Genre: Drama / Biografie
Geregisseerd door: Mikael Salomon
Met onder meer: Tracy Pollan, Grant Show en Catherine Dent
Plot Natalee Holloway
"This is the true story of her family's search for justice."
De Amerikaanse tiener Natalee Holloway verdween in 2005 spoorloos tijdens een schoolreisje naar Aruba. Voor haar moeder Beth startte een jarenlange zoektocht naar wat er met haar dochter gebeurd was. Haar zoektocht leidde naar de Nederlander Joran van der Sloot die meer lijkt te weten van de zaak.
Natalee Holloway
Darla
Deepak Kalpoe
Satish Kalpoe
UrbanDjampa
Vraag me af hoe braaf Natalee in deze film word geportretteerd, want dat was ze echt niet. Ik ga kijken en als tie niet bevalt schakel ik over naar Before the Devil Knows You're Dead.
ace leader
Peter R. de Vries
Ik zou eerder lachen om de acteur die Joran speelt....
. De HELE film is erg ongeloofwaardig en slecht. Het enige pluspunt daarvan is dat het wel lijkt op een parodie. Daarvoor krijgt de film nog 1 ster, voor het vermaak.
prikadel
Lijkt wel alsof de film in een week in elkaar is gezegt!
En wat enorm slecht geacteerd!!
erik neuteboom
Eerder meldde ik al een speciale band te hebben met Aruba omdat mijn Nederlandse vrouw er vanaf haar geboorte 26 jaar heeft gewoond en we sinds 1986 meer dan 10 keer op vakantie zijn geweest op Aruba. Ik heb de affaire rondom Nathalie Holloway daarom op de voet gevolgd en was erg benieuwd naar deze film. Wat me stoorde bij het kijken ernaar is de veel te positieve manier waarop moeder Beth wordt afgeschilderd, het slechte geacteer en de stompzinnige accenten van de acteurs die Joran en de twee broers Deepak spelen. Op zich zitten er wel spannende en emotionele momenten in deze film. Ook komt goed naar voren dat Joran geluk heeft gehad dat hij niet meteen als verdachte is opgepakt en dat er pas huiszoeking is gedaan na 10 dagen. Er wordt hier duidelijk de suggestie gewekt dat er bescherming is door het tonen van de goede band tussen de politie en de vader op het politieburo, dit zien Beth en haar partner 'toevallig' in deze film. Had ik geen bijzondere connectie gehad met Aruba dan had ik deze film nooit uitgekeken, er is duidelijk gewerkt met weinig geld en veel derderangs acteurs.
lars-pixar
Goed filmpje zo.Acteer werk is ook wel best.Gelukkig niet te dramatisch, de rollen zijn wel goed uitgevoerd en het verhaal is goed te doen in de 90 min, de acteurs waren wel om te lachen vooral Peter R. De Vries en Joran was beter dan de echte Joran (De echte ziet er niet uit)
bij de film zou je denken was dit wel nodig om te maken, nou ja als je al een film (docu) gaat maken over jongens uit België die een huis gaan renoveren maakt dit toch wel meer indruk dan je zou denken.Net als de films 9/11 is het ook indruk wekend voor mensen die er niet veel van weten, hopelijk wordt de zaak van Joran snel afgerond. 3,0*
otherfool
10 januari:
Een afgang natuurlijk dat foute Joran en zijn nog foutere pa niet ergens in een klein hokje zitten te creperen, maar wat doe je eraan.
Het kan snel gaan in een paar maanden.
yeyo
Een echt slechte film kan ik dit niet noemen. Er zijn een paar boeiende scènes en het verloop is redelijk coherent uitgewerkt.
Maar toch is het zonde dat een gevoelig, actueel thema zo een middelmatige verfilming krijgt. Het houterige acteerwerk en de simplistische dialogen degraderen de choquerende gebeurtenis tot iets banaal. Door het erbarmelijke acteerwerk van de moeder wordt het op een gegeven moment zelfs moeilijk om nog sympathie voor haar op te brengen. Een overdreven fanatieke 'poor man's' Sandra Bullock die er helemaal alleen voor staat. Ik denk dat ze er wel een schepje boven op hebben gedaan om de machteloosheid van de situatie goed te beklemtonen, wat op zich niet eens nodig is. Ook nogal onfortuinlijk is het voortdurend naar voren brengen hoe intelligent en plichtbewust Natalee wel niet was. Zou het minder erg zijn als een dom, losbandig meisje zoiets overkomt?
Eerder goed gemaakt dus, maar gewoon spijtig dat deze hele affaire moet fungeren als overdreven Amerikaans melodrama met zelfs een moralistische speech op het eind.
ace leader
Huh?
Er is hier serieus een film over gemaakt?
binnenkort komt er nog eentje, met in de hoofdrol o.a. Hanna Verboom
helleke
Redelijk doordeweeks filmke om eens gezien te hebben.
Gelukkig klopte het ganse verhaal met de waarheid en hebben ze het er niet spectaculairder op gemaakt.
Ik begrijp nog steeds niet dat hij zomaar is weggekomen met die eerste moord.
Er moest zich eerst een volgend feit voortdoen, voor ze beseften wat voor iemand die Joran is.
Nu zal hij de hulp van zijn pa niet meer kunnen inroepen.
erik neuteboom
Natuurlijk had de politie meteen na de verdwijning van Nathalie het huis waar Joran woonde moeten onderzoeken omdat hij door getuigen als laatste was gezien met haar. Maar zo werkt dat dus niet op Aruba: vanwege de positie van Joran's vader op Aruba als aanstaande rechter (blanke mensen, de zogenaamde 'makamba's', hebben daar veel macht) is de politie op Aruba pas na ruim 1 week echt in actie gekomen zodat Joran en zijn vader alle tijd hadden om directe bewijzen te wissen en maatregelen te nemen om verdenkingen tegen te werken. Ook het feit dat Joran's vader een mobieltje de gevangenis in wist te laten smokkelen heeft Joran geholpen, dat kon ook zomaar ....
JaylaGrande
Walgelijk dat buiten alle overdreven media aandacht ook nog eens een film wordt gemaakt over dit rijkelui's drama. Dat dit verhaal internationaal dagelijks in het nieuws voorkwam vond ik al onbegrijpelijk, zeker omdat dit soort voorvallen in sommige landen meer regelmaat dan uitzondering is. Maar dat de massa op dit thema blijkbaar nog niet totaal uitgemolken is - en zelfs nog in is voor een verfilming- vind ik weerzinwekkend. Wat een hypocriete wereld... en wat een onterechte aandacht voor mensen die het zoveel makkelijker hebben als al die andere moeders die van hun dochter zijn beroofd.
jikamajoja
Héél erg Amerikaans filmpje naar een triest en waargebeurd verhaal.
Slecht geacteerd bij momenten, maar je blijft kijken omdat je de ontknoping wil weten ...
Bottleneck
Oef slecht (maar niet slecht in de zin dat het goed wordt). Een willekeurige aflevering van pak 'm beet Peter R. de Vries maakt al meer indruk dat dit. Het is melodrama ten top, die moeder werkt vanaf het begin op de zenuwen en zodra je drie keer te horen krijgt hoe goed, slim en mooi Natalee wel niet was is het dieptepunt bereikt. De disco-scenes zijn vreselijk onnaturel, zoals het meeste acteerwerk en het stukje van De Vries wordt er nog gauw tegenaan gegooid met een acteur die van straat lijkt te zijn geplukt. Enige pluspunt is dat het allemaal redelijk waarheidsgetrouw lijkt te zijn. De film had trouwens beter Beth Holloway kunnen heten...
tommykonijn
Aan het verhaal ligt het niet bij deze film. De zaak van Natalee Holloway is toch wel iets waar een interessante film uit te maken valt, maar helaas vind ik het niet meer geworden dan een beetje een goedkope Amerikaanse film. Het acteerwerk is hetgeen dat de film het meest de das omdoet. Tracy Pollan is qua uiterlijk dan misschien nog wel redelijk gecast als Beth, maar sympathie weet ze absoluut niet over te brengen. Jacques Strydom als Joran vond ik al helemaal een misser. Ook vond ik alles vrij amateuristisch in beeld gebracht. De 'bekenning' van Joran is vrij kortaf en lijkt ook niet op hoe het daadwerkelijk gefilmd is. Ik kan me herinneren dat ik de beelden uit het programma van Peter R. de Vries (de reconstructies) de verdwijning zelf nog op een betere manier in beeld brachten als dat men hier laat zien. Daarnaast legde de film ook iets te veel te nadruk op het vinden van de dader, terwijl het verdriet om Natalee vrij kortaf in beeld wordt gebracht. Gelukkig is de film niet alleen maar slecht, want het valt nog wel uit te kijken. Het is dan ook goed dat ze een film hiervan wilden maakten, zodat ook mensen die het maar half gevolgd hadden of helemaal niet toch een goed beeld konden krijgen van de situaties en de ontdekkingen over de zaak, maar de manier waarop men dit probeert over te brengen vind ik nou niet bepaald geslaagd. Hierdoor kom ik niet hoger dan 2*.
imagic
waar gebeurd ? ahum. Nou is die van der sloot een rot ventje maar het is tot nu toe nooit bewezen dat hij het heeft gedaan. ik zou eerder de ouders verdenken. Afgezien daarvan,,,, wat een draak van een film, helaas kan je geen -sterren geven, dan maar 1/2 ster
The main man!!
Wat was Peter R de Vries weer eens een begrip volle man hè, hij zag er door deze acteur 10 keer beter uit dan in het echt, met zijn norse blik!!
Alleen Beth leek op de echte Beth, de rest was hilarisch, dus vandaar 2 stemmen!!
Richard_Voorhees
Ik moet mezelf echt eens af zien te leren dat ik ook een film gewoon niet af kan kijken als ik er eenmaal aan begonnen ben. Ik heb echt zo'n tic dat ik de film dan toch tot het einde uitzit.
Wel apart dat ondanks dat deze film puur Natalee Holloway heet, wat de suggestie wekt dat het accent op Natalee gelegd zal worden, het accent weer het meeste op Beth lijkt te liggen. Een beetje net zoals in het niet veel betere vervolg Justice for Natalee Holloway.
Nogal jammer dat zij (Natalee) en haar vriendinnen in deze film gepresenteerd worden als van die platte Amerikaanse tienermeisjes die je in honderden andere Amerikaanse flicks ook al te zien krijgt. Behoorlijk respectloos als je een waargebeurd verhaal probeert te vertellen.
Omdat ik de echte gezichten ken moest ik wel hardop lachen om de acteurs die van der Sloot en de Vries neerzetten. Beiden krijgen wel een upgrade t.o.v. hun echte tronies.
Ze acteren beiden alleen wel erg slecht, maar goed, dat doen er wel meer in deze film...
mayhemblik
100% met je eens, dat moest ik alleen effe kwijt.