Delen
Theo van Gogh? Die Is Dood (2009)
Genre: Documentaire
Nederland
Geregisseerd door: Maartje Nevejan
Nog geen beoordeling
Plot Theo van Gogh? Die Is Dood
Een postuum portret, geregisseerd door documentairemaakster Maartje Nevejan, van filmmaker en columnist Theo van Gogh. De film bestaat uit interviews met hem, onder andere het interview dat hij met zichzelf had in 'Een Prettig Gesprek'.
Opgebouwd uit archiefmateriaal, met het interview dat Theo met zichzelf deed als rode draad. Je komt niet véél nieuws te weten, maar de man was wel reuze interessant, ook nu nog. Interessanter dan z'n films, spijtig genoeg...
Drs. DAJA
De film laat inderdaad goed zien wat voor'n interessante verschijning van Gogh was.
erik neuteboom
Wat me intrigeert in Theo Van Gogh is dat zelfdestructieve en provocerende gedrag, hopelijk laat deze docu zien waar dat nou vandaan komt ...
narva77 (crew films)
Gaat deze gewoon nog door ivm het aangepaste programma ivm overlijden van Harry Mulisch??
erik neuteboom
Zojuist op teletekst gekeken, programma is verschoven naar later tijdstip en begint om 0003 (tot 0051).
MovieHolic
Heb hem zojuist gekeken en vond hem weinig vernieuwend.
Puur een verzameling van vroegere uitzendingen die ik persoonlijk nagenoeg allemaal al had gezien.
Jack Sparrow
Boeiend portret over Nederlands meest eigenzinnige filmregisseur en interviewer. Een groot gemis in de filmwereld.....
Film Fan
Maar waarom wordt hij dan gemist? In de waardering van MM komt hij met al zijn films niet hoger dan 3*.
narva77 (crew films)
Hmm, was wel aardig hoor. Theo van Gogh was zeker een interessante en markante persoonlijkheid.
Maar helaas moest ik bij de aftiteling constateren dat de docu geproduceerd is door Column Produkties (Gijs van de Westelaken), de producent van veel van de films van Van Gogh. De docu is gemonteerd door Daan van de Westelaken (familie van Gijs?!). Tja, lekker objectief dus...
Ook jammer vond ik richting het einde de muziekkeuze voor Yann Tiersen (Amélie, Good Bye Lenin!). Blijf toch gewoon van zijn muziek af zeg, totaal misplaatst imho!
Zijn muziek wordt al zo ontiegelijk vaak gebruikt in commercials, actualiteitenrubrieken, reportages enzovoorts.
Wie hoort er niet in het rijtje thuis?
Ayaan Hirsi Ali, Theo van Gogh, Pim Fortuyn, Yann Tiersen....
Jack Sparrow
Persoonlijke meningen natuurlijk; mijn gemiddelde voor zijn films komen hoger uit. Theo van Gogh was een eigenzinnige regisseur met veel lef en uitermate creatief. Zeker als je weet dat hij veel films met relatief weinig budget heeft gemaakt. En dan films neerzetten die, veelal, niet onderdoen aan wat er verder op de NL markt wordt gebracht. Een opvolger van hem heb ik in Nederland nog niet kunnen ontdekken...
SnakeDoc
Theo van Gogh. De één krijgt geen genoeg van hem, een ander kan hem niet luchten.
Ik heb de beste man altijd enorm raar gevonden, soms zelfs naar, maar ook reuze interessant!
De manier waarop hij praat, waarop hij zijn eigen mening verkondigd. Zijn blik, zijn houding.
Het blijft kostelijk om naar te kijken en te luisteren.
Op een aparte manier ontzettend veelzijdig.
Leuke documentaire!
Erg koket hier en daarl. Geen film, maar rommelige hapsnap tv zonder focus. Zou sowieso niet op de site moeten horen.

'Kidnapped: Elizabeth Smart' gezien? Op Netflix kijk je ook deze vergelijkbare docu's

'The Lost City' met Daniel Radcliffe morgen te zien op televisie

Wat zijn de beste releases van deze week? Alle nieuwe films en series op streaming