• 9.373.069 stemmen

Geregisseerd door: Cheh Chang

Met onder meer: Sheng Fu, Gigi Wong en Phillip Chung-Fung Kwok

Gesproken taal: Mandarijn

Plot Shen Diao Xia Lü

Kuo Chue is erop uit is om de massamoordenaars te verslaan die ooit zijn gevechtssportleraars hebben vermoord. Kuo Chue weet de massamoordenaars op te sporen en komt in een wereld van leugens en bedrog terecht. De enige kans is om te vechten voor zijn leven en daar komen de ervaringen van de sportschool goed van pas...

Yang Guo

Huang Yung

Wu Sau Man

Ouyang Fung, Western Poison

Prince of Fu To

Fifth Teacher

Huang, Eastern Devil

Matig.

Of het is ondertussen echt weer tijd om het Shaw Bros gebeuren, en met name dan Cheh Chang weer even naast me neer te leggen. Blijft een moeilijk evenwicht namelijk. Soms kan ik best genieten van die typische SB elementen, op andere momenten voelt het zo enorm generisch aan dat het verveelt.

Ben er ook nooit 100% zeker van of het ook daadwerkelijk aan de film zelf ligt, of gewoon aan mezelf. In ieder geval kon ik me maar weinig opwarmen aan deze film van Cheh. Nochthans veel bekende gezichten en weer een hoop martial arts, maar daarnaast misschien iets teveel aandacht voor het plot?

Er wordt wel wat moeite gestoken in het opbouwen van een zeker intrige, maar het resultaat is eigenlijk nihil te noemen. Spannend of mysterieus worden deze films toch nooit, daarvoor is het allemaal véél te formularisch en zijn de acteurs/regisseurs gewoon niet goed genoeg.

Ubertypisch filmpje uit de SB stal dus, maar de details kunnen het ditmaal niet boven de middelmaat uittillen. En zoals ik al een paar keer eerder gemerkt heb blijft er dan relatief weinig over van dit soort films.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Onderhond schreef:

Matig.

Dit is dan ook het 4e deel van de filmserie. Als jij de eerste 3 delen niet hebt gezien van deze fantastische filmserie, dan kan ik mij voorstellen dat deze film jou niet kan bekoren. Ik vond deze film een perfecte afsluiting van een 4 delige filmserie.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Grindhouse62 schreef:

Dit is dan ook het 4e deel van de filmserie. Als jij de eerste 3 delen niet hebt gezien van deze fantastische filmserie, dan kan ik mij voorstellen dat deze film jou niet kan bekoren. Ik vond deze film minder dan de vorige 3 delen filmserie.