Die Ludolfs - Der Film: Dankeschön für Italien! (2009)
Genre: Komedie / Documentaire
Duitsland
Geregisseerd door: Matthias Benzing en Tobias Streck
Met onder meer: Peter Ludolf, Manfred Ludolf en Uwe Ludolf
6,4 (266)
Gesproken taal: Duits
Plot Die Ludolfs - Der Film: Dankeschön für Italien!
De vier broers Peter, Manni, Uwe en Günter Ludolf, leven en werken op hun eigen autoschrootplaats. Ieder van hen heeft een eigen taak; Günter en Peter doen het 'bureauwerk', waarbij Günter de telefoontjes afhandelt.
cees72
Ik had -helaas- nog nooit van de ludolfs gehoord. Begrijp dat er een tv serie is. De film smaakt naar meer al is het einde wat filmloos.
Favoriete personage: Peter. Hij geeft de vieze man van een geheel nieuwe dimensie. Ja, daarvan krijg je "ballen in je buik", om maar eens een bekend duo aan te halen.
mcdaktari
dit gaat me een beetje te ver zeg. gaan ze het nog even verder uitmelken. o o wat zijn ze toch grappig.
RickZ
Duitse komedie zonder humor, met luie dikke autosloopmannen. Niks aan.
jackie chan
Is deze film op DVD met Nederlandse ondertiteling?
Ik ben echt een grote fan van deze serie. Prachtig gewoon!
Ik hoor het graag of iemand weet heo ik aan deze film kan komen met NL ondertiteling.
jipt
Haha als dit op Discovery is zap ik hem altijd gelijk. Stom programma, de film zal ook wel niet zoveel soeps zijn.
jackie chan
Is deze film op DVD met Nederlandse ondertiteling?
Ik ben echt een grote fan van deze serie. Prachtig gewoon!
Ik qoute mezelf,
Deze film is eind juni uitgekomen:D
namingway24
Een film van anderhalf uur maken van een TV-serie die min reklame misschien 3 kwartier duurt is misschien geen geweldig idee, maar die rare mannetjes wisten me toch wel gedurende de hele film te vermaken.
De eerste 3 kwartier bestaan eigenlijk gewoon uit Die Ludolfs die doen wat ze altijd doen; een beetje werken, wat slapen en wat ongein uithalen. Niets bijzonders, maar hun gedrag en de verhalen die ze vertellen vermaken wel. De tweede helft van de film is leuk, met de reis naar Italië, en de kerels op het strand en in Venetië. De interactie met de Italianen gaat stroef, maar met wat handgebaren en non-verbale communicatie krijgen ze het wel voor elkaar.
Het verhaaltje eromheen lijkt me wat bedacht, maar zoals ook tijdens de aftiteling duidelijk wordt, zijn Die Ludolfs in de serie en deze film ook hoe ze in het dagelijks leven zijn; ongein uithalende, simpele zielen waar je je helemaal niet mee verveeld, zelfs in deze iets te lange film.
powerline
Vind de serie veel beter ....Dit is wel zo gespeelt ...geen aanrader
lucas9806
Eindelijk een film die niet in scene gezet is. Een echte uit het leven gegrepen.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song