• 9.373.537 stemmen

Geregisseerd door: Jeon Yun-su

Met onder meer: Kim Gyu-ri, Yeong-ho Kim en Kim Nam-gil

Gesproken taal: Koreaans

Plot Mi-in-do

Geboren in een familie van gevestigde hofschilders, is de 7-jarige Yun-jeong een meisje dat het talent om te schilderen heeft meegekregen. De druk om de traditie van de familie hoog te houden ligt echter op de schouders van haar broer, aangezien het vrouwen niet is toegestaan om van schilderen hun beroep te maken. Terwijl haar broer oefent, helpt zijn zus hem door in het geheim voor hem te schilderen. Het meisje haar leven wordt overhoop gehaald wanneer haar broer zelfmoord pleegt. Om de familietraditie voort te zetten, neemt ze de onder druk van haar vader de naam van haar broer over en gaat ze als een man door het leven.

Shin Yun-bok

breedbeeld

Zeker de moeite waard.

avatar van BBarbie

BBarbie

Gelaagde, intrigerende film over een jonge vrouw, die zich aan het koninklijk hof als kunstenaar moet uitgeven voor haar broer. Dat leidt tot de nodige complicaties in haar persoonlijk leven, terwijl zij en passant voor de nodige opschudding zorgt door haar revolutionaire (want erotisch getinte) schilderwerk. Een fraai vormgegeven, pakkende film met eerste klas acteerwerk van alle hoofdpersonages, in het bijzonder van Min-sun Kim als de “transgender”-kunstenares.

Ik heb de laatste maanden een aantal dramafilms gezien, die zich afspelen ten tijde van de Joseon-dynastie in Korea. Ze zijn mij zonder uitzondering tot nu toe goed bevallen, mede vanwege de opvallende cultuurverschillen. Ik houd me warm aanbevolen voor meer van dit soort films.

avatar van Fransman

Fransman

Dit lijkt mij ook wel wat BBarbie.

avatar van BBarbie

BBarbie

Fransman schreef:

Dit lijkt mij ook wel wat BBarbie.

Zeker kijken!

avatar van Fransman

Fransman

Prachtige film, zowel wat betreft de vorm als de inhoud. Alles zit er in: liefde, passie, bedrog, verraad, opoffering. Maar ook de vorm is fantastisch: één en al kleur, beweging, spanning, afwisseling. Je komt ogen tekort en het duurt geen seconde te lang. Schitterende kostuums, huizen, interieurs en de natuur, alles in een soort voor ons niet te begrijpen eenheid. Hoe komt het toch dat die Koreanen zulke prachtige films kunnen maken?