• 9.374.549 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Sacha Bennett

Met onder meer: Tamer Hassan, Vincent Regan en Dave Legeno

Plot Bonded by Blood

"The Truth, The Whole Truth and Nothing but the F**king Truth!"

Tony Tucker, Patrick Tate en Craig Rolfe zijn drie dealers en criminelen die zich in de jaren tachtig en begin jaren negentig in de Londense misdaadwereld steeds verder opwerken. Door hun extreem gewelddadige optreden boezemen ze tot over heel Zuid-Engeland angst in bij concurrenten en wordt hun reputatie almaar groter. Dit laat zo zijn sporen na. Ze maken veel vijanden en de verleidingen tot drugs zorgen voor barstjes in hun reputatie. Het is de vraag tot hoe lang ze kunnen standhouden.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Gaat niet over Carlton Leach zo lijkt het. Wel weer Terry Stone als Tony Tucker.

avatar van domkey

domkey

Kan en mag ik niet missen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Remake van Essex Boys?

En deels opgenomen in Amsterdam?

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Bottleneck

Bottleneck

sinterklaas schreef:

Remake van Essex Boys?

En deels opgenomen in Amsterdam?

Remake niet zozeer, gewoon weer een visie op het verhaal zoals Rise of the Footsoldier denk ik. Hopelijk wel net zo compromisloos en hard

avatar van mroffbeat

mroffbeat

De Trailer is van youtube verwijderd

"Deze video is verwijderd wegens een schending van het beleid van YouTube op het gebied van naaktheid of seksuele inhoud."

Nu wil ik heb zeker zien!!

Deze link werkt overigens wel.. hier en daar een 'boob' .. valt toch wel mee ?

Trailer

avatar van yeyo

yeyo

Het bestaansrecht van deze film is mij onduidelijk, aangezien The Rise of the Footsoldier nog maar twee jaar oud is. Op de koop toe is die film op elk vlak superieur.

Terry Stone zegt in een interview dat de concrete plannen voor de film er maar in april waren. Het is er alleszins aan te zien: het scenario rammelt aan alle kanten en is ontzettend incoherent. Het is onduidelijk uit welk perspectief de film nu juist verteld wordt. De dialogen en acteerprestaties voelen allesbehalve authentiek aan en missen een rauw, compromisloos karakter. Tamer Hassan speelt Pat Tate allesbehalve even overtuigend als Craig Fairbrass dat deed. Van Adam Deacon ben ik sinds Kidulthood wel een fan, maar hij is spijtig genoeg miscast. Zelfs Terry Stone speelt ondermaats en heeft een gebrek aan uitstraling, ook al vertolkt hij gewoon dezelfde rol als in Rise of the Footsoldier.

Tenslotte mist ook de regie visuele flair om het geheel boeiend te houden. De cinematografie oogt meer als een snel ineen geflanst tv-drama.

avatar van 606

Of sommige momenten leuke grove film, maar daar naast had het best wat harder gemogen.

Maar aangezien het waargebeurd is, is het al grof genoeg.

Acteren was gewoon goed en niks op aan te merken.

avatar van jorkie

jorkie

vette film, al vind ik zelf rise of the footsoldier een stuk beter, wordt beter verteld en hier gaat het alleen maar om het drugsgebruik, rise of the footsoldier wordt met deze dus niet overtroffen!

avatar van TimF

TimF

Flink doorbijten soms, vanwege de bloedirritante Deacon en de kaugum-smetchende Tamer Hassan, die niet altijd even geloofwaardig zijn als drugscriminelen.

Had het liefst zelf een kogel door de tv gejaagd bij die praatjesmaker met zijn Mars.
Gelukkig doet Vincent Regan het beter en mogen de tieten van Lucy Brown er zeker zijn. Ook wordt de film -ondanks de minpunten- steeds spannender en verdient hij daardoor nog net een voldoende.

Een 3-

avatar van Muyo

Muyo

Heerlijke, Engelse misdaad film gebaseerd op de drugshandel.

Er is heel goed te verfilmd hoe deze handel in drugs in zijn werk gaat en op wat voor manieren het van kwaad naar erger gaat.

De stappen worden zo vertoond dat je de beginfase tot de eindfase beleefd.

Alleen komen deze mensen niet zo heel ver !

Deze film laat overduidelijk zien hoe agressie, liefde, haat en geweld met elkaar geconfronteerd worden als er geld en macht in het spel is.

Goed geacteerd, mooi gefilmd en goed uitgewerkt !

Ruime 3,5 ster.

avatar van TimF

TimF

Goed geacteerd, mooi gefilmd en goed uitgewerkt !

Goed geacteerd? Bekijk Pulp Fiction of Casino eens, dan weet je hoe t hoort!

De acteurs zijn ongeloofwaardig en weten duidelijk niets van misdaad, drugs of - erger nog - van acteren. Lekker hamburgertje eten tijdens de coke? 15.000 pond per week verdienen aan pillen in een discotheek? Laat me niet lachen!
Nep is het goede woord.

avatar van ASman

ASman

TimF schreef:
Nep is het goede woord.

Nochtans niet zo erg moeilijk. Tucker was op dat moment de grootste xtc-dealer. Als je op youtube de essex boys eens opzoekt, kom je tegen dat Tucker in een jaar ongeveer een Miljard aan zwart geld had verdiend met pillen.

avatar van RickZ

RickZ

Britse misdaadthriller over coke-snuivende drugsdealers die tegenover elkaar komen te staan, weinig inhoud en niet onderhoudend genoeg

avatar van mixmaster

mixmaster

vooral het laatste half uur is aardig tot goed te noemen , de rest is matig .

meer een slap atreksel van ´´ rise of the footsoldier´´

avatar van stinissen

Uitstekende misdaadfilm die berust op ware feiten , heerlijke straattaal en goede acteer prestaties zorgen voor een snelle aangename film.

avatar van hein74

hein74

bonded by blood was voor een leuke film. vooral als je rise of the footsoldier hebt gezien, dan moet je deze ook gezien hebben, in deze film komen meer de personage voor die bij rise of the footsoldier meer op de achtergrond waren.

dus allebij kijken zie je het van 2 kanten (natuurlijk wel met dezelfde afloop).

prima mee vermaakt

avatar van Yugnav

Yugnav

Heeft alls: geweld, drama, liefde, blote vrouwen, drugs, vechten, schieten... Maar geen verhaal. Wat een waardeloze film

avatar van David David

David David

Ja dat was een prima remake !

avatar van sinterklaas

sinterklaas

10 jaar geleden kregen wij de ultra geweldadige Essex Boys voorgeschoteld waarvan de rauwheid er ook af straalde. Nu doet Bonded By Blood het thema nog eens dunnetjes over. Het verhaal komt idd wel op hetzelfte neer maar een remake kan je dit niet echt noemen. De film zit natuurlijk weer vol met de typische Engelse mikmak, een hoop ge-fuck, drugs en geweld en ook een vleugje humor. Wat wel zo was was dat het leek alsof de film hierin meer doelde op de entertainment en niet op de serieuze waarheid. Maargoed, ik heb me nog best weten te vermaken en de grauwe Essex locaties en natuurlijk ook het beruchte executie met shotgun scenes met die range rover waren mooi in elkaar gezet.

Wat ik me wel een beetje afvraag is waarom gaat de crew voor maar 1 piepkleine shot helemaal naar Amsterdam toe om op te nemen?

Verder een vermakelijke Britse Gangsterfilm.

avatar van claaa

claaa

1 van de slechtste films die ik gezien heb!!

avatar van 606

claaa schreef:

1 van de slechtste films die ik gezien heb!!

En waarom dan wel

avatar van erik1677

erik1677

Brutal..even better than rise of the footsoldier.

Yeah right!

dit mag er nog niet bij in de schaduw staan.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Totaal geen slechte film. Heb er wel van genoten eerlijk gezegd. En weer blijkt dat misdaad niet loont.

avatar van tjaendan

tjaendan

Geen slechte film. Ook geen goede film. 3* (ik twijfel nog over 2,5*)

Gisteren gehuurd, maar het is niet één die ik me zal herinneren, denk ik. Het laatste half uur vond ik het betere deel. De koppeling van de laatste scenes aan de de beginscene was leuk gedaan. Leuke twist, maar niet meer dan dat...

avatar van erpunited

erpunited

Een redelijke film berust op ware feiten. Het verhaal is goed. Het acteerwerk matig.

Het is wel aardig om een keer te kijken maar meer ook niet

avatar van patrick17

patrick17

Bonded by Blood

Waargebeurd verhaal. Ik kan ze meestal wel bekoren. Deze film viel

daar niet onder eerlijk gezegd. De film heeft teveel van hetzelfde

en zit weinig vernieuwends in. Het verhaal is eenvoudig en is niet

moeilijk te noemen. De scene's zijn op sommige momenten niet nodig.

Het was gewoon te veel van hetzelfde wat er gezien werd.

Zo'n film moet je ook geen 2e keer gaan kijken...

2.0 *

avatar van mug13

mug13

stinissen schreef:

Niks aan toe te voegen.

avatar van ASman

ASman

Bwa middelmatig.

Ik had een hypergewelddadige misdaadthriller verwacht en niet echt een retelling van de laatste 40 minuten van Rise Of The Footsoldier met wat extra dialogen ertussen gevlamd en een degelijke gevangenisscène erbij.

Rise of the Footsoldier was geflipter en een pak brutaler.

avatar van Thorak

Thorak

Een redelijk mislukte film die nergens echt hard word. Het ergste is nog wel dat de regiseur niet lijkt te hebben kunnen kiezen tussen comedie of drama en mislukt dan ook in beiden. De personages zijn vrijwel nergens serieus te nemen en irriteren soms zelfs behoorlijk.

Mijn advies is dan ook: laat deze film lekker liggen en ga Rise of the footsoldier kijken. Die is vele malen serieuzer, ruwer, harder, realistischer en het verhaal is veel completer.