• 9.200.812 stemmen

Anubis: Het Pad der 7 Zonden (2008)

Mystery | 90 minuten

Releasedatum: 8 oktober 2008

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Anubis: Het Pad der 7 Zonden

De bewoners van Het Huis Anubis gaan op schoolreisje. Hun tripje wordt echter bruut verstoord door iets onverklaarbaars. Ze komen in een spookdorp terecht waar ze op een oude legende stuiten. Wie is graaf 'Rohan', de graaf zonder hart? En wat betekent de toegangspoort tot het pad der zeven zonden? Als Fabian 's nachts op onderzoek uitgaat, krijgt hij een vreemd voorgevoel. Zijn lieve Nienke is niet op de afgesproken plek en ook Appie en Jeroen gedragen zich vreemd. En waar zijn Victor en Van Swieten opeens gebleven? Zijn de bewoners verwikkeld geraakt in een vooropgezet spelletje of is er meer aan de hand? Is de liefde tussen Fabian en Nienke sterk genoeg? Kan iedereen zijn zonde overwinnen en doorgaan tot het bittere eind?

logo tmdbimage

Mick Zeelenberg

Rohan de Beaufort

avatar van Benieee

Benieee

Verdomd logisch dat deze film beste film van 2008 is uitgeroepen! Dik platina in 19 dagen xD

avatar van Frenetic

Frenetic

Vermakelijke film inderdaad, vooral voor kinderen.

Bioscopen zaten er vol mee,

Af en toe wel leuke grappen in het verhaal.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Kon erger.

De serie ken ik niet dus ik weet niet wat ik moest verwachten. Het acteerwerk is matig en slecht. Verhaaltje vond ik niet zo speciaal. Camerawerk is niet zo bijster. Wel zien de kostuums en decors er nog best mooi uit. Ook kan een kind zich er mee vermaken en is het iet erg vervelend. 1,5.

avatar van Syrake

Syrake

Ik gaf deze film 5 sterren

Ik hou van Anubis en deze film valt bij mij ook zeker en vast in de smaak

amber ik snap dat jij houd van mooie kleren maar toch ze kunnen fies worden en dan moet je niet huilen en appie het is een vampier geen spook en nienke hou op met zoenen fabian ik hou van nienke dus blijf van haar af oke en patisia je moet niet alles geloven noa jertoen hout van je jeroen hou op over dat kistje jose parisia heeft gelijkover jou en mick mick je kust teveel viktor doe vanzwite niet na vanzwiete ze haten speur tochten

avatar van thisisme

thisisme

Ik ben zelf ook enorme fan van Anubis, terwijl ik 14 jaar ben, en ik vind het nog steeds super.

Over het pad der 7 Zonden:

Ik vond het een hele leuke film, maar ik moet jullie ook wel gelijk geven. Het acteerwerk was niet altijd even goed (nog zacht uitgedrukt), maar Achmed (Appie) hing daar naar mijn mening wel boven. Marieke (Joyce), iris (Amber) en Egbert-Jan (Graaf Rohan) hingen er nogall eens onder, zeg maar.

Voor de rest is het einde van het verhaal wel te raden, maar ik vond het wel een supergoed verhaal!

Eind resultaat: 4,5

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Gisteren bekeken, en was best wel benieuwd. Ik verwachtte niet heel veel, maar ik stoorde me al gelijk aan alles. Ik vond de serie erg leuk, maar dit was best slecht te noemen. Nergens 1 vleugje spanning, nergens 1 vleugje grappigheid of 1 moment vreugde of verdriet. De film was gewoon leeg. Pas na een uur begon de film leuk te worden, en kreeg je meer te zien.
Voor de rest natuurlijk veel nepheid, slecht acteerwerk van zowel iedereen, voorspelbaarheid en steeds maar weer die irritante personages hetzelfde laten doen.
Zoals Appie die elke keer maar weer Amber moet plagen, zoals Amber heel de film door zeurt over een beetje modder op haar huid, En zoals Patricia heel de film door zeikt. En dan heb je nog Nienke en Fabian die weer een geheime onderonsje hebben een uur lang, wat Jeroen natuurlijk weer te weten komt en die er 100 keer mee moet bemoeien, en dan heb je nog Joyce en Mick die er eigenlijk maar een beetje voor de sier bijlopen want ze hebben nauwelijks tekst en ze mogen alleen maar aan elkaar zitten en meer niet. Alleen het verstenen van de personages waren leuk, dan waren we eindelijk van ze af.

Eigenlijk is er niks positiefs te noemen, maar toch heb ik de film helemaal afgekeken omdat het mij wel geamuseerd heeft ondanks deze negatieve punten.
De DVD kostte toch niet erg veel, misschien hebben andere er nog plezier aan. Toch blij dat ik de film heb bekeken, en hopelijk niet nog eens.

1,5* voor de moeite, dan ben ik nog redelijk

avatar van Minaide

Minaide

Ik vraag me toch steeds af wat volwassenen naar een kinderfilm zitten te kijken als ze zich toch niet kunnen inleven in de verbeeldingswereld van een twaalfjarige.

Ik ben zelf vijftien jaar. Ik ben fan sinds 2007 van de serie en heb in deze kerstvakantie al mijn DVD-boxen nog eens bovengehaald. Daarmee heb ik aan mezelf bewezen dat ik de serie nog steeds geweldig vind. Waaronder deze film.

Acteerwerk mag dan wel wat minder zijn, maar ik denk niet dat jij zoiets kan? En ik geloof dat Studio 100 nu ook niet het budget van Harry Potter heeft, zodat het acteurs als Johnny Depp kan inhuren.

Onbekende gezichten, al is hun acteerwerk niet zo schitterend, vind ik vele beter dan al die acteurs die je duizend keer opnieuw moet zien in verschillende films. Nicolette van Dam, die zie je zowat altijd op tv. Ja, ze kan het, daar ben ik het mee eens, maar nogal eentonig niet?

Deze acteurs zijn fris, nieuwe onbekende gezichten en dat is ook een belangrijk punt voor mij.

Hier in Vlaanderen zie je altijd dezelfde acteurs en dat maakt dat ik Vlaamse films ook niet moet.

En je merkt ook wel jammer genoeg dat een beetje kennis van de serie vereist is zodat je weet hoe de karakters zijn van de personages en beter begrijpt waarom Appie Amber zo graag plaagt en waarom Patricia loopt te koppen door Joyce en Mick.

Dit is best ook wel duidelijk in de film zelf, maar aan de reacties te zien toch niet zo.

Het decor, kledij en verhaal vond ik trouwens leuk. Kennen jullie een film over de zeven zonden? Dus dat vind ik best wel origineel gevonden.

Het doel was natuurlijk wel een beetje standaard, maar het is natuurlijk een kinderfilm, dus daar kijk ik niet heen.

Ik vind het vooral een leuke film omdat je zo relaxed kan kijken naar iets met een happy end.

Je maakt het er vooral zelf naar dat je op het acteerwerk let en de film niet goed vind. Als je dat hebt, raad ik je aan geen recensies meer te schrijven voor kinderfilms.

Mijn excuses voor mijn grofheid soms, maar ik vind sommige reacties serieus onterecht.

avatar van Mug

Mug

Minaide schreef:

nouhou...

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

@Minaide:

Nou, ik vind mijn 1,5 toch wel terecht hoor. Een kinderfilm wil ik het niet echt noemen, maar ondanks dat zorg je er toch een beetje voor dat het leuk overkomt en dat je niet als zoutzak acteert.

Ik kan me idd moeilijk inbeelden in een 12-jarige, een beetje lastig want dat ben ik ook niet. Als volwassenen kijk je toch wel met een andere reden naar deze film, en naarmate je ouder word ga je films anders beoordelen en er ook anders naar kijken, dat is nu eenmaal zo. Als jij 10 jaar ouder bent en deze film opnieuw bekijkt, denk ik vast dat je beoordeling zal dalen. Misschien niet veel maar iig wel iets, daar ben ik zeker van. En dat komt gewoon omdat je kritischer word naar bepaalde dingen. Ik heb ook altijd gekeken naar de serie, zoals je misschien ziet ben ik ook nog maar 18 jaar, dat vond ik enigzins nog vermakend, spannend en leuk, maar dit was best triest te noemen.

Ik had ook liever elke film die ik bekijk een 5* gegeven, maar ik vind dit gewoon een van de mindere films die ik in totaal bekeken heb, dus dan zakt de beoordeling zoiezo, alleen daarom al geef ik deze film een lagere beoordeling omdat ik bijv. een andere film leuker vind die ik hoger heb beoordeeld. Snap je het nog? Ik heb er zo mijn eigen redenen voor, en dat heeft iedereen. En dat kun je ze niet kwalijk nemen.

avatar van Elineloves

Elineloves

Niet al te best tiener/jeugd filmpje. Er zijn de afgelopen jaren volgens mij best wat films geweest voor deze doelgroep, gebaseerd op de gelijknamige televisieserie (Neem een SpangaS, Zoop etc) maar deze film mist een hoop. Dat het acteerwerk niet van een hoog niveau is mag duidelijk zijn, het mist natuurlijk een bepaalde overtuigingskracht. Wat ik persoonlijk jammer vind, is dat deze film weinig vermakelijk is. Hij amuseert niet, iets wat ik toch wel graag heb bij een 'simpel' filmpje als deze. Ook speelt Anubis vaak 'leentjebuur' bij andere films, iets wat kinderen niet zullen opmerken maar volwassen des te meer. Hier had wat mij betreft ook wat speelser mee omgegaan kunnen worden.

avatar van 606

• 12024 stemmen

Kostuums en decor goed, rest niet bijster bijzonder helaas.

Verhaal op zich best prima.

Acteren was wat zwak.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Toen ik vanmiddag op zoek was naar een filmpje heb ik 'gewoon' eens gekozen voor Anubis: Het Pad der 7 Zonden.

Ik kan me herinneren dat ik de serie heb gekeken voor een tijdje maar dat ik het op een begeven moment te saai vond worden en ermee gestopt ben. Van die nieuwe cast etc. hoef ik al helemaal niks te weten. De film zelf zal vooral aanslaan bij de fans van de serie en de echt jongere kijkers. Opzicht wordt het niet echt saai, maar de film dreigt wel wat aan de lange kant te worden. De decors zien er allemaal opzicht ook wel aardig uit (niet heel speciaal ofzo). Acteerwerk wisselde heel erg af tussen de acteurs. De een kon ik wel waarderen (zoals Lucien van Geffen en Loek Beernink) maar er waren er ook genoeg bij die ik minder vond (velen vinden hem het leukste en in de serie vond ik dat ook wel meerdere malen, maar ik vond Achmed Akkabi tegenvalen en Sven de Wijn idem, de rest mag zich eerder bij de negatieve, deze dus, aansluiten dan bij de 2 vorige maar misschien doen ze het wel toch leuk voor de kinderen dus ik mag ze ook niet 'slecht' noemen). De gevecht-scene op het laatste was ook bijna lachwekkend.

Opzicht is het nog allemaal wel redelijk aardig maar af en toe slaat de film de plank mis. Ik denk ook dat het jongere publiek echt het thema mystery leuk moet vinden anders zal het vrij snel gaan vervelen. Voordeel is dat het thema nog niet heel erg is uitgemolken volgens mij. Redelijke Studio 100 productie die nog slechter had kunnen uitpakken dan het eindresultaat.

avatar van ibendb

ibendb

Weer zo'n typisch Studio 100-filmpje.

Het hele idee is leuk bedacht, maar het is te kinderachtig geworden. Zoals hierboven wordt gezegd, werd er niet erg goed geacteerd. Vond ik wel storend. Gelukkig zit er genoeg humor in. Alhoewel die soms flauw kan worden. Een kleine 2.5*

avatar van baspls

baspls

Vroeger tussen 2007 en 2009 was ik een bezopen fan van het Huis Anubis. voor de tijd dat ik echt goede films ontdekte en meer tekenfilms ging kijken keek ik echt naar dit soort Nederlands/Belgische pulp. als ik het terug kijk moet ik er bijna van huilen hoe slecht het was. maar vroeger vond ik het zo goed. het verhaal van de serie is ook wel goed. alleen het is allemaal zo slecht geacteerd alleen Victor word goed gespeeld.

avatar van baspls

baspls

Minaide schreef:

sorry maar in de 21e eeuw werkt het iets anders. ik ben 13 en ik vind dit kinderachtig jeugdsentiment. vroeger toen ik 6/7 was keek ik hiernaar.

avatar van emma-

emma-

Deze film vond ik geweldig als tien jarige, maar dat is vijf jaar geleden en nu vind ik hem slecht.

Wat me vooral in de film opviel was dat ira als wraak word aangezien (wat klopt) en Invidia als als woede, maar zoals ik het mezelf aangeleerd heb is dat woede ook ira is en invidia jaloezie is. Heb ik het nou fout, of klopt dit niet in de film? Als dit in de film niet zou kloppen zou ik dit zeer zwak vinden, al zouden kinderen dat toch niet opvallen, twee sterren omdat ik hem vroeger helemaal geweldig vond.

avatar van love_xxx

love_xxx

Ik vind hem niet echt geslaagd, maar het gaat er net mee door.

Ik was wel een fan van de serie.

2,5*=5/10

avatar van robert97_mm

robert97_mm

Ik heb deze film in de bios gezien een zeer goede en leuke film