• 9.370.308 stemmen

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Luke Meyer en Andrew Neel

Met onder meer: Alex Jones

Plot New World Order

De film concentreert zich op de activiteiten van Alex Jones, Jim Tucker, Jack McLamb, Luke Rudowsku en Timuçin Leflef, met bijzondere aandacht voor het volgen van hun inspanningen over de uiterst geheime en heimelijke bijeenkomsten van de Bilderberg Group, de promotie van de '9/11 Truth Movement' en het verzet tegen de uitholling van de traditionele Amerikaanse grondwettelijke, burgerlijke en politieke rechten en vrijheden.

Ninto

Dit moet je echt gezien hebben. Deze man linkt vele dingen aan elkaar en je krijgt heel prachtig te zien hoe de politiek werkt en hoe de politiek de burger onder de duim houdt door angst te spreiden.

Misschien niet perfect kwa editing, maar de boodschap erachter is echt goed gebracht.

avatar van sHone

sHone

ik heb 'm echt gezien, maar zie niks terug van de hierboven genoemde prachtige connecties. Ik ben niet pro of contra usa. niet voor of tegen kapitalisme, niks van dat alles. ik was nieuwsgierig omdat ik er wel eens van gehoord had. Deze man knoopt helemaal niets aan elkaar. tis een vadsige radiopresentator die zichzelf graag hoort praten en het liefst nog schreeuwende parodieën. Probeert met een hoop bombarie te laten zien dat de politie 'm dwars zit, achterna zit 'm t moeilijk maakt, maar niets van dat alles als je goed kijtk. twee fietsers met ontbloot bovenlijf kijken 'm aan, voíla geheime agenten. een agent vraagt wat hij filmt ? tada! obstructie! geen enkel hard stukje bewijs geen onderbouwing niets heb ik gezien..oja 1 ding! inderdaad een verdachte een rookpluim uit een raam uit één van de wtc gebouwen... een bom!....maar met wat deze man liet zien, weet ik niet meer of dat wel verdacht is of dat ik net zo paranoia als hem aan t worden ben.

avatar van floriz

floriz

SHome, verdiep je wat meer in dingen voordat je loze uitspraken doet. Er is meer aan de hand dan je denkt en de wereld is niet zo mooi en eerlijk als jij graag zou geloven.

avatar van riczz

riczz

Zware tegenvaller helaas.

Toen ik aan deze docu begon te kijken wist ik niet echt erg goed wat the new world order precies inhield, Ik had dan ook verwacht dat ze dan beter hadden kunnen uitbeelden en kunnen vertellen in deze docu, en dat werd het dus niet gedaan.

Ook roepen ze aldoor wel dat de regering fout zit, en dat ze staan te schreeuwen zie je de hele tijd, er zit verder totaal geen inhoud waarom ze tegen de overheid zijn en ze laten niks zien van enig mogelijk bewijs.

Ik vond dit in mijn ogen een zeer slechte documentaire.

avatar van sHone

sHone

floriz schreef:

...zucht. onderbouw.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Verhalen die gaan over hoe slecht de wereld in elkaar zit, zal ik niet meteen als zoete koek slikken. Maar het zijn wel dingen waar je eventueel over wil nadenken. Ik geloof dus wel dat ze ons dom willen houden d.v.m. MTV en andere puinzooi op de televisie. Entertain de mensheid, maar laat ze vooral niet teveel nadenken. De gemiddelde Amerikaan heeft bijvoorbeeld geen idee wat zich er buiten Amerika afspeeld. Sprak er toevallig 1 afgelopen weekend en hij was het me eens. Ik geloof ook dat er sensatie trekkers bestaan die met lulkoek komen. Docu's als The Secret zetten mij niet echt tot nadenken.

Maar ik weet natuurlijk hoe de wered in elkaar steekt. Namelijk zo: Stupid people do stupid things. Smart people outsmart each other.

Ninto

Heb de uitgebreidere film gezien van dezelfde man en die is ook redelijk interessant. Blijkt ook dat Beatrix een "leading figure" is in de Bilderberg Group. Kan dat niet echt geloven eigenlijk.

Waar ik me echter zwaar aan erger is het achterlijke "we're not slaves" geschreeuw. Slaat helemaal nergens op!

Ninto

Ik geloof best dat er een elite groepje bezig is om een soort wereld-overheid te creëren. Ik denk zelfs dat dat toch al gebeurt. Er zijn nou eenmaal enkele mensen met ongelooflijk veel macht. Feit.

Maar dat ze 80% van de bevolking dood willen hebben... dat gaat mij te ver. Dat is pure fantasie.

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Ik denk dat dat juist het idee is achter de documentaire. De documentaire laat in mijn ogen goed zien hoe iemand als Alex Jones die een enorm podium heeft verkregen (ook dankzij mij overigens) compleet is doorgeslagen. Ik heb geen leugendetector nodig om te kunnen vaststellen dat Jones in deze documentaire meerdere malen liegt dat hij barst, of liever zaken nog wat sappiger probeert te maken om maar in het middelpunt te kunnen blijven staan. Neem nou die onzin als hij net is vrijgelaten door de politie na de betoging in New York, hij heeft zich duidelijk laten gebruiken door de politie om al dat volk daar weg te krijgen in ruil voor zijn vrijheid maar probeert vervolgens zijn gezicht te redden met "they're gonna rock'n roll us, whatever that means". Ik durf te beweren dat niemand dat die avond tegen hem heeft gezegd. En dat segment met dat brandalarm, als dat niet geënsceneerd is dan geloof ik niets meer.

Dus wat hierboven wordt geïmpliceerd, namelijk dat dit weer een conspiracy-filmpje is, is totaal onjuist. Het is een documentaire over mensen met theorieën, niet meer en niet minder.

avatar van Zinema

Gemanipuleerd leven.

Dat Jones aan het nog levende broertje van de legendarische Jim Belushi, James, doet denken werkt in zijn voordeel. Hij wekt hiermee enige sympathie op, ondanks dat hij wel erg obsessief lijkt te zijn. Deels gegrond maar, zoals wel vaker bij dit soort jongens, soms helaas ook ongegrond. Althans, paranoia die de waarheid werd, is niet altijd een goede voedingsbodem voor een lang gelukkig leven. En ook niet het bewijs dat we geleid worden door de duivel. Gelukkig brengen Meyer en Neel ons dit soort gedachtegoed delende en kleurrijke figuren wel dichterbij.

Het leven is natuurlijk in elk aspect gemanipuleerd, maar soms wil je gewoon niet alles weten. Waarschijnlijk uit angst om jezelf erg ongelukkig te zien. Zoiets hebben de makers misschien ook wel gedacht, want de rit is rommelig en verloopt van de hak op de tak. Dat laatste past wel weer goed bij de hoofdpersonen van deze documentaire. Want hoe om te gaan met zoveel samenzweringen? Jim B. zou als antwoord een leeg bierblikje tegen zijn voorhoofd platdrukken. En terecht.

Redelijk.

avatar van Hansjepansje

Hansjepansje

Voor een keer eens geen documentaire over de samenzweringstheorieën zelf, maar wel over die mensen die een belangrijk deel van hun leven wijten aan het propageren van deze theorieën. Een interessante invalshoek, alleen valt de uitwerking een beetje tegen.

Nergens had ik het gevoel dat de makers enige lijn kregen in deze documentaire. Het hobbelt een beetje door van scène naar scène, met een groot onderling verschil in kwaliteit. Soms weten de makers de juiste snaar te raken, zoals het zangpartijtje van vader en dochter of het pijnlijke moment waarop de gevolgde '9/11-truth seeker' geconfronteerd wordt met twee mensen die die dag in het Pentagon werkzaam waren. Het riep bij mij plaatsvervangende schaamte en een pak medelijden op. Even vaak ergerde het me echter dat de makers kritiekloos meegingen in met name de belevenissen van Alex Jones, full-time conspiracy theorist en brulboei. Er werden voor mijn gevoel ook iets te veel verschillende mensen gevolgd. Het aantal mensen beperken, om op die personen beter in te gaan zou een betere strategie geweest zijn. Geen slechte poging, als Meyer en Neel nog wat schaven komt het in de toekomst misschien wel goed. 2*.