• 9.371.613 stemmen

Geregisseerd door: Tetsuo Shinohara

Met onder meer: Keiko Kitagawa, Hiroshi Tamaki en Yoshikuni Dôchin

Gesproken taal: Japans

Plot Manatsu no Orion

Izumi (Keiko Kitagawa), een jonge vrouw uit een druilerig kuststadje krijgt een brief vanuit de Verenigde Staten. Deze is geschreven door een vrouw wiens grootvader commandant was van een slagschip tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zijn schip vocht 64 jaar daarvoor een slag uit met een Japanse onderzeeboot onder bevel van Kuramoto (Hiroshi Tamaki). Izumi wil meer weten over de slag en de hoofdpersonen daarin. Ze gaat op onderzoek uit.

Takaaki Kuramoto

American Soldier

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1905 stemmen

Aan de trailer te zien kon dit wel eens een spannend filmpje zijn.

Vanavond maar een poging wagen

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1905 stemmen

Wel aardig...

Afgaande op de filmomschrijving zou je misschien denken dat het een melig verhaal is over een kleindochter die alles te weten wil komen over opa, maar maak je geen zorgen

Die beginscene duurt maar even en daarna zit je vrijwel continu op (en onder) zee en beleef je de strijd tussen de Japanse onderzeeër en een Amerikaans schip dat er jacht op maakt.

Een duikboot is natuurlijk een mooie gelegenheid om voor beklemmende scenes te zorgen. Daar zaten er dan ook wel een paar van in maar het haalt zeker niet het niveau van "Das Boot".

Ik ging ook niet zo met de bemanning meeleven als bij die film.

De special effect's vallen hier & daar een beetje tegen voor deze tijd en het acteerwerk van die Amerikanen was ook niet al te best. De Japanners daarintegen vond ik wel goed acteren.

Ook kent de film een paar mooie, tactische scenes tussen de 2 rivaliserende kapiteins van beide schepen. Dat zorgt wel voor een aangename spanning. Ook de momenten waar de duikboot de klappen van dieptebommen op moet zien te vangen zijn spannend.

Leuk om een keer gezien te hebben, maar het is geen film die mij lang bij zal blijven. Hij viel mij achteraf een klein beetje tegen.

avatar van Baggerman

Baggerman

Typisch Japanse oorlogstearjerker. Stijgt niet boven de middelmaat uit, maar gelukkig is de Japanse middelmaat altijd nog wel een dikke voldoende waard.

Duitse onderzeeërs, Amerikaanse onderzeeërs en Russische onderzeeërs had ik allemaal al eens in films gezien, dus de Japanse onderzeeër was dan weer eens wat anders. Zo was ik bijvoorbeeld het bestaan en gebruik van de Kaiten (bemande zelfmoordtorpedo's) alweer vergeten.

Wel aardig , maar kan inderdaad de vergelijing met 'Das Boot' lang niet aan. Veel te braaf allemaal hier!

avatar van vluchtheuvel

vluchtheuvel

Ik vind dit een film die in de topklasse hoort , gelijk aan Das Boot een super film

avatar van bsidefan

bsidefan

Gisteren gekeken,en wist niet echt wat te verwachten,maar is gewoon een goede film die je eigenlijk de hele 2 uur lang boeit.

Misschien niet de spannendste of heftigste film van allemaal,maar juist de het verhaal en idee achter de film maakt het een boeiende film.

Inderdaad had het Amerikaanse acteerwerk wat beter gekund,maar is totaal geen storende factor of iets dergelijks.

Al met al vind ik het een 4.5 waard.

Zeker een aanrader om een keer op je gemak voor te gaan zitten en in alle rust te bekijken

Ugh.

Shinohara is een rare regisseur. Maakt soms mooie tot écht mooie films, maar z'n recenter werk is vaak niet om aan te zien. Zo ook deze film, melige drab die vaak het aankijken niet waard is.

De film kent eigenlijk maar twee goeie scenes. De twee hoofdmanoeuvers zijn best oké. Een beetje onnozel ingeleid misschien (hoe de kapiteit aan z'n ideeën komt is redelijk belachelijk en theatraal), maar de scenes zelf zijn best spannend.

Alles wat daarrond gezemeld wordt is vreselijk. Een dik aangezette soundtrack, slecht acteerwerk en brakke special effects. Volgens mij werd er voor elke ontploffing van een depth charge dezelfde lelijke animatie gebruikt. Had toch wat beter gemogen. Verder is het omkaderend verhaaltje ook aardig melig.

Mnee, geen idee waarom men hier zo mild is voor deze film (en daartegenover vaak zo kritisch tegenover andere Japanse films). Een slechte Hollywood rip-off, meer kan ik er niet van maken.

Het enige wat de film nog enigszins redt zijn twee uitgebreide aanvalsmanouvers.