• 9.379.407 stemmen

Denkend aan Holland (2009)

Documentaire | 101 minuten / 52 minuten

IMDb beoordeling: Nog geen beoordeling

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 5 november 2009

Plot Denkend aan Holland

‘Denkend aan Holland’ is een tocht door de wereld van de verbeelding. Deze tocht voert ons door het stroomgebied van de Waal langs schilders, beeldhouwers en dichters die zich bezighouden met de kunst van het Kijken. Maar hoe doen ze dat en wat zien ze dan? De kunstenaars hebben één ding gemeen: ze herscheppen de rivier. Tegelijkertijd toont regisseur Jan Wouter van Reijen de rijkdom van ons Nederlands waterlandschap.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Komt a.s. dinsdagavond (28-9) op TV; NED2 om 23.00 uur in "Close-Up".

Wordt herhaald volgende week vrijdag op NED2 om 16.05 uur!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Wel aardig, maar het had ook niet veel langer moeten duren. Gelukkig was het een ingekorte versie, want wat nou het doel van de film, of de toegevoegde waarde ervan precies?

Ja, de Waal kan best mooi zijn, gezien vanuit bepaald licht of bepaalde invalshoeken, en zal in de verschillende jaargetijden ook best mooie plaatjes opleveren, maar oh oh, al dat quasi-kunstzinnige en pseudo-intellectuele geleuter enzo, haalde bij mij iig echt het kijkplezier een beetje naar beneden....

avatar van Malick

Malick

Het is jammer dat Jan Wouter van Reijen alleen op zoek is naar (kunst)schilders, dichters, beeldhouwers en musici en niet naar regisseurs (of zichzelf). Het medium film staat nu alweer in dienst van andere kunsten en ik vond dat voor Denkend aan Holland een behoorlijke afknapper.