• 9.370.364 stemmen

Jud Süss - Film ohne Gewissen (2010)

Alternatieve titels: Jew Suss: Rise and Fall / Jud Süß - Film ohne Gewissen

Oorsprong: Duitsland / Oostenrijk

Geregisseerd door: Oskar Roehler

Met onder meer: Tobias Moretti, Moritz Bleibtreu en Martina Gedeck

Gesproken taal: Duits

Plot Jud Süss - Film ohne Gewissen

In 1939 krijgt acteur Ferdinand Marian eindelijk de kans van zijn leven om in een groots opgezette film te gaan spelen, genaamd Jud Süß. Zijn enthousiasme verandert al snel in terughoudendheid en teleurstelling wanneer het een door regisseur Veit Harlan opgezet Nazi-propagandastuk betreft waarin hij in de titelrol een 'walgelijke Jood' moet spelen. Joseph Goebbels zelf bemoeit zich er mee en dwingt Marian tot de rol die Marians persoonlijke einde zou inleiden.

Joseph Goebbels

Heinrich George

Kristina Söderbaum

Fritz Hippler

Ferdinand Marian

Wilhelm Adolf Deutscher

avatar van alex____94

alex____94

ziet er interessante film uit...

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

Vandaag te zien op TV > ARD > 23:55 uur

avatar van Darbie

Darbie

Best wel indrukwekkende en goed gespeelde film, met prima acteerwerk van Tobias Moretti.

avatar van shrink

shrink

Een heel goede film die je aan het nadenken zet. Wat zou jij doen en heb je wel een andere keuze? De acteur die Goebbels speelt is ongelofelijk goed. Wat wordt die nazi goed neergezet. Ook Ferdinand Marian wordt waarheidsgetrouw neergezet. De film had wel minstens een kwartier korter gekund. Tegen het einde verslapt ie een beetje. Bijzondere film!

avatar van shugenja

shugenja

Ik vond het echt meesterlijk geacteerd door iedereen. De sadistische manische bullebak met dodelijke grijns Goebbels. De intens met zichzelf worstelende acteur Marian. Die op een meesterlijke tragikomische manier die dronkaard speelt. Mooi om de oorlog eens niet vanuit perspectief te zien van geweld en dood. Ik heb daar genoeg van gezien. Maar deze invalshoek, de joodse acteur die misbruikt word voor nazi propaganda. Die is verfrissend en het levert wat mij betreft toch een Duits meesterwerk op.