• 9.370.314 stemmen

Geregisseerd door: Chris Hegedus en D.A. Pennebaker

Met onder meer: Jacquy Pfeiffer, Sébastien Cannone en Rachel Beaudry

Gesproken taal: Engels en Frans

Plot Kings of Pastry

"16 Chefs, 3 Days, 1 Chance"

Hoe verdien je de prestigieuze prijs voor de meest bekwame patisserie chef-kok van Frankrijk? Om de drie jaar mogen zestien chef-koks gedurende drie dagen hun buitengewone vakbekwaamheid tonen aan een gerespecteerde jury. Een prijs voor het leven, toegekend door Meilleur Ouvrier France (MOF). Volgens de geselecteerde deelnemers is de competitie zwaarder dan bij de Olympische Spelen. De uiteindelijke erkenning is voor elke chef-kok zowel een droom als een obsessie. Pennebaker en Hegedus filmden een aantal ‘meesterbakkers in wording’ vanaf de voorbereidingen, gedurende de competitie en ook bij de, voor sommigen pijnlijke, uitslag. We volgen het verzinnen, voorbereiden, rollen, snijden, mengen en maken van ‘beeldhouwwerken’ van fijne chocolade en suiker, gebakjes, bonbons en andere lekkernijen.

avatar van speedy23

speedy23

Maandagavond aanstaande bij Canvas om 23u35.

avatar van valerio2003

valerio2003

Volgens mij krijgen we honger als we daar naar gaan kijken.

avatar van Resurrection

Resurrection

Documentaire met een heel interessant onderwerp, maar behoorlijk slecht in beeld gebracht naar mijn mening; ik ben geen fan van van de cinéma vérité die Pennebakker doorgaans hanteert.

avatar van Clover

Clover

Interessante documentaire waarin goed wordt overgebracht hoe hoog de status is van een MOF. Ik kon de wedstrijdspanning voelen toen Philippe Rigollot zijn showstuk instortte gilde ik het uit en kreeg ik tranen in mijn ogen

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Goede Docu waarbij ik het gros van de tijd zenuwachtig heb zitten hopen dat er niet zo'n kunstwerk kapot zou vallen.

avatar van Darbie

Darbie

Nagenoeg te mooi om op te eten.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Clover schreef:

Mee eens! Toen ik de docu precies een jaar geleden voor het eerst op TV zag, op 30 december 2009, was ik óók helemaal ontdaan en ontroerd toen bij die bewuste scène met Rigollot!
En afgelopen donderdag zapte ik er weer langs, en ik bleef wéér geboeid kijken tot het eind.
En wéér was ik ontdaan door die scène met Philippe Rigollot!
Gelukkig krijgt hij alsnog het felbegeerde rood-wit-blauwe lint om zijn kraag!
Die Amerikaanse Fransman helaas (nog) niet.

avatar van the new guy

the new guy

Hier zat zoveel meer in. Was prachtig om de mannen bezig te zien met hun passie. Maar al die nodeloze interviews met familie enzo, saaai!

avatar van Ste*

Ste*

• 2070 berichten

Vrij saai, en qua documentaire-vorm ook zo basic als het maar zijn kan. Het is dat er naar het einde toe erg mooie dingen te zien waren, en dat het op het laatst nog een beetje spannend werd, maar voor de rest niet heel bijzonder.