• 9.372.317 stemmen

Heat and Sunlight (1987)

Geregisseerd door: Rob Nilsson

Met onder meer: Rob Nilsson, Consuela Faust en Don Bajema

Plot Heat and Sunlight

"THE LAST 16 HOURS OF A LOVE AFFAIR"

Fotojournalist Mel Hurley keert op de vooravond van zijn verjaardag terug naar San Francisco en verwacht er op het vliegveld zijn geliefde Carmen te ontmoeten. Zij komt echter niet opdagen en zegt dat ze meer tijd nodig heeft om te beslissen of zij wel met Mel verder wil. Ondertussen spoken herinneringen van een reis naar Biafra van twintig jaar geleden door zijn hoofd. Hij maakte er foto's van de burgerloorlog om de wereld te laten zien wat daar gebeurde.

avatar van yorgos.dalman

yorgos.dalman

Jaren geleden gezien in De Effenaar in Eindhoven. Was onder de indruk van deze low-budget rolprent.

Enkele nummers van het legendarische album 'My life in the bush of ghosts' (Byrne & Eno) werden ook voor de soundtrack gebruikt...

avatar van yorgos.dalman

yorgos.dalman

Na herziening fijn kunnen constateren: deze weinig bekende zwart-wit independent film is één brok dynamiet. Acteur / regisseur Rob Nilsson is al even gepassioneerd en eigengereid als zijn grote voorbeeld John Cassavetes en dat blijkt. Geweldig gefilmd, gemonteerd, gespeeld.

Grand Jury Prize op het Sundance Film festival (1988) en dat is zeker verdiend. Helaas bleef daarna een degelijke distributie uit.

avatar van 93.9

93.9

Had nog een vhs in de kast van deze prent.

Uitgebracht door Urgus Film.

Dacht als ik het toch ooit ergens gekocht heb, dan moet ik ‘m ook maar eens kijken.

Gezien tamelijk slechte waarderingscijfers had ik er gelukkig weinig verwachting van.

En inderdaad de film is matig.

Film die waarschijnlijk goed ontvangen wordt bij mensen die in zo’n zelfde ‘mood’ als de hoofdrolspeller zitten.

Ik kon, kan en zal er nooit wat mee kunnen.

Zonde van de verspilling van tijd.

Moet nog zoveel zien...