• 9.369.636 stemmen

Death Curse of Tartu (1966)

Horror | 87 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titel: Curse of Death

Geregisseerd door: William Grefe

Met onder meer: Fred Pinero, Babette Sherrill en Mayra Gómez Kemp

Plot Death Curse of Tartu

"They thought it was a joke..."

Een groep studenten gaat op een archeologische excursie in de Everglades. Ze besluiten om 's avonds een dansfeest te houden, maar de plek die ze uitkiezen blijkt de begraafplaats van een oud Indiaans medicijnman genaamd Tartu te zijn. Tartu heeft de kracht om in dieren te veranderen en alle mensen die op zijn begraafplaats komen te vermoorden.

Ed Tison (as Fred Piñero)

Julie Tison (as Babbette Sherrill)

Cindy (as Mayra Gomez)

Sam Gunter

Explorer (onvermeld)

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Nog een abominabel gewrocht uit de "Something Weird" stal. Kun je geloven dat in een zoetwaterrivier mensen worden opgepeuzeld door een haai? Verder rijst er een dode uit het graf, en als blijkt dat kogels geen vat op hem hebben gaat de held hem dan maar met de blote vuist te lijf. Wat een stuntelige vertolkingen en een ongeloofwaardig script, om van de rommelige regie maar te zwijgen.
Maar ik moet wel toegeven dat ik geen fan ben van "So bad it is good"-cinema.

avatar van Basto

Basto

• 11918 berichten

Jason is een indiaan!

Leuke voorloper van Vrijdag de 13e waarbij een aantal camperende jongelui bij een meer een voor een worden afgeslacht. Niet door Jason of door z’n moeder, maar door een Indiaanse mummie die zichzelf kan reïncarneren in een dodelijk roofdier of gevaarlijke slang. We krijgen zelfs een leuke cameo van Jaws voorgeschoteld. Maar dat allemaal uit 1966! Erg vermakelijke low budget cinema.

3,5

avatar van Tonypulp

Tonypulp

In de introductie op de Arrow Video blu-ray vertelt Grefe een leuke anekdote over het werken met de hele dierentuin die de revue passeert in deze tweede horror feature film van de beste man. Deze moest namelijk een double feature vormen met Sting of Death om in de drive-thru's te belanden. Binnen 24 uur werd het script in elkaar geflants en in 7 dagen gefilmd. En ja, dat merk je. Veel lang uitgespannen scenes, maar dat wordt wel degelijk gecompenseerd door krankzinnige momenten met een haai, slang en een alligator.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Van dezelfde regisseur als die van The Sting of Death dat is er duidelijk aan te zien. Ook hier zijn er wat meiden in bikini te zien. Setting is deze keer de jungle waar een professor met zijn vrouw en 4 studenten archeologie gaan bestuderen. Ze worden hierbij blootgesteld aan allerlei gevaren en een aantal leggen het loodje door een slang, een haai en een krokodil. Als de professor niet zo een slechte schutter was, had hij er misschien nog enkele kunnen redden. Deze dieren werden gestuurd door de indiaanse medicijnman die eigenlijk dood is. Hij wordt uiteindelijk tot leven gewekt door de natives die de hele film lang zingen, dansen en op de trom zitten te roffelen met steeds hetzelfde deuntje. Neen, dit was niet zo fijn als Sting of Death, eigenlijk flauw en saai ondanks de leuke setting.