• 9.369.673 stemmen

Alternatieve titel: Thunder Over Hawaii

Geregisseerd door: Roger Corman

Met onder meer: Richard Denning, Beverly Garland en Lisa Montell

Plot Naked Paradise

"Temptation and terror... in a savage land of wild desire!"

Duke Bradley is een schipper van een schoener op Hawaï. Duke’s schip wordt gehuurd door de gangster Zac Cotton en zijn twee handlangers Mitch en Stony Gratoni. Zac vertelt aan Duke, dat hij een speelgoedfabrikant is. Van Max MacKenzie, die ook mee gaat, vertelt Zac, dat zij zijn secretaresse is, maar in werkelijkheid is Max zijn maîtresse. Het kwartet is van plan de salarissen, die bestemd zijn voor de plantagemedewerkers, te stelen. Maar dan steekt er onderweg een orkaan op.

Duke Bradley

Max MacKenzie

Stony Gratoni

Sam (onvermeld)

Office Worker (onvermeld)

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Ok na al die westerns was ik even toe aan wat anders. Wat heeft Corman nog gemaakt, kennelijk ook dramafilms met een gangsterthema op een exotisch eiland. De titel Naked Paradise is ongelukkig gekozen. We zijn immers nog in de jaren 50 en naakt op zelfs topless dames was nog een taboe tenzij het een educatieve waarde zou hebben. Nudies zouden pas echt gaan doorbreken begin jaren 60. De alternative titel Thunder over Hawaii is daarom veel passender. Het plot is niet bijster interessant. Een gangsterbende van 4 waarbij de baas pretendeert een verkoper te zijn van speelgoed (we zien hem dat in het begin even doen). hij heeft 2 jonge domme en driftige hulpjes en de aantrekkelijke Beverly Garland als Max is zogezegd zijn secretaresse maar eigenlijk zijn maitresse. Hij behandelt haar slecht (en is wel vaker agressief tegenover haar) logisch dus dat ze troost zoekt bij schipper Duke die de held van dienst moet spelen. Een van de driftige hulpjes heeft zijn oog laten vallen op inheemse schone Lanai (Lisa Montell) maar ze wijst hem telkens af aangezien ze al een vriend heeft. Dus ja we hebben hier aardig wat conflictjes hetgeen wel vervelend is voor een film met zo een matig plot. Gelukkig zijn de beelden van het eiland prachtig. Ook geven eerder vernoemde dames ons een blik op de badpakken en zomerkleedjes van de tijd. Andere hoogtepunten zijn een buikdansje van een Hawaiiaanse schone, de struise inheemse kokkin die een van de driftige gastjes naar binnen draagt en op het einde is er zowaar nog wat actie met zelfs bloed. Ik heb me vreemd genoeg niet verveeld.

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

alexspyforever

Mooie recensie, maar mijn hoop die prachtige Lisa Montell in natura te kunnen bewonderen is nu wel vervlogen

avatar van alexspyforever

Brix schreef:

alexspyforever

Je hebt precies veel favoriete actrices uit deze periode?

avatar van Brix

Brix

• 19675 berichten

alexspyforever

Inderdaad, heel veel v.d. jaren '40, '50 en '60.