• 9.268.797 stemmen

Geregisseerd door: William Witney

Met onder meer: John Derek, Joan Evans en Jim Davis

Gesproken taal: Engels en Duits

Plot The Outcast

"THE WEST AT ITS WILDEST!"

Colorado, omstreeks 1880. Jet Cosgrave heeft het moeilijk om de ranch die zijn erfdeel was, in handen te krijgen. Zijn oom, Linto Cosgrave, heeft het bezit ingepikt en is er niet gemakkelijk vandaan te krijgen. Zijn oom maakt hem zwart en Jet wordt uit de gemeenschao geweerd. Door het inhuren van mannen die met een revolver om weten te gaan, probeert Jet zijn naam te zuiveren en de ranch in handen te krijgen.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Mrs. Banner

Boone Polson

avatar van lezertje

lezertje

Recht toe recht aan fabriekswestern van veteraan Witney weet weinig nieuws aan het genre toe te voegen. De held krijgt het meisje.

avatar van Brix

Brix

• 19605 berichten

Verrassend goede en zeer actierijke western.

Derek is goed op dreef en speelt zijn rol overtuigend.

De vuistgevechten zien er soms zelfs wat té echt uit.

Het gaat er ruig aan toe.

Sterke bijrollen zijn er ook genoeg, vooral Bob Steele (Dude Rankin) maakt indruk en Slim Pickens kon eens laten zien dat hij ook wat anders kon spelen dan de komische side kick.

De romantische verwikkelingen vond ik aanvankelijk wat minder, maar werden gaandeweg toch nog vermakelijk, al was Joan Evans niet altijd even overtuigend.

Aan Jim Davis heb ik een hekel, dus die paste perfect in de rol van slechterik.

Het (gloeiende) lood was in de aanbieding zo leek het, want er vloog nogal wat van rond.

De vlotte regie was in handen van de specialist bij uitstek William Witney.

De Duitse DVD, met Engelse- en Duitstalige versie,onder de titel "Brandmal der Rache" (Fortune Hunter) is bij lange niet perfect, maar goed te doen.

De kleuren zijn fraai gebleven.

Ik had deze western in ieder geval niet willen missen.

avatar van mr rumson

mr rumson

The Outcast is een degelijke western .

En zowat alles wat je van een western verwacht komt er wel in voor .

Van een sfeervol westernstadje tot vele opnames op locatie.

Ook actie zit er meer dan voldoende in .

Van vuistgevechten tot wilde achtervolgingen te paard .

De actiescènes zien er bovendien nog eens goed uit .

Vooral de achtervolging op het einde van de film waarin men al schietend en vechtend de tegenstander probeert te overmeesteren ziet er spectaculair uit .

Maar het is niet alleen actie wat erin voor komt een vleugje romantiek mag ook in deze western niet ontbreken .

De acteurs doen het niet onaardig en Slim Pickens wist mij met zijn rol zelfs te verassen op een positieve manier.

Kortom een aanrader voor de westernliefhebber .