• 9.373.140 stemmen

Genre: Western

Geregisseerd door: Earl Bellamy

Met onder meer: Audie Murphy, Warren Stevens en Joan Staley

Plot Gunpoint

"The story of a town with a gun in its back !"

Chad Lucas, de sheriff uit Lodgepole, Colorado, achtervolgt een bende treinrovers tot in New Mexico, waar hij geen bevoegdheid meer heeft. De sheriff wordt vergezeld door een gevarieerde groep met onder andere een gokker waarvan de verloofde is gekidnapt door de treinrovers.

avatar van Barfly

Barfly

Een aardige western waar meteen vanaf het begin de vaart er flink inzit.

Onderweg komen er prachtige locties voorbij. Dat kijkt prettig weg bij het verder toch wat standaard verhaal.

Audie Murphy en de rest doen het prima. De actiescene met de Indianen doet echter nogal goedkoop aan, nogal knullig.

Ook een actiescene met op hol geslagen paarden laat zien dat het budget niet al te groot moet zijn geweest.

Toch is dat allemaal niet echt storend (nou ja, een beetje dan).

Halverwege wordt er wat rust ingebouwd middels de onvermijdelijke romantische perikelen die nu eenmaal bij veel westerns horen.

De finale verloopt zoals gepland en verwacht.

Al met al niet een western die je absoluut niet mag missen, maar ook niet één waar je je een buil aan kan vallen.

avatar van gauke

gauke

Een klassieke, stereotype en routinematige western, spelend in Colorado anno 1880, met een simpel bedacht verhaal rond een gewetenloze bende, een grote som geld, een verrader en Audie Murphy vanzelfsprekend als de grote held. De beelden waren mooi, er was sprake van goede actiescènes en de cast speelde solide.

avatar van De specialist

De specialist

Gefilmd in Utah en zich afspelen in Colorado laat deze standaard western niets aan duidelijkheid te wensen over. De schurken worden geïntroduceerd door een grimmige voiceover en de held, Sheriff Chad Lucas (Audie Murphy) met trompetgeschal. Een overbodig intermezzo met strijdlustige Apache

En de jacht op treinrovers en het meisje, zijn de ingrediënten van dit fabriekswerkje. Niet het slechtste in zijn soort, maar ook zeker niet het beste.

avatar van trebremmit

trebremmit

Verbaasde me erover toen ik hier keek dat de film uit 1966 komt, het is namelijk een typische jaren vijftig b western. Het verhaal, de dialogen en het acteerwerk vond ik niet zo bijzonder, vooral Murphy heb ik wel eens beter gezien, maar de locaties zijn echt prachtig, schitterend gefilmd op die hoge rotsen. dus buiten het matige verhaal heb je toch een sfeervolle western.

avatar van mr rumson

mr rumson

Audie Murphy heeft betere westerns op zijn naam staan .

Het simpele verhaal is eigenlijk niks anders dan een lange achtervolging door een rotsachtig landschap.

Dat landschap is een van de pluspunten van deze western.

Het zorgt ervoor dat deze western er prachtig uitziet .

Een ander pluspunt is het begin van deze western die gelijk begint met een treinoverval .

Hierdoor zit je gelijk in het verhaal vooral ook omdat er een verrader in het spel zit.

Nadat de film in volle vaart van start ging komt de film na een sterkbegin in wat rustiger vaarwater.

Zo maken we kennis met een paar inwoners van het sfeervolle western stadje.

Ook komt er nog wat romantiek in voor .

Helaas komen er ook scenes in die er knullig uitzien zoals de aanval van de Apaches.

Maar alles bij elkaar heb ik hier toch wel wat plezier aan beleeft.

avatar van clubsport

clubsport

mee eens , ik heB Murphy in betere westerns zien spelen dezse was heel routinematig , aardig maar weinig verassend .