• 9.184.037 stemmen

Geregisseerd door: Kazuaki Kiriya

Met onder meer: Yosuke Eguchi, Takao Osawa en Ryoko Hirosue

Gesproken taal: Japans

Plot Goemon

Goeman is een slechte ninja met bovennatuurlijke krachten. Net als Robin Hood steelt hij van de rijken en geeft hij aan de armen. Goeman vindt een mysterieuze doos uit het verleden met daarin ongekende krachten. Hij zal de doos moeten beschermen tegen slinkse figuren die hem willen bemachtigen.

Goemon Ishikawa

Goemon's mother

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Visueel behoorlijk over-the-top.

Soms levert dat spectaculaire beelden op en soms krijgen we het idee naar een video-game te kijken.

Helaas werkt het plot nou niet bepaald mee en lijkt het een soort van Japanse kruising tussen Lord Of The Rings, Tomb Raider en Pirates Of The Carribean.

Blijft ver onder het niveau van Casshern daarmee.

Oh en hebben meer mensen die Star Wars troopers gezien

avatar van tal1b

tal1b

alhoewel de trailer vaak misleidend is, ben ik tóch benieuwd hoe de film is. ga hm dit wkend ff kijken.

avatar van tal1b

tal1b

poeh.. te langdradig. en idd zoals er meer zeggen, te episch.

maar dat is in weze typisch aziatisch.

avatar van Zinema

Japanse Spiderman.

Deze lekkere actiefilm uit het verre Oosten kent een hoog CGI-gehalte, hetgeen de visuele flair ten goede komt. De held doet soms denken aan Spiderman en andere comic-helden, al kent deze film vooral een serieuze toon. Dit zit hem mede in het plot, wat de actie af en toe in de weg zit. Dit is echter verre van hinderlijk.

Zeer goed.

avatar van Decec

Decec

Ik vond een goede actie Japanse film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Geen slechte film...

Prima camerawerk...

avatar van Whatsupdawg

Whatsupdawg

Mooie film, de effecten waren inderdaad soms wel slecht maarja get real, wat wil je met een budget van 9 miljoen. ik vond hem zelf wel vermakend. ik bedoel als je iets schreeft in een concept van een soort anti-hero, wil ik ook wel wat actie zien en dat was wel bij deze film. niet lang blijven haken bij momenten lekker snelle plotwendingen. een 4.5

Dit is de betere versie van Warriors way hahah

avatar van Fryce

Fryce

Mooie beelden en heerlijk snelle actie. Wat ik jammer vond was de manier waarop het verhaal verteld werd, te veel stops. Daarnaast liep het gewoon niet altijd even lekker en werd mij niet alles duidelijk.

avatar van Number23

Number23

Ik begin met zeggen dat het Japans mij totaal niet gestoord heeft, veel mooiere taal dan Kantonees. De visuele effecten stoorde mij daarentegen wel. Het lijkt soms net een slechte videogame. Naarmate het verhaal vordert wordt het steeds meeslepender en mooier, maar richting het einde toe komen er steeds meer cliches in voor waardoor de film weer kracht verliest. Om te eindigen met de special effects die mij irriteerde en dus een matig cijfer

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Ik was eigenlijk best wel stuk na het zien van deze film. Het was net of ik zelf net al die gevechten en belevenissen achter de rug had. Het heeft ook te maken met het oproepen van veel emotie, wat deze film bij mij deed. En natuurlijk met dat alle helden doodgaan, dat liet mij voor even murw achter.
Het visuele vond ik heel mooi gedaan, hoewel ik wel af en toe het chroma key gebruik duidelijk waarnam. Bij Casshern heb ik dat niet zo opgemerkt. Over de top is voor mij geen probleem, ik ga mee in de sprookjesachtige of comic-achtige uitstraling.
Al met al vond ik deze film een prachtig epos, voor mij niet te lang, met onvergetelijke beelden en diepe emoties. Goemon heeft daarbij een chronologische tijdlijn (in tegenstelling tot Casshern) en is daarom prima te volgen zonder na te denken.
In het genre deed Goemon mij enigszins aan Tau Ming Chong denken qua epiek, strijdtaferelen en emotie.

Ik wacht met smart op de volgende Kazuaki Kiriya. Ik ben fan

avatar van O.M.M.H.

O.M.M.H.

Heerlijke zo'n onrealistsch, kleurrijke, fantasy film waar het verhaal heel sterk overkwam. Vaak let m'n op de special effects van de film, nou bij deze mag het soms onrealistsch overkomen omdat het al "fantastisch" in mekaar is gezet.

avatar van Roodkapje 1964

Roodkapje 1964

Het verhaal was ok, en krijgt een 3,5.

Maar door het langdradige, ongeloofwaardige einde en de slechte animatie,

blijft er nog maar 2,5 ster over.

Jammer!

avatar van Noodless

Noodless

Ik kan me wel vinden bij mijn voorganger. Het verhaal blijft tot het einde interessant door de onderlinge verhoudingen, geheimen en opdrachten van de verschillende personages en de mooie kleurrijke beelden. Helaas waren heel wat actiescènes betreft duidelijkheid wat minder. De gevechten zagen er niet altijd goed uit. Vaak ook een tempo te hoog qua uitvoering.

Maar de ultieme aanval in het paleis en de veldslag op het einde was er volledig over, ook al weet dit wel bij deze film. Maar hier heb je een gevoel van overdaad schaadt. 6/10

avatar van gauke

gauke

Zo op het eerste oog een in elkaar geschoven en op hol geslagen verhaal dat spanning miste en vooral een ziel. De bombastische computerachtige spektakelfilm, met een actieheld ('n Japanse Robin Hood) die ruim 100 meter hoog sprong, werd wel met een topsnelheid verteld en was visueel een lust voor het oog.

avatar van Phantasm

Phantasm

Het begint wel spectaculair en daarna zakt het in wat het langdraderig en vervelend maakt.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Dertien in een dozijn verhaal, te aanwezige crappy CGI en een chaotische vertelstructuur maken deze film niet echt geslaagd. Ze zijn gaan putten uit hun eigen 16de eeuwse geschiedenis want de vorsten waarover sprake hebben echt bestaan. Ook de half legendarische Goemon, gespeeld door een soort Japanse Johnny Depp, komt uit de volksvertellingen voort en krijgt een plaats tussen de reële feiten. Verder is dit ridderlijk epos nog onderhoudend, al zijn er ook momenten dat het tempo stevig inzakt met huilerig drama. Het einde ( man eindigt een massa-oorlog in zijn eentje ... ) vond ik ook erg slecht. Matig, een nipte 2,5*