Onze Jongens (2016)
Bekijk via Google Play
Bekijk via iTunes
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Onze Jongens
Bas (Martijn Fischer) heeft een bouwbedrijf en de zaken lopen niet echt goed. Toch neemt hij Jorrit (Jim Bakkum) aan in zijn bedrijf. Ondanks dat Jorrit geen goede klusser is, worden ze wel steeds weer gebeld omdat de vrouwen het vooral leuk vinden om naar Jorrit te kijken. Dat brengt de heren op idee: ze beginnen een mannenstripgroep.

Ebenezer Scrooge
De opvolger heet 'Onze Jongens in Miami'. Nou, dat wordt weer wat hoor...

Donkerwoud
Nooit verwacht dat ik mild positief zou zijn over een mannenstripfilm van Johan Nijenhuis, maar 'Onze Jongens' (2016) is eigenlijk best oké voor zijn doen. Of hoe Jim Bakkum (naast wandelende homo- of vrouwenfantasie) best een sympathiek personage neerzet, een klusjesman die met z'n strippraktijken probeert om een noodlijdend bedrijf van de ondergang te redden. De jongeman heeft ontegenzeggelijk die gunfactor, zelfs door zijn houterige dialogen en uitdrukkingsloze acteerwerk heen. Maar het helpt ook zeker dat de timing van de film op orde is; het is grappig of dramatisch wanneer het dat moet zijn. En eens geen ensemblecast vol irritante BN'ers die erin zitten omwille van hun bekendheid en niet omdat ze iets toevoegen. Het lijkt alsof Nijenhuis zich inhoudt met een plot dat weliswaar niets in het genre overtreft, maar geforceerd grappige soap-onzin laat hij een tikkeltje terzijde. Gelukkig hoeft een film zoals dit weinig om het lijf te hebben en de vele stripsequenties zijn verrassend creatief opgezet qua choreografie en spanningsopbouw. Met een paar hilarische vondsten rond het strippersthema.

Grindhouse62
- 2062 berichten

The main man!!

aeverhoog

The main man!!
[quote]The main man!! schreef:
Wat een trieste film zeg, echt gemaakt voor nichten.
Bovendien Jim er bestaan ook scheermesjes voor te ontharen,hij speelt echt een onwijze loser Jim. Dat hij zich voor zo'n film inzette, zegt wel hoe wanhopig en dom hij is in het echt .

mrklm
Een serie niet onaardige stripteaseacts rondom de afgetrainde, maar niet van acteertalent overlopende Jim Bakkum als een voormalige booreilandwerker die terugkeert naar zijn oude woonplaats en zijn oude baantje bij het bouwbedrijf van zijn boezemvriend Bas [Martijn Fischer] terugkrijgt. In één van de vele toevalligheden en stompzinnigheden dat wat moet doorgaan voor een scenario biedt, krijgt hij een aanbod om een optreden te doen als stripper. Eerste half uur is nog wel te pruimen, maar daarna werpt het afschuwelijk slechte scenario je de ene na de andere tenenkrommende wending voor de voeten waardoor ik me veelvuldig achter de oren krabde en dacht: “Waar zit ik naar te kijken?” En na afloop bleef een andere vraag onbeantwoord: wat bezielt een mens überhaupt om dit uit te zitten?

BlueJudaskiss
Je hebt het gedaan, dus vertel: wat bezielde je?

mark080959
En dan te bedenken dat de opvolger 'Onze jongens in Miami' nog lager scoort. Ik dacht dat slechter niet kon...nog geen uur kunnen kijken. Het verhaal is te onsamenhangend en slecht. Het acteertalent van de jongens maakt het alleen maar erger. Dit is bedoeld als humor....Het intens slechte verhaal, de waardeloze regie en de slechte acteerprestaties maken iedere poging tot humor bij voorbaat mislukt.

jordorientje
En voor mij begint een voldoende al bij 2.5 ipv 3*..
Want? Jij hanteert je eigen regels?
Een 5 is gewoon een onvoldoende. In elke taal. In elk land. Op elke school. In elke film. Etc.
Beetje gek dat een voldoende bij jou al bij een 5 begint.

AmazingPP
Vooral de regie. Nijenhuis is zo'n slechte regisseur.

Komodo Dragon
Gruwelijke hekel aan Nederlandse films. Toch was deze leuk. Misschien dat het vader zoon gebeuren wat meer aansloeg dan normaal. Maar al met al genoten.

Moeder 'Euphoria'-acteur Angus Cloud over moment dat ze hem dood aantrof, Vrouw Bruce Willis betwijfelt of hij ziekte zelf doorheeft: 'Het is zwaar' | MovieMeter Recap

Taika Waititi's langverwachte voetbalfilm 'Next Goal Wins' met Michael Fassbender krijgt hartverwarmende nieuwe trailer

Chevy Chase denkt bijna nooit aan 'Community' en is niet betrokken bij aankomende film: "De show was niet grappig genoeg voor mij"

Geboortedag Olivia Newton-John (1948): haar vijf best beoordeelde films
Realtimes | Publishing Network