• 9.370.973 stemmen

Met onder meer: Christo Christov, Ovanes Torosian en Saadet Işıl Aksoy

Gesproken taal: Engels, Bulgaars en Turks

Releasedatum: 26 augustus 2010

Plot Iztochni Piesi

Twee broers die nog weinig contact met elkaar onderhouden worden betrokken bij een racistische aanslag: Georgi is net lid geworden van een neonazi groep en is een van de aanvallers. Izo daarentegen is getuige van de feiten en verleent zijn hulp aan de aangevallen Turkse familie. Wanneer Georgi aangesproken wordt om zich nog meer te engageren, begint hij zich vragen te stellen over zijn implicatie. Izo vraagt zich echter af of het mooie Turkse meisje dat hij gered heeft hem de kans kan bieden om het trieste leven dat hij in Sofia leidt achter de rug te laten.

avatar van Malick

Malick

De absolute troefkaart van Eastern Plays is Christo Christov in de rol van Itso. Regisseur Kamen Kalev vroeg zijn jeugdvriend simpelweg zichzelf te zijn: een getormenteerd kunstenaar, intelligent en gevoelig, maar verslaafd aan alcohol en methadon. Christo legt een diepe intensiteit in zijn vertolking, die nog lang na afloop van de film in het hoofd blijft spoken. A star is born, zeggen we dan, ware het niet dat Christov na het afronden van de opnames aan een overdosis overleed.

Wat ik trouwens ook betreurenswaardig vond was dat de film geprojecteerd werd met Franse en Engelse ondertitels. Daardoor kreeg je op het hoogtepunt van de film de helft van het beeld vol met ondertiteling.

avatar van Spiekercoen

Spiekercoen

Goed debuut, maar wat onevenwichtig. Prachtige scenes worden afgewisseld met scenes die te erg voor de hand liggen. De getormenteerde Itzo wordt mooi vertolkt door Christov. Pas nu lees ik zijn verhaal, hoe treffend....

avatar van stinissen

Drama dat best redelijk was maar ik had hier toch meer van verwacht , ik mis de betrokkenheid met de personages.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Toppertje!

*3.75

avatar van Movsin

Movsin

Deprimerend en hard beeld van Sofia en enkele van haar bewoners die een troosteloze gelatenheid uitstralen of zich gewillig laten overhalen tot racisme en geweld.

De film vermeldt op het einde het "in memorium" van de hoofdacteur. Wordt het accent hierdoor meer naar de figuur van Christo Christov verschoven, het droevig beeld dat van de Bulgaarse hoofdstad wordt opgehangen, kon mij meest overtuigen.

avatar van BBarbie

BBarbie

Naargeestige, rauwe film over jongelui, die in een mistroostige omgeving in velerlei opzicht de weg kwijt zijn. Ik houd over het algemeen niet van films over getroebleerde mensen, die uitzicht- en/of inspiratieloos rondhangen, hoezeer die ook de werkelijkheid benaderen. De navrante wetenschap achteraf, dat protagonist Christo Christov overleed aan een overdosis nog voor de opnamen voltooid waren, maakt mijn gevoel bij deze film alleen maar slechter. Het is een soort voyeurisme, die mij totaal niet aanstaat.

avatar van Robi

Robi

Bulgaarse film over twee broers aan de onderkant van de samenleving in Sofia. Geen vrolijke film en ook geen film die Bulgarije positief op de kaart zet. Het verhaal gaat helaas te weinig echt een kant op en het geheel kabbelt wat te veel voort. En daarmee verlies je uiteindelijk de aandacht en dat is jammer, want de film heeft zeker wel wat.