• 9.369.636 stemmen

L'Histoire Très Bonne et Très Joyeuse de Colinot Trousse-Chemise (1973)

Komedie / Romantiek | 105 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Alternatieve titels: The Edifying and Joyous Story of Colinot / Colinot

Oorsprong: Frankrijk

Geregisseerd door: Nina Companeez

Met onder meer: Francis Huster, Nathalie Delon en Brigitte Bardot

Gesproken taal: Frans

Plot L'Histoire Très Bonne et Très Joyeuse de Colinot Trousse-Chemise

Wanneer de verloofde van Colinot wordt ontvoerd, gaat de parmantige jongeman op pad om zijn geliefde te redden uit de handen van de schurken. Onderweg komt Colinot echter zoveel schone jongedames tegen, dat hij na het bevrijden van zijn bruid, eigenlijk niet meer zeker weet of zij wel de ware is.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van tsjidde

tsjidde

Dit is de allerlaatste speelfilm van Brigitte Bardot.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Yep, en dan nog geen stemmen ? Misschien komt het omdat ze hier al 35 was...het betreft hier verder een schijnbaar door de Italiaanse decamerotici geinspireerde boertige klucht, vol sodomie, pies en poep grappen, grotendeels uitgesproken op rijm. De setting is de Berry , de tijd: ergens in de 15-eeuw, zo te zien.

Een soort schelmenroman- achtige intrige over de sentimentele educatie van de eponieme boerenlul Colinot, gespeeld door een beginnende Huster die zoals gezegd gedurende vrijwel de hele film ronddoolt op zoek naar zijn geliefde Bergamotte-Piccolo, maar daarin wordt gehinderd door allerlei figuren die zijn pad kruisen, voornamelijk Gallo- cinema babes uit de seventies, onder wie behalve de ouwe BB die hier een occitaanse addelijke dame speelt die de onbehouwen held leert wat la gaya scienza inhoudt : Bernadette Lafont, Natalie Delon, en een geloof ik debuterende Catala. De meesten gaan naakt en voor schaamhaarfetishisten is dit waarschijnlijk een feest. Het onderhaar van BB hoeven we niet te zien, we zien haar slechts zijdelings in haar blote reet.

Ze mag haar laatste film ook zelf zingend besluiten.