• 9.379.104 stemmen

Anubis: Het Pad der 7 Zonden (2008)

Mystery | 90 minuten

Releasedatum: 8 oktober 2008

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Anubis: Het Pad der 7 Zonden

De bewoners van Het Huis Anubis gaan op schoolreisje. Hun tripje wordt echter bruut verstoord door iets onverklaarbaars. Ze komen in een spookdorp terecht waar ze op een oude legende stuiten. Wie is graaf 'Rohan', de graaf zonder hart? En wat betekent de toegangspoort tot het pad der zeven zonden? Als Fabian 's nachts op onderzoek uitgaat, krijgt hij een vreemd voorgevoel. Zijn lieve Nienke is niet op de afgesproken plek en ook Appie en Jeroen gedragen zich vreemd. En waar zijn Victor en Van Swieten opeens gebleven? Zijn de bewoners verwikkeld geraakt in een vooropgezet spelletje of is er meer aan de hand? Is de liefde tussen Fabian en Nienke sterk genoeg? Kan iedereen zijn zonde overwinnen en doorgaan tot het bittere eind?

Nienke Martens

Joyce van Bodegraven

Mick Zeelenberg

Rohan de Beaufort

avatar van Wouter

Die leeftijdsgrens bestaat niet.

avatar van rose

rose

Die moeten ze dan maar eens gaan invoeren...

avatar van queenie

queenie

Leuke film voor jong en oud. Mooi gemaakt . Voor jonge kinderen soms een beetje eng. 4*

avatar van CasperM

CasperM

Best goede film, veel beter dan ik had verwacht (ook beter dan de serie). Wat ik toch zonde vind aan biosscoop films is dat het publiek ALTIJD de film verstoord, ik dacht dat dat deze keer wel zou meevallen (jong publiek), maar men schreeuwde continu door de zaal heen, en bleef tegen stoelen aan schoppen (gelukkig ben ik later 2 rijen naar voren gaan zitten zodat er niemand achter me zat).
Wat mij opviel was dat er geen reklame vooraf was, maar alleen wat trailers.
De film zelf was beter geacteerd dan in de series, en het was best wel een interresant verhaal. Het einde vond ik wel een beetje afgeraffeld (Vraatzucht en hebzucht), en dat viel ook wel weer tegen. verder heb ik me met deze film best wel vermaakt.
@Hierboven, ik vond hem totaal niet eng (ben zelf 13) En die trailer van Oorlogswinter was juist erg mooi, ik ken het boek zelf namelijk.

avatar van Wouter

Je dacht dat jong publiek minder rumoerig zou zijn dan oud publiek...?

avatar van Quentin

Quentin

Tweede weekend alleen al weer 650.000 euro ...

avatar van Hannibal

Hannibal

Een behoorlijk slechte film dit. Het acteerwerk is niet best, verhaal ontzettend cliché, en die kostuums leken rechtstreeks uit een feestwinkel te komen.

Als ze op een gegeven moment door een poort lopen waardoor ze in de middeleeuwen belanden hebben ze ook meteen middeleeuwse kleding aan. Echte cargobroeken met zijzakken uit de 15de eeuw!

In het middeleeuwe kasteel liggen de rondo's en gevulde koeken van de Albert Heijn op een schaal van de Blokker. Tijdens het zwaardgevecht gingen ook alleen die goedkope spulletjes aan diggelen.
Nee, het viel mee dat het kasteel echt was, maar verder een dikke aanfluiting.

Aan het einde liggen de hoofdrolspelers aan de voet van het standbeeld en vragen zich af of ze gedroomd hebben. Een ZWAARD dat gewoon bij hun voeten op de grond ligt is vervolgens het bewijs dat het allemaal in het echie is gebeurd... Ik had het origineler gevonden als van één van de personen nog niet helemaal was genezen van de verstening en een stenen oor had ofzo.

Mijn dochters vonden de film trouwens razend spannend.

avatar van priinces

priinces

hele leuke film vandaag naar de bios geweest met mijn neefje van 9 die vond het ook een hele leuke film. ook leuke lach stukjes in. en bij ons zat de zal vol met kleine kinderen maar ze waren allemaal stil (ik vind het namelijk ook vervelend als ze er door heen praten maar nu was dat gelukkig niet:D)

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Berichten verplaatst naar Film > Algemeen > Kijkwijzer

avatar van Milan07

Milan07

Gisteren met mijn kids gezien. Vond het zelf ook een grappige feelgood movie. Soms een tikje eng voor mijn dochter van 6 jaar. M.i. kunnen ze beter 8 jaar en ouder maken. ik snap vaak niks van dat films vanaf 6 jaar mogen terwijl er behoorlijk wat geweld in voorkomt? Dat stukje met die geesten in het bos van de zonde verleiding vond ik grappig gedaan Mijn kids vonden het een leuke film. Appie is erg komisch met zijn gedragingen en uitspraken. Er zit leuke humor in.

avatar van *San*

*San*

Hier zal ongetwijfeld wel een vervolg op komen. Net als met de ZOOP-films..

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Zaterdag in een gekke bui in de bioscoop gekeken. Ik vond hem eigenlijk ook nog best wel leuk/spannend, als je er met een knipoog naar kijkt. Dus ik heb me vermaakt met die film.

3.5

querev

Ik kan van mezelf zeggen dat ik al redelijk boven het beoogde publiek val van de Huis Anbubis-serie, maar toch zit er iets in het format dat mij zeer aanspreekt.

In de film zaten een paar ontzettens slordige fouten (in het begin in de bus zie je de cameraman in de busruit!), maar ik vind de film minder slecht dan de meeste mensen beweren. Het is jammer dan sommige mensen niet kunnen relativeren en dit soort films met cultfilms of A-films vergelijken, dat vind ik onterecht.

avatar van Wouter

Waarom zou je dit niet met A-films kunnen vergelijken en waarom is dit blijkbaar geen A-film?

querev

Ik zeg niet dat het niet kan, ik zeg dat het jammer is dat sommige mensen het doen. Daarmee bedoel ik dat volwassen mensen een kinderfilm gaan beoordelen op basis van zichzelf als publiek.

Maar ze zijn zelf niet het beoogde publiek, dus komt er dan negen van de tien keer een slechte beoordeling uit.

Dat dit blijkbaar geen A-film is hoef ik hopelijk toch niet uit te leggen...

querev schreef:

Dat dit blijkbaar geen A-film is hoef ik hopelijk toch niet uit te leggen...

Waarmee je zelf al aangeeft hem weldegelijk te vergelijken met wat jij wél A-films vindt....

Wouter schreef:

Waarmee ik aangeef dat hij inderdaad slechter is als een A-film, maar dat hij daarom niet minder ''waarde'' heeft binnen zijn B-film-bestaan, zoals velen hier beweren.

Dus dat je hem ook moet beoordelen als B-film en niet als mislukte A-film.

avatar van Koerok

Koerok

Ik vond het een leuke kinderfilm. Filmisch kun je het natuurlijk wel gaan verglijken met Harry Potter of zo, maar dat lijkt me niet terecht. Een nederlandse film moet het nu eenmaal doen met een fractie van het budget dat Potter heeft.

De kids hebben zich goed vermaakt en wij ook. Gewoon een Bambi-versie van Se7en.

Goed liedje trouwens op het eind ("Kom volg het pad, volg het pad der 7 zonden..."), zit de hele dag al in m'n hoofd.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

jimcarrey gek schreef:

je moet eigelijk het huis anubis: het pad der zeven zonden niet anubis:...

Ik weet niet of het klopt wat je hier zegt maar je kan toch Corrigeren ?

avatar van jimcarrey gek

jimcarrey gek

nee het klopt heb het nagekeken ook in de bios staat anubs:het pad der zeven zonden

avatar van tommykonijn

tommykonijn

jimcarrey gek schreef:

Oke dan .

Lijkt me een aardige film, zeker voor 8-9 jarige kijkers.

querev schreef:

Dus dat je hem ook moet beoordelen als B-film en niet als mislukte A-film.

Dus omdat het een slechtere film is, mag ie minder goed zijn.....?

Wouter schreef:

Dus omdat het een slechtere film is, mag ie minder goed zijn.....?

Dus omdat het een kinderfilm is, mag hij minder goed zijn op ''het volwassen film niveau''.

En ja, volgens mij ligt er een groot verschil tussen die twee niveaus.

avatar van DISTURBIA

DISTURBIA

Ja sorry, een 5 maar ik ben echt een die hard-fan van hun.Ik vond m super en geweldig en goed geacteerd, origineel verhaal .

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

Zeker beter dan verwacht. Niet briljant geacteerd, maar dat doen ze in de serie nou ook weer niet.

De soundtrack is leuk om mee te zingen en voor een kinderfilm is het verhaal toch best sterk. De effecten zijn ook erg mooi.

avatar van megaman

megaman

Ik heb geen idee wat ik van deze film kan verwachten maar de serie is gewoon rotzooi en hiermee bewijst Nederland weer hoe slechte acteer talenten er zijn. Eén grote ergenis. Net zoals het soap-niveau in films als Sl8n8 en vooral DoodEind (Koblenko). Erg jammer dat er geen enkele regisseur uit springt en een memorabele film in elkaar knutselt. En dat kan ook zonder een groot budget als je kijkt naar bepaalde films uit Zuid-Korea, Japan, Thailand en China. Films als Ju-On: The Grudge, Ring, Pulse, A Tale of Two Sisters, Oldboy, Memories of Murder (films zonder hollywood effecten)..etc. Over horror gesproken: Na Sl8n8 en DoodEind is het ook gelijk weer stil en horen we niks van beide regisseurs. Lame

avatar van neo

neo

Rampzalige film met een polonaise aan minpunten. Dat de film erg clichématig is alsmede de karakters, daar weet de film nog mee weg te komen.... Maar het is de algehele uitvoering die ontzettend knullig oogt; van het afgrijselijk acteerwerk tot aan kneuterige decors.

avatar van Wouter

Het is dan ook gemaakt voor drie knikkers op een verloren zondagmiddag. En het loont nog ook.

megaman schreef:

Ik zou de Nederlandse film hier niet op afrekenen.

En dat kan ook zonder een groot budget als je kijkt naar bepaalde films uit Zuid-Korea, Japan, Thailand en China. Films als Ju-On: The Grudge, Ring, Pulse, A Tale of Two Sisters, Oldboy, Memories of Murder (films zonder hollywood effecten)..etc. ?

Die films kosten een veelvoud van deze film, hoor.

avatar van rose

rose

Dit is ook iets wat de jeugd trekt. En ergens snap ik het ook wel. Zo slecht was het toch niet?