• 9.370.282 stemmen

Le Village des Ombres (2010)

Horror | 110 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Ruiflec: The Village of Darkness / Ruiflec: The Village of Shadows

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Fouad Benhammou

Met onder meer: Christa Théret, Bárbara Goenaga en Cyrille Thouvenin

Gesproken taal: Spaans en Frans

Plot Le Village des Ombres

Een groepje studenten is op weg naar het dorpje Ruiflec om hier het weekend door te brengen. Ze zitten verdeeld over twee auto's. Bij de ingang van het dorpje verdwijnt de eerste auto met de studenten plotseling op mysterieuze wijze. Al snel nadat ze gearriveerd zijn, komen de andere studenten erachter dat het dorpje totaal uitgestorven is, en dat er ook geen enkele vorm van communicatie naar de buitenwereld aanwezig is. Ze gaan op zoek naar hun verdwenen vrienden, en moeten nu zien te overleven, en Ruiflec uit zien te komen...

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Must see

avatar van Lui

Lui (crew films)

Voor mij ook. De film speelt zich trouwens af tijdens de Tweede Wereldoorlog.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Originele poster ingestuurd.

Hier nog een paar stills.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zum kotsen.

He bah, wat was dit een teleurstelling. Alles is aanwezig, WWII backstory, tof verlaten dorpje, het ziet er allemaal prima uit, soundtrack is best aardig... maar waarom die 1.5 dan? Omdat er geen ene fuck te beleven valt. Suggestief in het suggestief zijn, ofzo.

Voorspelbaar, vlak, saai. Veel middelen tot z'n beschikking, echter te 'bang' om ze in te zetten. Gevolg? Aandacht volledig kwijt. Kwam een beetje uit het niets dit filmpje, dus een verrassing had er wel ingezeten, helaas is dat niet weggelegd voor dit dode musje.

Laat ik verder de woorden maar beperkt houden, want op m'n blog ging ik al genoeg los. En dat kun je hier lezen.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

De sfeer is ggoed evenals het acteerwerk. Er gebeurd juist wel genoeg. Soms zo veel dat het te verwarrend word. Het is allemaal net wat te vaag en zeker de laatste 20 minuten. Beetje vreemde ontknoping. Aardig maar er zijn betere Franse horror's.