• 9.375.447 stemmen

Anubis en de Wraak van Arghus (2009)

Avontuur / Mystery | 84 minuten

Releasedatum: 16 december 2009

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Anubis en de Wraak van Arghus

Omdat Appie jarig is, gaan de Anubis bewoners naar een oud landhuis. Tijdens Appie's horrorfeestje slaat de klok twaalf en begint het huis te spoken; de piano speelt uit zichzelf en achter een dichte deur zit een heus spookhuis. Maar als één van hen daarna zoek is, lijkt het even niet meer voor de lol. Maken ze elkaar bang? Of spookt het echt in huis? Nienke denkt dat het te maken heeft met het dagboek dat ze in het huis heeft gevonden. Het is van het eenzame jongetje Arghus dat honderd jaar geleden in het huis woonde. Hij wilde bij een groepje vrienden horen, maar werd door hen verstoten, waarna hij wraak zwoer op hun vriendschap. In en om het huis begint het steeds meer te spoken en geen plek is veilig. De Club van de Oude Wilg gaat op onderzoek uit en komt erachter dat ze het slachtoffer zijn van een duister ritueel. Maar dan raakt Nienke ook de rest van de Club kwijt. Lukt het haar om in haar eentje de anderen te redden? Of gaan ze voor altijd ten onder aan de wraak van Arghus?

avatar van Birdy93154

Birdy93154

Samen met de kinderen naar de bioscoop geweest. Enorm leuke film, mooie locatie en zeer spannend voor de kinderen. Deze film zal zowel in de bioscoop als op dvd zeker zijn geld gaan opleveren.

Als ouder herkende ik gelijk de gouwe ouwe House of Wax, maar het zat gewoon weer goed in elkaar. Laat Studio 100 maar schuiven.

avatar van neo

neo

Anubis en de Wraak van Arghus is een hele verbetering op de eerste Anubis film. Het is nu geen (knullig) avontuur maar een film die binnen het horror kader valt en daardoor best aardig te pruimen is. Dit ook mede dankzij de voortreffelijke muziek van filmcomponist Olaf Janssen die precies weet hoe hij moet omgaan met de clichés van een horrorfilm. Uiteraard valt er meer dan genoeg op de film aan te merken: het acteerwerk, het decor, de dialogen.... Het is allemaal slecht tot rampzalig.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

De Anubis serie is een flop.De film is iets beter maar mag ook onder de naam van flop vallen.

Deze film moeten kijken op school ik en een vriend die ook veel films kijkt zit hier ook op moviemeter Filmliefheber,wij waren de enigste die zuchten.De rest was laaiend enthousiast.Zij vonden de film soms eng,voor ons was het gewoon een vervelend filmpje met een eind die je al van in het begin ziet aan komen(was op het eind dat feest nu echt nodig!).

Er zitten vervelende personages in allemaal on uitgediept.

Het verhaal is ook niet om naar huis te schrijven.De poppen zagen er niet uit en ze waren voor mij onduidelijk gemaakt.

Toch een pluspunt aan het verhaal was dat stuk met de jonge vampier maar toch ook niet super.

Op goede acteerprestaties moet je ook al niet rekenen.Zijn er dan echt geen pluspunten aan deze film?Jawel bijvoorbeeld:De opbouw naar het eind toe en de sets zijn ook nog prettig.

Toch vond ik het jammer dat ik hier tijd in moest verspillen.

Zo bewijst school nog eens dat ze geen filmsmaak hebben.

Toch nog een 1.0* voor de opbouw en de sets.

avatar van ibendb

ibendb

Beter dan het vorige deel.
In deze film zit er meer spanning. De film kon mij de gehele tijd blijven boeien. Ook werd er beter geacteerd. Peter van den Begin vind ik ook goed als Arghus (al heeft ie niks te zeggen...). Goede film. 3*

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Het eerste seizoen van de serie heb ik wel gevolgd. Misschien het tweede ook nog wel, maar dat weet ik niet zeker. Daarna vond ik het geloof ik niet meer zo interessant en ben ik ermee gekapt. Toen ik afgelopen jaar nog de eerste film zag wist ik weer waarom. Deze film, die ik gisteren zag, vind ik een stuk beter! Uiteraard is het acteerwerk maar allemaal erg krap, en inderdaad kreeg ik soms het idee dat er blaadje met het script naast de camera werd gehouden. Maar voor een film als deze is dat nog niet echt een grote ramp. Ik vond het dan ook in de eerste film allemaal nog wat slechter geacteerd. Sommige personages zijn uitermate irritant (Danny is niet echt een leuke toevoeging vind ik zelf..). En andere weer een beetje overdreven kinderachtig. Overigens vond ik wel Kevin Wekker veel leuker in het vertolken van Appie dan Achmed Akkabi. Gelukkig maakt de grimmige sfeer van het 'Spookhuis' veel goed. Begint allemaal een beetje saai, maar wordt naarmate de film vordert steeds leuker. Wel leuke rollen van Bram van der Vlugt en Peter van den Begin, van wie die laatste voor kinderen best een eng figuur kan spelen. Dus het is gelukkig niet allemaal puur gericht op kinderen, en dat is wel goed. Al met al een stuk beter dan het tegenvallende eerste deel. Deze bevatte iets meer pluspunten vind ik zelf.