Baise-Moi (2000)
Met onder meer: Raffaëla Anderson, Karen Lancaume en Céline Beugnot
Gesproken taal: Frans
Releasedatum: 16 november 2000
Plot Baise-Moi
Manu (Raffäela Anderson) en Nadine (Karen Lancaume) zijn allebei nog jong, maar hebben al een moeilijk leven achter de rug. Door een speling van het lot ontmoeten de twee vrouwen elkaar. Ze besluiten bij elkaar te blijven, hun twee favoriete bezigheden, seks en geweldpleging, te combineren en te genieten van het leven. Zoiets kan nooit lang duren.
Manu
Architect
Gunsmith
Hooded Asshole
Lientjuh
Verschrikkelijk slecht! Het zogenaamd "verhaaltje" trok op niets, de ene seksscène na de ander, die danog eens vadsig was. De verkrachtingsscène was echt choquerend. Twee krapuul die gewoon in het wilde weg op iedereen schieten en kruipen, pff gewoon weg slechts 0.5
Zavo
Dit is pas de vierde 0,5* die ik uitdeel, dat zegt al genoeg. De argumentatie: belachelijk plot, slecht geacteerd, lelijk gefilmd, nietszeggend. Ik kan eigenlijk niets positiefs over deze film verzinnen, behalve misschien het lachwekkende feit dat ze het voor elkaar hebben gekregen dat dit amateurwerkje serieus wordt genomen door sommige critici.
Barfly
Ranzige film. Stukjes (geweldadige) porno afgewisseld met een hoge dosis aan schiet- en slachtwerk.
Bah.
DRJeFF
Een shock òm te shocken kan bij voorbaat al niets zijn.Deze film heeft zichzelf al een cult status gegeven voordat ie uitgebracht werd.
2.0
AHWA
Net gezien. Weet nog niet echt wat voor beoordeling ik hier aan moet geven. Het plot stelt natuurlijk geen reet voor en de acteerprestaties zijn ook maar matig. De expliciete scenes zijn alleen maar bedoeld om de film wat shockvalue mee te geven, maar zo shockerend vind ik het allemaal niet.
De muziek vond ik daarentegen wel cool, ik hou wel een beetje van opzwepende rock in films, en dat heeft de film dan ook nog een beetje kunnen redden, want meer dan autorijden, drinken, neuken en vermoorden gebeurt er eigenlijk niet. Het wordt dan ook erg amateuristisch in beeld gebracht.
Op het einde dacht ik dat er een treffend einde zou komen en ik zat er helemaal klaar voor, maar het werd een anti-climax.
Een ster voor de muziek en een halfje voor het soms toch best coole sfeertje en de knappe Nadine.
otherfool
Vreselijke film die op alle punten ondermaats is. Richting mijn persoonlijke flop 10 ermee.
0,5*.
Beek
Deze moet je gezien hebben, al bevat het afschuwelijke scenes.. Het is een film die in veel bioscopen geweerd is dus gewoon even kijken!
Flipman
Maar je verdoet er wel enorm veel tijd mee, die je veel beter kunt besteden.
Aan de andere kant ben ik ook wel blij da'k 'm gezien heb.
jurriaan15
Agony
- 1985 berichten
hehe
volgende week ff ergens deze film zie te uhm.. kopen
pimp-juice
Behoorlijke bagger film. Dat mensen deze film oh zo shockerend vinden vind ik ook overdreven..... ik heb wel ergere films gezien.... kwa shockerend vind ik hem eigenlijk nog maar soft...
Guyke
Het is vrij duidelijk dat men opzettelijk wilde choqueren. Ondertussen wel even vergeten een verhaaltje erbij te verzinnen.
Nochtans vind ik het uitgangspunt wel goed: twee vrouwen door de maatschappij uitgespuwd en door het leven vernederd. Ze slaan compleet door en gaan vervolgens hun eigen weg. De aanvang is gewelddadig maar ook zeer goed: de verkrachtingsscene is brutaal, hard, gewelddadig, enz. maar ook uiterst realistisch. Zo maken ze ze niet in het puriteinse Amerika. Ik hoopte op een spetterend vervolg, maar...gans de film zakt vervolgens als een pudding in mekaar
Dit had een geweldige roadmovie kunnen zijn. Maar blijkbaar was het niet zozeer de bedoeling een goede film te maken. Het was eerder de bedoeling om spraakmakend te zijn.
Overigens een film met vreselijke acteerprestaties en al even vreselijke cinematografie (men komt nooit boven het niveau van een ordinaire pornofilm uit).
roadmouse
Deze film heeft het niveau, acteerwerk en camerawerk van een slechte porno-film. Ik kan het niet anders omschrijven.
En ik weet vrijwel zeker dat er mensen in meespelen die nog nooit in hun leven geacteerd hebben, of voor een camera hebben gestaan.
Ik geef niet snel een halve * voor een film. Maar lager kan ik helaas niet geven...
jasha
Monsterlijk, gruwelijk, smakeloos, walgelijk. Niet-om-uit-te-kijken. Is baise-moi gefilmd met een webcam?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Nee.
jasha
Naar deze monsterachtige film heb ik 20 minuten naar kunnen zien. Iets langer en ik was ziek geworden. gewoonweg afschuwelijk. 0.5 omdat er geen lagere score is.
movie.maniac
Is ook gemaakt door mensen uit de porno bis.(acteurs,crew)
PeterOomen
Heb hem ooit een keer voorgesteld aan een (ex)vriendin van mij en dat viel niet in goede smaak. Ik zie dit meer als een lachfilm. Kan begrijpen dat vrouwen hier van walgen.
tv1984
Ik ben eventjes gaan kijken op imdb Karen Lacaume die is dood. Zelfmoord gepleegd dat is pas shockerend ze was net 32 geworden
jasha
Mijn innige deelneming daarvoor. Voor de makers van de film hetzelfde (tegenover die dode film dan)
tarkovski
Oorspronkelijk sprak de film me wel aan net omdat hij uit veel bioscopen geweerd werd. Iemand hing ook een vlieger op dat het een soort 'franse net iets mindere natural born killers' was. dit was echter een vreselijke teleurstelling. ik was enorm blij dat ik 'm niet gekocht had, maar slechts gehuurd, al was ook dit verspild geld, verspilde moeite en zeker en vast verspilde tijd.
het verhaal zit met haken en ogen aan elkaar vast en het is eerder een opeenvolging van scenes die -de ene al wat meer dan de andere- tot walgen aanzet. Vooral de verkrachtingsscene vond ik ondermaats een laag. de film is er enkel op uit te choqueren. ik heb sommige momenten in de film op het punt te gestaan hem helemaal af te zetten maar heb dit uiteindelijk toch gelaten. de overdreven uitvoerige en obscene seksscènes zijn misplaatst en beestachtig.
Ik vraag me af wie deze film oprecht goed vind, ik snap niet aan de hand van welk criteria de film ook maar enige stemmen kan halen. de amusementswaarde was nihil. het verhaal, script, acteerwerk, camerawerk, ... was vaak storend, er is geen sprake van spanning en ook gevoelens buiten walging en afkeer zijn niet te bespeuren.
bij gebrek aan lager een *0.5*
lizz
Even voor de duidelijkheid: baise-moi betekent neuk mij. (en dus niet zoen mij, un baiser is een zoen maar het werkwoord baiser betekent neuken/naaien)
Ik vond de film helemaal niet zo shockerend eigenlijk, heb wel ergere gezien. Ik vond hem best vermakelijk, vooral de soundtrack..
tarkovski
vermakelijk zou'k niet zeggen.. ik vond dat 't concept helemaal uitgemolken werd en dat alles eerder 'laag en voordehandliggend' was. Ik vond het chockeren niet zozeer erg, maar de beelden kortweg wansmakelijk. Waar sommige andere regisseurs die zonder statief filmen vaak toch knappe beelden kunnen neerzetten slaagde deze regisseur er niet in beelden te schieten die enigszins mooi te noemen zijn. Dit was echt veruit een van de slechtste films dat ik ooit gezien heb
NKyou
Rauw.
Het camerwerk, het acteerwerk, de relaties tussen de hoofdpersonen; ik had het gevoel dat ik naar een franse 'Nederlandse soap' zat te kijken.
Ik ben het eens met tarkovski als hij zegt
Echter is de film 'uniek', naar mijn weten. Zo rauw en grof is geen andere film die ik ben tegengekomen. Hiervoor en voor het feit dat de filmmaker wel durft: 1,5*
milus
Het enige dat ik kan verzinnen is dat er iets fatalistisch in zit.
Een rampleven, niks waard, vuilnis ben je.
Dan draaien we de boel om. We gaan er op los, het zal allemaal wel. we zien wel waar we gestopt worden.
Toch ken ik sterkere films zoals reqiem for a dream -waar sommige mensen ook dagen van rot kunnen zijn- veel sterker.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Irréversible