• 9.371.617 stemmen

Mizu de Kakareta Monogatari (1965)

Alternatieve titels: A Story Written with Water / A Story Written on Water / 水で書かれた物語

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Yoshishige Yoshida

Met onder meer: Mariko Okada, Ruriko Asaoka en Yasunori Irikawa

Gesproken taal: Japans

Plot Mizu de Kakareta Monogatari

Shizuo staat op het punt te trouwen met Yumiko, maar hij heeft geen seksuele interesse in haar en twijfelt of hij het huwelijk wel wil laten doorgaan. Hij vermoedt dat zijn moeder een relatie heeft met zijn aanstaande schoonvader en wordt geplaagd door herinneringen aan zijn jeugd toen zijn vader aan tuberculose overleed.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Shizuo Matsutani

Mitsue Hashimoto

Misako Yamatani

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Zie mijn post bij Joen/The Affair om iets te begrijpen van het principe van het Yoshida anti-melodrama. Deze film is daar ook een school voorbeeld van. Nu ik beide in twee opeenvolgende dagen zag zie ik ook de 'tekortkomingen' (en daarmee mijn lagere stem) van deze bevestigd.

Ten eerste was de mannelijke hoofdpersoon (die van de zoon) een dweil van een acteur. Ongeïnspireerd. Verder was het drama wat te onevenwichtig en de stijl nog niet formeel genoeg. Yoshida was in dit eerste anti-melodrama nog zoekende. Wel intrigerend, maar niet altijd overtuigend. Het Oedipus complex ten voeten uit, de synopsis says it all