• 9.374.429 stemmen

Geregisseerd door: Eriko Kitagawa

Met onder meer: Kie Kitano, Masaki Okada en Hiroki Narimiya

Gesproken taal: Japans

Plot Harufuwei

Shuu en Hiro zijn twee scholieren die een relatie met elkaar hebben. Hun relatie komt onder druk te staan, wanneer Shuu besluit om in Tokio te gaan studeren. Hiro heeft moeite om een beslissing te nemen, waar hij wil gaan studeren.

avatar van -fal

-fal

• 2028 berichten

Inderdaad een kleine, maar o zo heerlijke film met een even heerlijke humor waarbij ik me regelmatig afvroeg waarom hij zo goed werkte. Als je het droog na zou vertellen lijkt het vermoedelijk flauw, overdreven of kinderachtig, maar het wordt hier erg aanstekelijk en overtuigend gebracht. Die lach van het meisje als ze voor de tweede keer van het dijkje affietst, dat voelt zo erg naar niet geacteerd.
Ik moest, mede door de locatie, ook aan Su-ki-da denken en glimlachen toen het meisje geagiteerd stampvoette: "I'm really trying to talk here!".

Erg leuk debuut dat naar meer doet verlangen van haar hand. Tot dan kan ik me voorstellen dat ik wel eens een willekeurig punt in de film opzet om even weer bij een klein stukje breed te glimlachen.

Mooi Japanse dramatje.

Altijd leuk, die onschuldige Japanse highschool romances. Inderdaad is duidelijk te merken dat Kitagawa's stijl een stuk vrijer is. Geldt wel vaker voor vrouwelijke regisseurs, maar Kitagawa weet gelukkig wel een mooi evenwicht te vinden.

De hand Iwai is nooit ver weg, vergelijkingen met films als Su-ki-da ook niet. Toch weet dit filmpje z'n eigen weg wel te vinden. Enige nare nasmaak was de soundtrack, ik was 100% zeker dat deze van Hisaishi kwam. Blijkt niet zo te zijn en neigt nu wel erg hard naar rip-off materiaal. Maar het maakt de muziek en het effect er niet slechter op verder .

Leuk filmpje, voornamelijk voor fans. Het kabbelt allemaal lekker verder, maar grootste momenten ontbreken volledig. Vind het zelf wel een pluspunt, maar wees gewaaschuwd.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van BBarbie

BBarbie

Zeurderige, trage film over de kalverliefde van twee middelbare scholieren, die in pakweg het laatste uur met wisselend resultaat worstelen met de vraag of hij wel of niet naar een ver weg gelegen universiteit in Tokio moet gaan. Ik worstel met de vraag wat hij in godsnaam ziet in zo’n stomvervelende meid, die om de haverklap van mening verandert?
Afgezien van de cinematografie saai in het kwadraat. Ik kan hier niets mee.