• 9.372.224 stemmen

Chu Liu Xiang Zhi You Ling Shan Zhuang (1982)

Avontuur | 87 minuten

Genre: Avontuur

Alternatieve titels: Perils of the Sentimental Swordsman / 楚留香之幽靈山莊

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Yuen Chor

Met onder meer: Lung Ti, Teng Wei-Hao en Ku Kuan-Chung

Gesproken taal: Kantonees

Plot Chu Liu Xiang Zhi You Ling Shan Zhuang

Chu Liu-hsiang is een zwervende vechtssportexpert die loyaal in dienst is van een lokale prins. Wanneer Chu en de prins het bericht krijgen dat de legendarische 'Ghostly Village', een paradijselijk dorp voor dieven, boeven en schurken van alle soorten, een ingewikkeld plan eeft om de prins van zijn troon te stoten, infiltreert Chu in het dorp om de leider van de bandieten, Old Hawk, gevangen te nemen. Maar het wordt gecompliceerd als blijkt dat Old Hawk al lang spionnen heeft aan het koninklijke hof, wat betekent dat Chu en de prins niemand kunnen vertrouwen. Zo wordt Chu er op uitgestuurd, met verschillende huurmoordenaars op zijn hielen, inclusief een mysterieuze en zeer getalenteerde man in het zwart.

Chu Liu Hsiang

8th Prince

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Dit is het 3e deel uit de Sentimental Swordsman trilogie. Return of the Sentimental Swordsman (1981) is het 2e deel en The Sentimental Swordsman (1977) is het 1e deel.

Beste Chor.

Al heb ik er nog méér dan genoeg te gaan. Ben nog maar 20-25% door z'n oeuvre schat ik zo, vind ik verder niet erg aangezien Chor toch één van m'n favoriete SB regisseurs is. Vind hem doorgaans betere films maken dan Cheh Chang, hoewel ik toch meer hogere scores bij Chang heb staan. Allicht iets consistenter dan.

Apprecieer Chor toch vooral voor z'n meer sfeervolle aanpak, die hier echt ten volle tot z'n recht komt. En dit maal met niet al te veel aandacht voor het verhaal, wel voor sfeer en actie. En dat alles binnen de 90 minuten, toch ook fijn wanneer dit soort films onder die grens blijven.

Visueel een pareltje, met sterk camerawerk en mooie sets. Vooral de belichting valt weer positief op. Verder ook wat toff actiescenes, al blijven die vaak wel een beetje achterop hinken, zich in vergelijking met enkele andere SB regisseurs. Het zijn uiteindelijk de fantasy elementen die mij hier het meest wisten te bekoren. Je voelt een vroege aanloop naar de HK fantasy films die in de late jaren '80 en begin jaren '90 indruk zouden maken.

Erg tof filmpje dit, zo zie ik ze graag. Deel twee uit de reeks nog niet kunnen zien (al is dat niet echt een gemis verder), hopelijk duikt die binnenkort weer ergens op, want de Sentimental Swordsman reeks bevalt me wel.