• 9.376.162 stemmen

Met onder meer: Hugo Metsers, Carry Tefsen en Kees Brusse

Gesproken taal: Duits en Nederlands

Releasedatum: 30 september 1971

Plot Blue Movie

Ex-gedetineerde Michael komt na vijf jaar terug in een maatschappij waar totale seksuele vrijheid het motto is. De naar seks hunkerende Michael raakt gefascineerd door het luidruchtige seksleven van zijn aantrekkelijke buurvrouw en organiseert uiteindelijk orgies met en voor de flatbewoners.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van AHWA

AHWA

Dat was troep. Ik vond er niet veel aan, het geluid was slecht. Vond de lokatie wel mooi, het gebied rondom de flats dat nog niet helemaal volgebouwd was.

1,5 ster voor de moeite en 1 knappe vrouw.

avatar van 93.9

93.9

Muziek van Les Humpries maakte het idd wel aardig om naar te kijken.

Verder vond ik het prachtig om weer dat typisch Hollands in de begin seventies te zien.

Het is natuurlijk een draak als je serieus een goede film wilt zien.

Het is een topper als je eens een lekkere cultfilm wilt zien.

2, 5 sterren

avatar van Webby

Webby

Deze film hoort echt in de 'hall of fame' van de Nacht van de Wansmaak thuis!

avatar van T.O.

T.O.

93.9 schreef:

Muziek van Les Humpries maakte het idd wel aardig om naar te kijken.

Haha, deze dingen houden mij ook van de 0,5* af. Pure camp

avatar van steven36

steven36

Film is zeer realistisch,bij mij in de flat gaat het net zo, je hebt geen minuut rust. Ik kan iedereen adviseren om in een flat te gaan wonen, de ene verrassing na de andere.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Als ik zo in het lijstje van Verstappen kijk heeft de beste man (met uitzondering van Pastorale 1943) alleen maar kutfilms gemaakt. Waarom was hij dan zo'n bekende regisseur? Door zijn gedurfde films? Kan me voorstellen dat in '71 deze film niet door de beugel kon maar nu kijkt niemand er nog van op. 2*

Quido

Wim Verstappen heeft zoveel meer voor de Nederlandse films betekent dan alleen maar het maken van 'gedurfde' films.

Hieronder een link naar het programma Nova over Wim Verstappen. Ik vond het wel interessant:

avatar van markpennings

markpennings

Is er iemand overleden, omdat de film gister weer op tv is geweest. Carry Tefsen is wel een snol zeg, en Hugo Metsers wat dat hij tegenwoordig???

Ik kon niet veel herinneren van de film, de vorige keer dat ik de film zag was ik 13, dus keek toen alleen naar de bloot scenes, toen vond ik het wel interesant, nu vind ik het gewoon een slechte film. Wat ik wel heel leuk aan deze film vind, is dat je een tijd beeld krijgt van 1971.

markpennings schreef:

Is er iemand overleden, omdat de film gister weer op tv is geweest.

Regisseur Wim Verstappen is vorige week zaterdag overleden.
Carry Tefsen is wel een snol zeg
Pardon ?

en Hugo Metsers wat dat hij tegenwoordig???
Niet veel meer op filmgebied volgens mij, speelt af en toe nog wel eens een gastrolletje.

avatar van neo

neo

kappeuter schreef:

De parodie die Arjan Ederveen en Tosca Nitterink voor ik geloof Kreatief met Kurk maakten slaat de spijker op z'n kop en vat de film mooi samen (in een paar minuten).

Ik ga maar eens een kopje suiker halen bij mijn buurvrouw....

Ik dacht dat dat een parodie op De Flat was?

Nee hoor, beslist niet. Ik geloof zelfs dat het filmpje Blue Movie heet. Het verhaal: man komt uit gevangenis. Man staat in de lift met vrouw. Vrouw: Hoe lang heb je al niet geneukt ? Even later: kopje suiker bij buurvrouw halen en hopsa.....

En de sfeer is overduidelijk jaren 70. Ik snap niet hoe je je hebt kunnen vergissen.

avatar van markpennings

markpennings

kappeuter schreef:

(neo is aan het trollen, arme kapp)

Ik heb het ook gezien is echt een goede parodie van blue movie, knap dat je dat nog wist, nu kan ik het me ook weer herinneren.

avatar van gotti

Vond hem best meevallen...

Naar de uitzending van de speelfilm Blue Movie hebben woensdagavond ruim 600.000 mensen gekeken, blijkt donderdag uit de kijkcijfers van de Stichting Kijkonderzoek. BNN zond de rolprent uit wegens het overlijden van filmmaker Wim Verstappen, die de film in 1971 maakte.

bron: NOS teletekst 424

Niet slecht gezien het weer en de vakantieperiode.

avatar van EmDee

EmDee

Ach kapp, t is net als vroeger met de Pin-Up Club.

Niemand had t gezien maar er waren wel hoge kijkcijfers.

Die goeie ouwe tijd.

avatar van Quentin

Quentin

ben ik net 4 dagen op vakantie mis ik deze film op tv

avatar van starbright boy

Ik vond het vooral nogal saai eigenlijk. Laag tempo en het dreutelde maar door. De seksscenes waren wat minder extreem dan ik verwacht had. Het verhaal stelde geen moer voor.

De fijne lome muziek, de aanblik van Nederland in de jaren '70 en het leuke verhaal om de film heen houden me nèt van de 0.5* af.

avatar van zeus

zeus

Ik vond het verhaal nergens op slaan, maar ik kan me voorstellen dat dit voor een hoop mensen schokkend was toen. 1,5*.

avatar van incubus

incubus

De film komt 27 september uit op DVD.

Waarschijnlijk dezelfde print als die van BNN.

Klik hier voor details:

Ik heb de film niet gezien maar ik denk dat ie past in het kader "nacht van de wansmaak".

Heb daar een eigen festival variant rond gemaakt genaamd: "nacht van de kotszakskes".

Misschien een titel om daar bij toe te voegen

Quido

Eindelijk op dvd ja. Wel jammer dat er zo te zien geen extra's op staan. Want die zijn er zeker. Vorig jaar nog werd voor de uitzending een interview met De la Parra vertoont inclusief archiefbeelden van op de set. Voor meer Verstappen releases en andere Nederlandse films en series zie ook hier in het forum: Nederlandse films/series op...

Quido schreef:

Dat interview komt er toch op te staan (aldus VTC Media).

De releases van Blue Movie en Dakota zijn uitgesteld tot 25 oktober. De dvd's zullen verpakt zitten in een luxe digipack uitvoering met slipcase en een boekje met de originele filmposters uit die tijd. Lees het complete bericht op: http://www.dehollandsefilm.nl/

avatar van rondh

rondh

steven36 schreef:

Ehm..... Ja, het zal wel

• 11913 berichten

Ik vond het eigenlijk helemaal geen beroerde film. Degelijk acteerwerk en een grappig tijdsbeeld. Jammer van het rare verhaal op het einde, maar desalniettemin een verdiende 3*

otherfool

Zo slecht dat het ergens wel weer grappig is. Bij het forum van 'Turks Fruit' ben ik erachter gekomen dat het er qua seksuele vrijheid *echt* zo aan toe ging in Nederland in de jaren '70, dus dat zal dan wel.

2*.

otherfool schreef:

Zo slecht dat het ergens wel weer grappig is.

Zou je me dat kunnen uitleggen? Er zaten namelijk echt wel een paar goede dingen in deze film.

BlueJudaskiss schreef:

Ongetwijfeld, maar een reclasseringsambtenaar die voor je onderzoekt welke jongedames er allemaal nog vrijgezel zijn, vrouwen die na 1 uitgewisselde zin met een willekeurige man het bed induiken, een nummertje opvoeren voor de nieuwe buurman... somehow I don't think so. Blue Movie neemt zoveel vrijheden in de vertelling dat het als realistisch drama hopeloos faalt. En voor degenen die zeggen dat het er in de jaren '70 echt zo aan toe ging; ik geloof er heulemaal neks van.

Overigens: in elke slechte film is natuurlijk wel wat goeds te vinden.

• 11913 berichten

Wat betreft die reclasseringsambtenaar heb je gelijk. Maar het acteerwerk en camerawerk was toch best goed?

BlueJudaskiss schreef:

Maar het acteerwerk en camerawerk was toch best goed?

Oh, dat was verder wel oke hoor, gaf de film ook nog 2 sterretjes. De zinsnede 'zo slecht dat het bijna grappig is' slaat meer op het script dan op de prestaties van regisseur/camera/acteurs.

avatar van greeveku

greeveku

Carry tefsen met haar behaarde muts. lol