• 9.372.354 stemmen

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: I Corrupt All Cops / 金錢帝國

Oorsprong: Hongkong

Geregisseerd door: Jing Wong

Met onder meer: Eason Chan Yik-Shun, Tony Ka Fai Leung en Anthony Chau-Sang Wong

Gesproken taal: Kantonees

Plot Gam Chin Dai Gwok

Hoofdinspecteur Lak van de politie heeft de leiding over een groep corrupte politiemannen in Hongkong. Wanneer de Britten de corruptie zat zijn, stellen ze de Independent Commission Against Corruption (ICAC) in. Deze houdt zich bezig met de strijd tegen de plaatselijke georganiseerde misdaad. Geleid door inspecteur Yin is de grootste opgave voor de organisatie het aanpakken van de corrupte politie. Lak en zijn mannen doen echter alles om het de ICAC moeilijk te maken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Det. Sgt. Major Gale

Chief Sgt. Major. Lak Chui

Inspector Yin

Unicorn's girlfriend

Gold / Mr Chu

Geslaagde comeback van JWong.

Nu zijn er genoeg regisseurs die maar 1 keer per 3 jaar een film maken natuurlijk, maar JWong is meer het type dat er graag 4 of 5 per jaar uit z'n mouw schudt.

Een echt goed regisseur zal JWong nooit worden, dat valt op als hij wat "meer" van z'n film probeert te maken. Vaak schaamteloze kopieerdrang van andere grote regisseurs. Maar verder weet hij wel weer een vermakelijk gangsterfilmpje neer te zetten.

Hij heeft in ieder geval een paar oude grootjes mee. Anthony Wong en Leung Ka Fai zijn levende HK legendes. Jing Wong zelf als acteur mag natuurlijk ook weer niet ontbreken. Deze 3 doen het allen naar behoren, maar het is Eason Chan die toch de beste rol heeft. Best sterk neergezet ook.

Verhaaltje is zeker niet erg origineel maar wordt wel boeiend verteld. De nodige humor (zoals je van JWong mag verwachten) en enkele sterke scenes. Echt goed wordt het nooit, maar ICAC is verre van slecht. Vermakelijk, fun en vervelend op een niveautje lager.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Met Anthony Wong. Na The Ebola Syndrome een cultheld bij me geworden, maar vreemd genoeg nooit meer wat van hem gezien. Films zijn ook niet makkelijk te verkrijgen. Toch maar wat beter mijn best doen.

Dan heb je gewoon niet veel HK films gekeken, want hij zit toch in enorm veel films. Staat zelfs in de top 250 met Infernal Affairs

Moet wel gezegd dat hij best een divers aantal rollen heeft gespeeld. De echte maffe Wong dateert toch vooral uit z'n beginperiode.

avatar van gauke

gauke

Ongelooflijk, ik las dat dit de 92ste!!! film is die Jing Wong geregisseerd heeft. En hij is 56, dus er komen er vast en zeker meer. "I Corrupt All Cops" is onderhoudend en vol corruptie, seks en geweld, echter aan de oppervlakkige kant. Jammer is dat sommige dialogen over-de-top zijn, met name wat betreft de (zogenaamde) humor. Het scenario overtuigt niet. De acteurs daarentegen imponeren. Kanttekening: de film speelt zich af in jaren zeventig, maar dat is onvoldoende te zien.

avatar van Moonshade

Moonshade

Ugh, de dialogen...

Wong Jing had duidelijk zijn best gedaan er een respectabele film van te maken (naar 't schijnt had hij er 5 jaar aan gewerkt). Maar als hij er zoveel belang aan hechtte, waarom liet hij het dan niet gewoon door iemand anders regisseren?

OK voor een Wong Jing-flick. Matig in het algemeen.

Zonde van de goede cast...