• 9.372.354 stemmen

The Gathering (1977)

Geregisseerd door: Randal Kleiser

Met onder meer: Ed Asner, Maureen Stapleton en Veronica Hamel

Plot The Gathering

"Dying father (Ed Asner) pulls his torn family together for a last Christmas."

Adam Thorton heeft zijn hele leven meer gegeven om zijn carrière dan om zijn familie. Zijn vrouw Mary heeft hem verlaten, en zijn kinderen zijn zo vroeg mogelijk het huis uit gegaan. Maar als Adam hoort dat hij kanker heeft en nog maar enkele dagen te leven heeft, besluit hij om op kerstavond zijn hele familie voor de laatste terug bij elkaar te brengen.

avatar van Gish

Gish

Prachtige sentimentele kerstfilm met een glansrol van Edward Asner. Goed dat hij is toegevoegd. Vraag is wanneer we deze film weer eens kunnen zien, ijdele hoop denk ik.

avatar van Mescaline

Mescaline

Een vergeten film hier op moviemeter maar toch zeker een aanrader om eens mee te pakken, de film is niet moeilijk te vinden als je het internet doorzoekt.
Een warme film die de balans tussen emotionele en leuke momenten precies goed weet te vinden, het is hierdoor een film met inhoud geworden maar zonder dat de film te zwaar is.

Ergens vond ik het jammer dat er geen confrontatie meer is gekomen tussen de vader en zijn kinderen, maar toch begrijp ik waarom de makers daar expres niet voor hebben gekozen.

Leef in het hier en nu en bekijk deze mooie maar helaas vergeten kerstklassieker.

avatar van Mescaline

Mescaline

Blijft ook bij een 2de keer makkelijk overeind! Dit knusse warme en diepgaande kerstfilmpje wordt er eigenlijk alleen maar beter op.

Vooruit, een 4 kan ik hier ook nog wel aan kwijt. Er zijn wat mij betreft te weinig kerstfilms zoals deze, die wel zoete momenten kent maar er niet in ondergedompeld wordt.