• 9.373.117 stemmen

Oorsprong: Filipijnen

Geregisseerd door: Teddy Chiu

Met onder meer: Bruce Baron, Robert Marius en Jim Moss

Plot Heroes for Hire

Professor Ted Arlington, de enige man die toegang heeft tot een zeer geheime microfilm, is zojuist met zijn secretaresse ontvoerd door Charles Barner. Ze worden naar een eiland gebracht, waar Barner erachter komt, dat hij bedrogen wordt door zijn opdrachtgever Escaler, en net op tijd weet te ontsnappen. Escaler zelf is meer geïnteresseerd in losgeld dan in de microfilm en vraagt 10 miljoen dollar voor de veiligheid van de professor. Barner verraadt voor 1 miljoen dollar de plaats waar de professor wordt verborgen aan diens zakenbehartiger, T.J. Robinson.

Charles Barner (as Robert Mason)

Cunningham

Professor Arlington

Magnum (as Jerry Bayron)

Cactus (as Don Parker)

Escaler (as Eric Harris)

Driver of Berenkov

avatar van stephan73

stephan73

En weer heb ik zo'n onbekende aktie / pulpfilm gevonden, die enige briljante momenten bevat.

Een simpel verhaal (professor heeft een microfilm laten implanteren en wordt gekidnapt, waarna hij gered moet worden) dat nogal langzaam begint, maar halverwege lekker maf wordt. Vooral de introductie van een groep huurlingen is fantastisch.

avatar van Zinema

Viva VHS!

Deze pulpproductie omtrent een gekidnapte professor is van amateuristisch niveau. We zien de microfoons nog net niet hangen, maar horen duidelijk dat ze verkeerd geplaatst zijn. Afgewisseld met dubs hebben de makers gemeend e.e.a. te kunnen verbloemen. Ook het camerawerk is allesbehalve sterk.

Het dieptepunt is het acteerwerk. Alsof we in een Godfrey Ho-product zijn beland. Of de acteurs rechtstreeks van straat geplukt zijn is onduidelijk, maar klinkende namen als Bruce Baron en Mike Monty doen niet rieken naar een acteeropleiding. De praktijk nog minder.

Het verhaal zuigt aan alle kanten en wanneer uiteindelijk zelfs een Rambo-look-a-like en een ninja aan het geheel worden toegevoegd, is lachen het enige wat er nog in zit. Zo slecht dat het bijna... Juist ja. De vele plottwists en enorme hoeveelheid characters doen de kijker sowieso al snel de draad kwijtraken, ondanks het simpele gegeven.

Matig.

avatar van Lui

Lui (crew films)

Fantastische Filipijnse B-film!

Vrouwen die lachen terwijl er geweren op hen gericht worden en gangsters met goedkope zonnebrillen. De goedkope actie (inclusief slechte explosies) is prima in orde. En daar draait het immers om. Wanneer de helden - die in te huren zijn - verschijnen, begint het feest pas echt.