te geraken.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Waar heb ik nu eigenlijk naar zitten kijken nogal vergezocht script met een impactloos einde..

Het eerste kwartier is prima; vlot en veelbelovend. Eenmaal in de kelder word je ook af en toe lekker gemaakt met een snelle score en leuk first person camerawerk, maar dat vervalt telkens weer in stilstaan, rondrennen en slechte dialogen. Weg tempo en spanning, zonde want die wordt soms aardig opgebouwd. Goed ook dat het nog 'lange' tijd raadselachtig blijft.

Maar wat in godesnaam doet Dyer in deze film.. vind hem prima in voorgaande rollen alleen hier slaat hij de plank toch wel mis. Net als de rest van de cast trouwens.

Jammer van het rare plot, de ingrediënten voor een 'standaardverhaal' (waarom niet gewoon een killer die uit is op bloed) waren er wel in de vorm van de setting en de muziek. De rest is bijna.. kelderniveau.

Blergh.

Even geen zin meer in dit soort semi-professionele horror troep. De film lijkt wel voor een regionale TVzender geschoten, zo bedroevend lelijk ziet het er allemaal uit. Acteerwerk komt ook echt niet over, het plotje is naast erg vergezocht ook gewoon geweldig slordig uitgewerkt.

Pijnlijkst is nog wel het gebruik van de groene filter. Die lijkt te suggereren dat het first person view is van de "slechterikken", maar in sommige scenes lijkt dat dan weer onmogelijk. Daarbij zien die ninja-achtige types er ook gewoon té belachelijk uit.

Muziekkeuze viel me nog enigszins mee, de inpassing binnen de film is echter zo bedroevend als de rest van dit gedrocht. Ik begrijp dat het horrorgenre een kweekvijver voor jong talent is, maar de kelders van dit genre beginnen echt aardig te stinken met dit soort amateuristisch geklooi.

0.5*, geen zin om er meer aan te geven.

avatar van Noodless

Noodless

Gewoon zeer slecht !

Een wazig flutverhaal met een cast die wat rond draven in kelders van een bosomgeving om uiteindelijk tot een belachelijke climax uit te komen. Als kijker vraag je dan af : Wat heb ik nu eigenlijk gezien? 1/10

avatar van Phantasm

Phantasm

Hoe verzin je deze flauwekul. Inderdaad, wat heb je nu eigenlijk gezien?