• 9.370.985 stemmen

Geregisseerd door: Lynn Shelton

Met onder meer: Mark Duplass, Joshua Leonard en Lynn Shelton

Releasedatum: 14 januari 2010

Plot Humpday

"Some loves are meant to be. This one, not so much."

Midden in de nacht staat Andrew bij zijn oude schoolmaat, Ben, op de deurmat. Om hem te redden nodigt Ben Andrew uit voor een wel heel bijzonder feestje; ze zijn van plan een erotische film op te nemen voor het plaatselijke amateurporno festival. Andrew wil niets liever dan meespelen in deze film. Al snel hebben ze geen ideeën meer, op één na; Andrew en Ben kunnen seks met elkaar hebben. Er zijn echter wel een paar problemen; Anna, de vrouw van Ben en het feit dat beide heren hetero zijn.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Begrijp ergens best dat deze prent hier nog geen geweldig hoog gemiddelde heeft weten te vergaren, aangezien Andrew en Ben eigenlijk irritante figuren zijn. De manier waarop ze praten, die ik overigens wel eens vaker tegenkom bij Amerikanen, werkt een beetje op de zenuwen maar doet tegelijkertijd erg naturel aan en gaat gaandeweg voor de nodige humor zorgen.

Visueel ziet het er het grootste deel van de tijd beroerd uit, maar uiteindelijk hou ik toch nog een positief gevoel over aan Humpday. Deed me overigens wat aan Old Joy van Kelly Reichardt denken.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Erg matige vertoning.

Het grootste probleem is, dat deze 'komedie', geen moment grappig is, terwijl het wel degelijk die potentie had. Er wordt ongelovelijk veel gezeurd, met ellenlange, totaal niet interessante dialogen. Acteurs (vooral Duplass) bakken er ook nog eens niks van.

avatar van Aapje81

Aapje81

Verschrikkelijk vervelende en pretentieuze dialogen film met personages waar werkelijk niets interessants of zinnigs uitkomt. Heb hem naar een half uur afgedraaid.

Troep.

avatar van Theunissen

Saaie en erg goedkope komedie. Aan alles was duidelijk te zien dat er nauwelijks geld is uitgegeven. Slechte en goedkope acteurs (nooit van gehoord en hoop er ook nooit meer iets van te horen), lange en saaie dialogen (lekker goedkoop) en alles speelt zich af in een paar goedkope ruimtes. Het verhaal slecht weinig voor en te lachen valt er niets. Het had meer iets weg van een lange aflevering van een serie dan van een film.