• 9.381.199 stemmen

Geregisseerd door: Raymond Bernard

Met onder meer: Annabella, Pierre Richard-Willm en Paul Azaïs

Gesproken taal: Frans

Plot Anne-Marie

De Française Anne-Marie is een vrouwelijke vliegtuigingenieur. Wanneer ze besluit vlieglessen te nemen, ontmoet Anne-Marie vijf piloten, die zorg dragen voor haar vliegopleiding. De vijf mannen worden verliefd op haar, maar het lijkt er op, dat Anne-Marie verliefd is op iemand buiten deze vijf.

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Hij bestond nog : Antoine de Saint Exupery...u allen welgekend van le petit prince dat u op school moest lezen- of toch het uittreksel. Hij was toen net beroemd geworden dankzij vol de nuit, dat zelfs al in Hollywood was verfilmd met Clark Gable als night flight, niet gezien verder. Maar ook voor deze tamelijk ongekend gebleven prent verzorgde hij het scenario, waarvan de inhoud weinig verrassend ook betrekking heeft op de luchtvaart en ons al evenmin verbazingwekkend tracteert op de simpele levenswijsheden die we van de auteur mogen verwachten.

Regisseur van dienst de gekende Bernard, die er net een faillissement op had zitten en zich noodgedwongen bezig moest houden met dit soort publieksfilms, waarvan dit er wel duidelijk een tje is. Hij verveelde zich schijnbaar wat tijdens het filmen en amuseerde zich met permanente en vrij zinloze tracking shots.

Een film ook die het- voor die tijd- moest hebben van ffx die uiteraard de tand des tijds niet hebben doorstaan, ik bedoel niet de hele film maar de finale waarin we een studio reproductie zien van de dreigende crash der eponieme heldin, tijdens het onvermijdelijke zware onweer dat haar proefvlucht moet begeleiden. Komt nu allemaal erg koddig over en spannend is het al evenmin.

Grotendeels echter is dit een romkom met sentimentele trekjes waarin de door de schattige Annabella vertolkte A-M het hof wordt gemaakt door een stel macho piloten die het haar wel eens eventjes zullen leren- vliegen bedoel ik. Ze lijkt echter de voorkeur te geven aan dork Richard- Wilm, niet eens een piloot maar een ingenieur. Daardoor ziet ze de liefde niet van de stoere piloot Murat, trouwens de IRL echtgenoot van Annabella. Deze ongelukkige minnaar mag ook zorgen voor het melodrama.

Enfin, het is allemaal nogal simpel en uiterst oubollig, wel leuk echter was de analoge en authentieke stuntsequentie, de stuntman die in zijn vliegmachien na tig salto's moest zorgen dat hij zichzelf op tijd uit zijn vehikel parachuteerde dat in de fik was gevlogen, zou een eervolle vermelding verdienen. Helaas, ik ken zijn naam niet. Wie weet de schrijver zelf.

Vreemd genoeg is deze nu weinig relevante, onschuldige film te downloaden met subs ! En dat terwijl er geen DVD is. Gevonden tussen de verloren voorwerpen, wellicht. Ik zou er niet meteen achteraan gaan.