• 9.374.003 stemmen

SpangaS op Survival (2009)

Avontuur | 95 minuten

Met onder meer: Talisia Misiedjan, Titia Hoogendoorn en Judy Doorman

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 30 september 2009

Plot SpangaS op Survival

De scholieren van het Spangalis College verlaten hun vertrouwde schoolomgeving en gaan op werkweek naar de Ardennen. Onder leiding van docent Jochem en Miss Madge (docente Engels) voeren de leerlingen in teams opdrachten uit met als hoogtepunt een zware dropping aan het eind van de week. De onderlinge verwikkelingen staan een soepele samenwerking in de weg. Hebben de scholieren zich het verloop van deze week iets te rooskleurig voorgesteld? Tijdens een zeer spannende reddingsactie worden de zaken op scherp gezet en ontdekt iedereen wat hij waard is.

Jolé van Haagendoorn

Koen van Wageningen

Jochem Damstra

avatar van queenie

queenie

Mijn dochter heeft hem al 2x bekeken en die vindt hem leuk. Ikzelf vond hem wat tegenvallen, teveel personen.

avatar van Nijmegen

Nijmegen

queenie schreef:

Te veel personen?

Wat wil je met een schoolreisje!

avatar van johanneman

johanneman

leuke wegkijker meer niet ,

IS echt een leuke FILM, met leuk verhaal,Herkenbaar

erg Leuk vooral als je een kijker bent van de spagas serie op tv!

avatar van Riddierid

Riddierid

Stom, saai en veel drama

avatar van Timmy757

Timmy757

ries_filmfreak schreef:

IS echt een leuke FILM, met leuk verhaal,Herkenbaar

erg Leuk vooral als je een kijker bent van de spagas serie op tv!

Vind de tv-serie toch een heel stuk beter dan de film hoor...

avatar van robertus65

robertus65

Aardige standaard jeugdfilm met een hoop puberspelletjes en later werd het iets beter.

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Wel aardig voor een avondje niet-nadenken.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Wat een verschrikkelijke film zeg. Personages zijn totaal niet boeiend, acteerwerk is uitermate slecht. En er gebeurd gewoon heel weinig. Vergeleken met Het Huis van Anubis, vind ik dit een stuk slechter, er zit gewoon geen verhaal in, iedereen loopt wat rommelig door elkaar, en probeert elkaar te overtreffen door maar harder te schreeuwen en arroganter te kijken, nou dat komt bij mij totaal niet over. Het is dat ik films heb gezien die nog slechter zijn dan dit, en daardoor krijgt SpangaS net geen halve ster.

Kleine 1.0*

avatar van Xen0n

Xen0n

Heel erg simpel, maar toch wel grappig. Leuke familiefilm van nederlandse bodem.

Kijkt makkelijk weg en zet niet teveel aan het denken

3sterretjes

avatar van RickZ

RickZ

Nederlandse avonturenjeugdfilm met wat voorspelbaar en simpel verhaal. Acteerwerk geforceerd.

avatar van Hannes791

Hannes791

1e 3 kwartier was een drama. Daarna gebeurde er eindelijk wat, hoewel uitermate voorspelbaar.

Karakters zijn over de top, maar minder sterk neergezet als bv in series als voetbalvrouwen of gooische vrouwen

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Redelijk leuke film maar hij haalt het niveau van de serie niet. Soms wat overdreven als je het mij vraagt maar vaak was het wel boeiend. Als je de serie niet kent is het misschien beter ook niet aan de film te beginnen. De personages moet je namelijk een beetje kennen.

avatar van Aapje81

Aapje81

De serie heeft vele fans en op een bepaalde manier is het ook niet onaardig maar een hele film is echt teveel van het goede. Alleen geschikt voor de doelgroep hoewel Gaby Blaaser natuurlijk erg blijft.

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92

wat mij opvalt is dat de enigste leuke nederlandstalige films jeugd en familefilms zijn. Denk aan in oranje, kruimeltje, pietje bell en deze. Ik denk dat dat komt omdat ik nederlands in een film of liedje niet serieus kan nemen. Het klinkt gewoon niet.

De enigste Nederlandstalige film die voor volwassene is bedoelt en die ik leuk vind is Flodder en de delen erna.

Elineloves

Gelukkig hebben we Tobias en Gaby nog die het eye-candy gehalte een béétje omhoog krikken tussen al deze puisterige pubers in.

avatar van romy13

romy13

hoe kan je de film bekijken?

avatar van neli123

neli123

Leuke film.

Maar niet echt super bijzonder

avatar van markq1

markq1

Ik vind er veel te veel drama in zitten

avatar van Oliveri

Oliveri

Blijven die leerlingen elk jaar zitten of zo?

Enorme tegenvaller: saai en langdradig

avatar van soom

soom

SpangaS volg ik wel een beetje. Ik ken niet alle ontwikkelingen en verwikkelingen, maar het meest belangrijke weet ik wel zo'n beetje. Ik wist dat M. deze dvd had, dus werd het tijdens pizza eten, deze dvd. Alleen verstond ik geen hol van wat er gezegd werd, en besloot ik maar even langs de videotheek te fietsen om te zien of ze daar ook SpangaS verhuurden. De 2e keer was ook rustiger in m'n eigen woongelegenheid en had ik het geluid maar iets harder gezet (en over 2 jaar ga ik dus stokdoof worden). Wel leuk. Vooral Marius Gottlieb was natuurlijk leuk, wat een hartveroverende jongen is dat toch. In Radeloos wel iets beter, maar hij is wel gewoon schattig. Wat voor acties hij ook verder utihaalt, hij blijft schattig.

Verder vond ik Irmak en Annabella het leukste, er zit veel potentie in deze 2 dames lijkt me. Mm. Wel een grappige film dus, een lange aflevering van Spangas die iets langer duurt . Ghehe. 3,5*.

Elineloves

Marius Gottlieb is inderdaad een cutie!

avatar van soom

soom

Zeker weten !

avatar van niethie

niethie

Geef mij Lana maar dan, of Fay!

Jaja ik ben een jongen en de puberteit alweer wat jaartjes gepasseerd, maar stiekem, heel stiekem vind ik Spangas eigenlijk heel erg leuk! Heb vandaag gewoon een hele marathon (10 a 12 stuks) aan herhalingen zitten te kijken. Heeft me twee uur van mijn leven gekost en de verleiding is groot het morgen en overmorgen gewoon weer te doen, heerlijk ''niets aan de hand'' vermaak vol stereotypes en met een veel en veelste naief, kinderlijk, idealistisch (hoe je het ook wilt noemen) beeld van het hedendaagse schoolsysteem, maar ik vind het heerlijk! Wat het met deze film was echter, ik weet het niet, op de een of andere manier is het concept niet geschikt voor een volledige speelfilm. Al ben ik nu niet te beroerd om er gewoon een halfje bovenop te gooien, 2* was wel erg streng!

Elineloves

Fay? Las vandaag op Twitter ook al vanalles over Fay (dat ze zo leuk is), die vind ik zo raar en maf dat 't eigenlijk niet meer leuk is. Lana vond ik altijd wel schattig... Maar geef mij Jolé dan maar. Beauty! En Nassim, stiekem.

avatar van niethie

niethie

Nah, die wil iedereen al joh! Ik hou nou eenmaal van rare/maffe meisjes. Soort zoekt soort he!

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Er is heel veel kans op een 2de film want die serie blijft maar gaan, erg overdreven lijkt me?

avatar van ILDIB

ILDIB

Jammerlijk slecht acteren, maar ja, dat was in de serie al zo. Vermakelijk nog best, al moeten we sommige scenes tot t rijk der fabelen rekenen.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Van de serie heb ik vanaf 2007 regelmatig het een en ander gezien, maar die was in mijn herinnering lang niet zo kinderachtig als deze film. Dit lijkt eerder voor maximaal 12-jarigen. Die afleveringen vond ik toen wel leuk om te kijken en te volgen.

Acteren was in deze film heel overdreven, over de top en onwaaarschijnlijk. Tevens waren veel te veel dingen in 1 film gepropt. Het meeste was ook nog eens erg voorspelbaar. De locatie en het idee van de werkweek waren wel leuk, de uitwerking en acteren voor mij niet geloofwaardig.

Soms nog wat mooie en knappe scenes in de natuur en op het water, dat wel.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

SpangaS de speelfilm

Film die op zich wel wat sympathie weet te schikken voor de serie. SpangS op Survival blijft gelukkig heel dicht bij de serie zelf waardoor het niet een of ander totaal anders verhaal word, natuurlijk. Andere omgeving, wat spektakel voor de bioscoop-menigte. Maar toch, karakters en qua stijl is het lekker zoals het was, en zo is het.

Deze school-soap volg ik eigenlijk niet, maar toch ken ik de grote lijnen en kijk af en toe voordat bv. DWDD begint. Het is eigenlijk heel slecht, maar leuk-slecht, waardoor kijken altijd heel makkelijk, duidelijk en toch ook leerzaam kan zijn.

2,5 ster