Necromentia (2009)
Genre: Horror
Geregisseerd door: Pearry Reginald Teo
Met onder meer: Layton Matthews, Chad Grimes en Santiago Craig
Plot Necromentia
Necromentia volgt het verhaal van drie mannen, die op één of ander manier samen worden gebracht. Hagen (Craig) heeft zijn minnaar verloren en gelooft dat hij haar terug kan halen uit de dood. Travis (Grimes) verloor zijn familie en wil zich bij hen in het latere leven aansluiten. Morbius (Matthews), een barman die door zijn dierbaren werd verraden, komt terug uit de dood om wraak te nemen. En een vreemde man, die slechts als ''Mr. Skinny'' bekend stond, beschermt geheimen van de wereld.
Voodoo
Trailer:
YouTube - Necromentia Trailer - First Looks
Klinkt goed, en trailer ziet er ook wel goed uit.
Is al te pindakazen....
Matthiasc88
doet me aan de Saw films denken de trailer, alleen lijkt me het nog iets gore
zorro
de Film begon goed maar werd later te Langdradig Werd Steeds Vager Geef mij Maar Saw
Aardig filmpje met toch wel een goed verhaal.
De gore ging ook nog wel.
2,5 ster
mcdaktari
Het mag dan misschien wel goed klinken allemaal, maar het is een zeer zwakke en mattige horrorfilm. Ik vond het een onsamenhanged zooitje dat nergens aantrekkelijk werd. het acteren ging dan wel maar het geheel genomen is het nog niet zoveel
erik1677
vondt het persoonlijk wel een mooi duister werkje.
Het verhaal stond me wel aan, en vondt het ook wel mooi uitgewerkt.
FatMike
- 1976 stemmen
Ik kan/mag niet op dit prul stemmen, daar ik de film
op een bepaald moment ben gaan versnellen en vervolgens heb uitgezet!
Ik hou van horror. Volgens Stephan73 zie ik het verschil niet meer tussen goed slecht en echt slecht. Ik was oprecht benieuwd naar deze film, maar wat zonde van de tijd is deze troep.
Een bij elkaar geraapt zooitje.... totaal sfeerloos!
Nog niets eens een halve ster waard!
Ik, liefhebber van vooral oude horrorfilms, wordt regelmatig
beschuldigd wegens niet open staan voor nieuw matriaal:
dit soort zooi is de reden!!!!!!!!
Bagger!
Noodless
Ik vond de film ook best teleurstellend. Het verhaal wordt onsamenhangend aan de kijker gebracht , waarbij je naderhand weliswaar de verbanden begrijpt. Interessant is het wel niet, spannend evenmin. De horrorsfeer miste ik ook. 4/10
Eén van de beste Clive Barker verfilmingen, alleen heeft Barker er niks mee te maken.
Teo is duidelijk fan, dat ontkent hij ook niet. De sfeer van de film komt zo uit het brein van Barker, en dat is gewoon erg fijn. Monsterdesign kickt ass, het sfeertje is lekker occult, de gore is fijn en het verhaaltje entertaint.
Visueel ook erg in orde. Sfeervol in beeld gebracht, van het lage budget valt maar weinig te merken. Editing en soundtrack zijn beiden erg sterk, waardoor het allemaal heerlijk wegkijkt.
Meer van dit soort horror, de zombies en vampieren mogen weer de kast in wat mij betreft. Verplicht voer voor Barker fans. Score hier is belachelijk.
4.0* en een uitgebreide review
dutchtuga
Klinkt goed, Onderhond. Krijg hier veel zin in na het lezen van je recensie. Barker-materiaal is altijd welkom.
Linn
4.0* en een uitgebreide review
Helemaal mee eens
Niks meer aan toe te voegen 4*
Cyberator
Ik vond hem erg goed!
Uniek!
Niet iedereen zal deze film waardere helaas. Maar voor de horror fan is dit echt genieten!
$pecial
Zoo ik lees toch een aantal lovende berichten ! Binnenkort maar eens gaan bekijken.
$pecial
Goeie sfeer dat is een ding dat zeker is. Verhaal wordt ook zeer origineel gebracht door niet te werken met een chronologische volgorde. Aardige film, maar had het liever gezien met een hoger budget, nu moeten we het toch doen met derde rangs acteurs die er niet veel van bakken, ook zit er in de film constant een b-film sfeertje die het geheel toch minder aantrekkelijk maakt.
Al met al toch nog redelijk weten te vermaken, maar ik zal hem niet snel voor een tweede kijkbeurt aanzetten.
2.5 *
wibro
Horrorfilmpjes met een zeer laag gemiddelde laat ik meestal links liggen, tenzij sommige users - Onderhond in dit geval - er een positieve recensie over schrijven.
Uitgaande van de trailer verwachtte ik niet veel van dit filmpje. Achteraf viel het allemaal best mee maar er had hier volgens mij toch meer uitgehaald kunnen worden. Ik vond het alles bij elkaar nogal rommelig. Aan het verhaal kon ik af en toe geen touw aan vastknopen, maar dat kan ook liggen aan het feit dat de film niet ondertiteld was. Het occulte sfeertje werd daarentegen best fraai weergegeven, hoewel bepaalde gore scènes de boel voor mij toch nog een beetje verpestten. Sommige scènes vond ik behoorlijk smakeloos. De soundtrack vond ik daarentegen over het algemeen zeer geslaagd. Alleen vond de regisseur het ineens nodig tijdens de aftiteling er van die schreeuwerige pokkeherrie in te gooien. Heel jammer. De renaissance-achtige muziek die wij ergens in het begin te horen kregen en die mij deed denken aan de muziek van Monteverdi vond ik schitterend.
Halcyon
Uitsluitend gezien omdat de naam Clive Barker hier ergens vermeld werd. Pijnlijke misser, want de associatie met een held als hij is niet minder dan een belediging als je het mij vraagt. Nu heb ik zowat alles van Barker's horrorwerken gelezen, maar tijdens de film had ik nooit het gevoel dat zijn imaginaire wereld hier treffend vertolkt werd. Toegegeven, enkele afzonderlijke elementen uit Necromentia zijn duidelijk geïnspireerd op het werk van Barker, maar globaal genomen is die typische stempel nauwelijks te bespeuren. Voornamelijk omdat waar Barker uitblinkt in het verzinnen van fantastische verhalen (nog altijd de kern van zijn succes), Necromentia een aaneenschakeling is van fragmentarische scènes die deel uitmaken van een vaag en hol scenario.
Los daarvan doet de film ook nog eens erg cliché aan met een look die zwaar onderhevig is aan allerlei after-FX en een sound die grotendeels verziekt wordt door irritante stemvervormers. Pittige horrorscènes zijn er nauwelijks, het monsterdesign is weinig indrukwekkend (op eentje na) en inhoudelijk verzandt Necromentia al snel in filosofisch gewauwel dat flink op de zenuwen werkt.
Kortom, erg sneu voor Barker dat zijn naam aan dit low budget prul gelinkt wordt.
Goldenskull
Wat een geniale invulling van de hel. De matige acteurs neem ik wel voor lief, maar er wordt wel een hoop over onzin gepraat. Al die liefdesperikeltjes. Blah. De monsters zien er goed uit, dat waren ook de sterke scènes. Mr. Skinny lol, deed me een beetje aan Saw denken.
Fijne speelduur, vermakelijke film. Mooi einde ook.
Glacius
Alhoewel het voor een gedeelte sfeervol was en bizar, wist het me toch niet helemaal te pakken. Zeer spannend is het dan ook nergens. Alleen de bizarre demonen weten wat spanning met zich mee te brengen, maar aan intensiteit ontbreekt het. Intense spanning en emoties van angst en medeleven zijn cruciaal voor de horror-ervaring naar mijn mening. Uiteindelijk wordt er gewoon te weinig mee gedaan en had er naar mijn mening veel meer ingezeten. Ik denk dat de grootste boosdoeners de 'menselijke' karakters (met eigenlijk een gebrek aan karakter) en hun verhalen zijn. Het interesseerde me bar weinig wat er met wie gebeurde. Of het acteerwerk hier verder veel invloed op gehad heeft, kan ik niet zeggen, maar ik kan niet zeggen dat ik me hier opvallend aan gestoord heb.
Boeikens
Redelijke occulte horror.
Een beetje Hellraiser, een vleugje Nekromantic en wat Cliver Barker gevoel vormen hier een redelijk sfeervolle occulte prent.
Aanvankelijk wat onsamenhangend vallen de puzzelstukjes op het eind toch mooi in elkaar. Sound en set-up vond ik vrij goed en ook de gore had hier wel enkele goede momenten. Enkel de spanning bleef achterwege en is de film waarschijnlijk maar onderhoudzaam voor 1 keer.
Cyberator
Van 4 naar 5
Voor 2de keer bekeken.
De montage en muziek was toch wel uitzonderlijk goed!
Bottleneck
Aardig sfeervol werkje vanwege de muziek en obscuriteit. De eerste helft is freaky, vooral het monster dat uit het donker opdoemt is gaaf. Morbius is daarentegen een stuk minder als geschminkte junk, jammer voor zo'n sleutelrol want eng wordt het niet, ondanks de goede openingscredits en -scene.
Het lijkt inderdaad duidelijk geïnspireerd op Hellraiser, niet alleen vanwege de hel maar ook door de thema's liefde, verraad en wraak. Dat hoge niveau haalt het echter niet want het tweede deel zakt weg in rommeligheid.
Sterke scenes (de hel, en het varkensmens met de rolstoeljongen) worden afgewisseld met mindere. Conceptueel is het goed, alleen het zwalkt een beetje tussen vaag willen blijven en duidelijkheid willen scheppen. 2,5 - 3*
Lui (crew films)
Hele sfeervolle film, maar ik had er naar een uurtje toch wel genoeg van. Het duistere zieke sfeertje (inclusief dat idiote dansende varken) is overweldigend. Bijzondere muziek en een apart verhaal. Leuk voor tussendoor.
Daan258
Ik was deze film al zo lang van plan te gaan kijken, maar heb ik nog steeds niet gedaan
en door veel reactie's hierboven ben ik toch wel heel erg benieuwd naar deze film.
perceived
Prima film.
Super sfeervol werkje dat opvalt door effectief cameragebruik en een treffende, goed getimede soundtrack. De audiovisuele kant is dan ook dé kracht van deze film.
De vertelstructuur is enigszins verwarrend waardoor het verhaal niet optimaal tot zijn recht komt. Anderzijds vind ik het tof dat de regisseur niet voor het standaard a tot z gebeuren heeft gekozen. Niet de makkelijkste weg en het resultaat mag er best zijn.
Low budget, tweede film van de man... Ik ga voor: 7/10*
Tonypulp
Qua narratief behoorlijk intrigerend, maar Necromentia is vooral zo sterk door één briljant creatuur en een behoorlijk twisted sfeertje dat enkel en alleen door de puntgave audiovisuele uitwerking overeind blijft. De BDSM-scene is trouwens een weinig genoemd hoogtepuntje hier, akelig naargeestig stuk.
Daan258
Man, man, man wat een lekker Fucked up filmpje zeg.
Heb me hier echt van de eerste seconde tot de laatste echt onwijs goed mee vermaakt.
Toen de film een aantal minuten bezig was had ik nog wel zo mijn twijfels over het verhaal, want het was voor mij allemaal best wazig en snapte er niet veel van, maar naarmate de film ff bezig is en alles uiteindelijk duidelijk word moet ik zeggen dat het verhaal toch heel erg tof in elkaar gezet is.
Maar vooral de fantastische duistere sfeer, de gore en alle creepy creatures waren toch wel echt de grote pluspunten van deze film. vooral de creature met het gasmasker op is echt mijn favoriet.
Zeker een aanrader voor alle horror fans.
Dikke 3,5*
leatherhead
Niet verkeerd, maar mijn verwachtingen waren hoger gespannen.
Op de momenten waarop de morbide creaturen en danteske taferelen ten tonele verschijnen, is Necromentia op zijn best. Smulwerk voor iedereen met een beetje hart voor het horror-genre. Helaas is dit alles niet gespeend van een hoop redundante poeha errond, en manifesteerde die echt sterke scenes zich slechts sporadisch. Het sfeertje is op zich constant, en écht saai wordt het nergens, maar af en toe snakte ik naar wat tempo, wat enerverends. Het povere acteerwerk neem je dan nog op de koop toe, maar de tijd die de film tevergeefs aan het flinterdunne verhaaltje besteed zorgt ervoor dat de klad er geregeld inkomt.
Jammer, want de setting en bepaalde creature designs hadden recht op een betere film dan dit ietwat armtierig omhulsel. Voornamelijk dat cenobite-achtige beest zag er heerlijk villein uit, had tevens meer screentime verdiend. De uit de kluiten gewassen Pigsy (Manhunt), inclusief infantiel stemmetje, werkt je dan weer veeleer op de lachspiertjes. Maar soit.
Voor de rest vermaakt het tot op zekere hoogte wel, allicht mede dankzij de geringe speelduur. Maar het had allemaal een stuk beter gekund én gemoeten, mijns inziens. Kan zich geenszins meten met een pak 'm beet Hellraiser. 2,5*.
rena_54
Is goed te kijken. Soms over de top en minder geacteerd, maar de effecten zijn oke.

Adam Chaplin
Horror / Actie, 2011