SpangaS op Survival (2009)
Genre: Avontuur
5,8 (306)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 30 september 2009
Plot SpangaS op Survival
De scholieren van het Spangalis College verlaten hun vertrouwde schoolomgeving en gaan op werkweek naar de Ardennen. Onder leiding van docent Jochem en Miss Madge (docente Engels) voeren de leerlingen in teams opdrachten uit met als hoogtepunt een zware dropping aan het eind van de week. De onderlinge verwikkelingen staan een soepele samenwerking in de weg. Hebben de scholieren zich het verloop van deze week iets te rooskleurig voorgesteld? Tijdens een zeer spannende reddingsactie worden de zaken op scherp gezet en ontdekt iedereen wat hij waard is.
Nassim Gharbi
Koen van Wageningen
Fay Picaroon
Jochem Damstra
queenie
Mijn dochter heeft hem al 2x bekeken en die vindt hem leuk. Ikzelf vond hem wat tegenvallen, teveel personen.
Nijmegen
Te veel personen?
Wat wil je met een schoolreisje!
ries_filmfreak
IS echt een leuke FILM, met leuk verhaal,Herkenbaar
erg Leuk vooral als je een kijker bent van de spagas serie op tv!
Timmy757
IS echt een leuke FILM, met leuk verhaal,Herkenbaar
erg Leuk vooral als je een kijker bent van de spagas serie op tv!
Vind de tv-serie toch een heel stuk beter dan de film hoor...
robertus65
Aardige standaard jeugdfilm met een hoop puberspelletjes en later werd het iets beter.
Rianneke_Dan
Wat een verschrikkelijke film zeg. Personages zijn totaal niet boeiend, acteerwerk is uitermate slecht. En er gebeurd gewoon heel weinig. Vergeleken met Het Huis van Anubis, vind ik dit een stuk slechter, er zit gewoon geen verhaal in, iedereen loopt wat rommelig door elkaar, en probeert elkaar te overtreffen door maar harder te schreeuwen en arroganter te kijken, nou dat komt bij mij totaal niet over. Het is dat ik films heb gezien die nog slechter zijn dan dit, en daardoor krijgt SpangaS net geen halve ster.
Kleine 1.0*
Xen0n
Heel erg simpel, maar toch wel grappig. Leuke familiefilm van nederlandse bodem.
Kijkt makkelijk weg en zet niet teveel aan het denken
3sterretjes
RickZ
Nederlandse avonturenjeugdfilm met wat voorspelbaar en simpel verhaal. Acteerwerk geforceerd.
Hannes791
1e 3 kwartier was een drama. Daarna gebeurde er eindelijk wat, hoewel uitermate voorspelbaar.
Karakters zijn over de top, maar minder sterk neergezet als bv in series als voetbalvrouwen of gooische vrouwen
jumpstylemovie
Redelijk leuke film maar hij haalt het niveau van de serie niet. Soms wat overdreven als je het mij vraagt maar vaak was het wel boeiend. Als je de serie niet kent is het misschien beter ook niet aan de film te beginnen. De personages moet je namelijk een beetje kennen.
Aapje81
De serie heeft vele fans en op een bepaalde manier is het ook niet onaardig maar een hele film is echt teveel van het goede. Alleen geschikt voor de doelgroep hoewel Gaby Blaaser natuurlijk erg
blijft.
filmliefhebber92
wat mij opvalt is dat de enigste leuke nederlandstalige films jeugd en familefilms zijn. Denk aan in oranje, kruimeltje, pietje bell en deze. Ik denk dat dat komt omdat ik nederlands in een film of liedje niet serieus kan nemen. Het klinkt gewoon niet.
De enigste Nederlandstalige film die voor volwassene is bedoelt en die ik leuk vind is Flodder en de delen erna.
Elineloves
Gelukkig hebben we Tobias en Gaby nog die het eye-candy gehalte een béétje omhoog krikken tussen al deze puisterige pubers in.
neli123
Leuke film.
Maar niet echt super bijzonder
Oliveri
Blijven die leerlingen elk jaar zitten of zo?
Enorme tegenvaller: saai en langdradig
soom
SpangaS volg ik wel een beetje. Ik ken niet alle ontwikkelingen en verwikkelingen, maar het meest belangrijke weet ik wel zo'n beetje. Ik wist dat M. deze dvd had, dus werd het tijdens pizza eten, deze dvd. Alleen verstond ik geen hol van wat er gezegd werd, en besloot ik maar even langs de videotheek te fietsen om te zien of ze daar ook SpangaS verhuurden. De 2e keer was ook rustiger in m'n eigen woongelegenheid en had ik het geluid maar iets harder gezet (en over 2 jaar ga ik dus stokdoof worden). Wel leuk. Vooral Marius Gottlieb was natuurlijk leuk, wat een hartveroverende jongen is dat toch. In Radeloos wel iets beter, maar hij is wel gewoon schattig. Wat voor acties hij ook verder utihaalt, hij blijft schattig.
Verder vond ik Irmak en Annabella het leukste, er zit veel potentie in deze 2 dames lijkt me. Mm. Wel een grappige film dus, een lange aflevering van Spangas die iets langer duurt
. Ghehe. 3,5*.
niethie
Geef mij Lana maar dan, of Fay!
Jaja ik ben een jongen en de puberteit alweer wat jaartjes gepasseerd, maar stiekem, heel stiekem vind ik Spangas eigenlijk heel erg leuk! Heb vandaag gewoon een hele marathon (10 a 12 stuks) aan herhalingen zitten te kijken. Heeft me twee uur van mijn leven gekost en de verleiding is groot het morgen en overmorgen gewoon weer te doen, heerlijk ''niets aan de hand'' vermaak vol stereotypes en met een veel en veelste naief, kinderlijk, idealistisch (hoe je het ook wilt noemen) beeld van het hedendaagse schoolsysteem, maar ik vind het heerlijk! Wat het met deze film was echter, ik weet het niet, op de een of andere manier is het concept niet geschikt voor een volledige speelfilm. Al ben ik nu niet te beroerd om er gewoon een halfje bovenop te gooien, 2* was wel erg streng!
Elineloves
Fay? Las vandaag op Twitter ook al vanalles over Fay (dat ze zo leuk is), die vind ik zo raar en maf dat 't eigenlijk niet meer leuk is.
Lana vond ik altijd wel schattig... Maar geef mij Jolé dan maar. Beauty!
En Nassim, stiekem.
niethie
Nah, die wil iedereen al joh! Ik hou nou eenmaal van rare/maffe meisjes. Soort zoekt soort he!
lars-pixar
Er is heel veel kans op een 2de film want die serie blijft maar gaan, erg overdreven lijkt me?
ILDIB
Jammerlijk slecht acteren, maar ja, dat was in de serie al zo. Vermakelijk nog best, al moeten we sommige scenes tot t rijk der fabelen rekenen.
Dreiecke
Van de serie heb ik vanaf 2007 regelmatig het een en ander gezien, maar die was in mijn herinnering lang niet zo kinderachtig als deze film. Dit lijkt eerder voor maximaal 12-jarigen. Die afleveringen vond ik toen wel leuk om te kijken en te volgen.
Acteren was in deze film heel overdreven, over de top en onwaaarschijnlijk. Tevens waren veel te veel dingen in 1 film gepropt. Het meeste was ook nog eens erg voorspelbaar. De locatie en het idee van de werkweek waren wel leuk, de uitwerking en acteren voor mij niet geloofwaardig.
Soms nog wat mooie en knappe scenes in de natuur en op het water, dat wel.
Jessen0wnt
SpangaS de speelfilm
Film die op zich wel wat sympathie weet te schikken voor de serie. SpangS op Survival blijft gelukkig heel dicht bij de serie zelf waardoor het niet een of ander totaal anders verhaal word, natuurlijk. Andere omgeving, wat spektakel voor de bioscoop-menigte. Maar toch, karakters en qua stijl is het lekker zoals het was, en zo is het.
Deze school-soap volg ik eigenlijk niet, maar toch ken ik de grote lijnen en kijk af en toe voordat bv. DWDD begint. Het is eigenlijk heel slecht, maar leuk-slecht, waardoor kijken altijd heel makkelijk, duidelijk en toch ook leerzaam kan zijn.
2,5 ster

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien